Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,442.49
-1.86%
2
XRP
XRP
$0.2912
-3.01%
3
Ethereum
Ethereum
$105.10
-3.58%
5
EOS
EOS
$2.229
-3.99%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$109.68
-4.98%
7
Litecoin
Litecoin
$30.714
-2.54%
8
TRON
TRON
$0.026914
-0.83%
9
Stellar
Stellar
$0.085439
-5.91%
11
Cardano
Cardano
$0.037889
-2.39%
13
Monero
Monero
$43.247
-3.11%
14
IOTA
IOTA
$0.2538
-1.10%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Cafea cu gust de blockchain, o soluție oferită de mai multe companii americane

C

În timp ce cafeaua călătorește prin lume, boabele de cafea din diferite ferme sunt deseori amestecate. Prin urmare, știi de unde provine cafeaua și plătești corect fermierilor, dar nu știi ce se întâmplă cu adevărat pănă la capăt. Și asta e o problemă.

În special, atunci când producătorii de cafea primesc în mod obișnuit între 1 și 3% din prețul unei cupe vândute în Europa sau America de Nord. Asta în timp ce industria globală a cafelei este estimată la peste 100 de miliarde de dolari.

Cafea cu gust de blockchain, o soluție oferită de mai multe companii americane

Tehnologia blockchain – o soluție care poate salva calitatea cafelei

Dar soluția promițătoare este deja reală. Introducerea unui blockchain. Companiile folosesc tehnologia distribuită pentru a urmări cafeaua și recompensează agricultorii mai adecvat cu criptomonede. De asemenea, demonstrând că boabele lor provin din ferme durabile din punct de vedere ecologic și / sau din cele care practică comerț echitabil, ele pot percepe consumatorilor mai mult pentru fiecare ceașcă de cafea savurată.

Directorul CoffeeCoin, James Allen, spune: „Folosirea tehnologiei de blockchain pentru a crea un lanț de aprovizionare mai direct, creează o valoare mai ridicată percepută pentru consumatorul final – băutorul de cafea„.

Compania de cafea Onda Origins din Seattle lucrează cu platforma de comercializare a cafelei pe bază de blockchain, Yave. Frații Scott și Paul Tupper au lansat Onda Origins, iar Scott a fondat pe Yave. Yave folosește tehnologie de tip blockchain pentru a înregistra fiecare pas și pentru a procesa boabele de cafea, precum și scorurile testului de gust.

Când vine vorba de folosirea blockchain pentru a gestiona originea cafelei, Tupper spune că cea mai mare provocare și oportunitate sunt oamenii; „Navigarea unui ecosistem uman”.

,, Cafeaua este un lanț de valori lung, care începe cu producția a peste 25 de milioane de mici agricultori  în jurul Tropicelor, reprezentând nenumărate grupuri etnice, niveluri de acces pe piață, realități geopolitice și structuri sociale.”

YAVE a platformă dedicată blockchain-urilor cu și despre cafea

Yave abordează aceasta provocare prin investitii si bazandu-se pe parteneriate puternice „cu organizatii care inteleg cu adevarat mediul de productie a cafelei in anumite regiuni”.

Una dintre cele mai vechi inițiative ale lui Yave a fost în Guatemala. Scott Tupper spune că a dus la o creștere cu mai mult de 40% a veniturilor producătorului de cafea și a cooperativelor sale.

Yave a fondat Fundația FairChain și Moyee Coffee cu scopul de a face lanțurile de aprovizionare mai echitabile. Fundația își propune să facă acest lucru prin menținerea mai multor procese de rafinare a cafelei – arderea și ambalarea – în cazul în care este cultivat și prin utilizarea blockchain-ului pentru păstrarea înregistrărilor sigure.

Moyee declară că metodele sale pot lăsa cu aproximativ 300% mai mulți bani în țările în care se produce cafeaua. La sfârșitul anului 2017, Moyee Coffee și FairChain au încheiat un parteneriat cu fermierii din Etiopia. În acest parteneriat a intrat și bext360. Bext360 este un startup care a creat o mașină de analiză a cafelei și o platformă de tip blockchain.

Avantajele aplicate ale tehnologiei Blockchain

Astfel, tehnologia blockchain ajunge direct la agricultori. Aici utilizează AI pentru a analiza greutatea și calitatea fructelor de cafea. Această informație este apoi salvată cu tehnologia blockchain de la platforma de plăți internaționale Stellar.

Agricultorii pot fi plătiți la aceste stații, în loc să aștepte zile sau chiar luni pentru a fi recompensați. Apoi cafeaua se îndreaptă spre consumatori. Toate informațiile legate de origine, calitate și plată sunt stocate în registrul distribuit al bext360.

Directorul executiv al Bext360, Daniel Jones, spune că programul Moyee Coffee a oferit dovadă de plăți salariale pentru agricultori. Vorbim de un soft care a înregistrat o creștere a veniturilor cu 20% pentru muncitori. El adaugă că intenționează să depună în acest an încă șapte mașini  în Etiopia.

Sursa: https://cryptonews.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!