Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$6,431.47
1.22%
2
Ethereum
Ethereum
$211.07
0.36%
3
XRP
XRP
$0.3268
1.46%
4
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$430.22
-0.92%
5
EOS
EOS
$5.246
2.96%
6
Stellar
Stellar
$0.2079
0.16%
7
Litecoin
Litecoin
$54.528
0.58%
9
Cardano
Cardano
$0.073167
6.26%
10
Monero
Monero
$111.21
-0.99%
12
IOTA
IOTA
$0.5341
0.26%
13
TRON
TRON
$0.019908
2.49%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Canadienii devin tot mai interesați de Bitcoin și investiții în zona crypto

C

Banca Centrală din Canada a lansat recent rezultatele sondajului Bitcoin [BTC] Omnibus [BTCOS]. Sondajul a relevat o creștere generală a gradului de conștientizare a monedei. Sondajul a fost realizat pentru a înțelege dacă adoptarea și utilizarea bitcoin au crescut.

Canadienii devin tot mai interesați de Bitcoin și investiții în zona crypto

Potrivit datelor furnizate, au fost intervievate 2623 de persoane. După analiza datelor, raportat la 2017/2018, interesul pentru Bitcoin și pentru investiții în zona crypto s-a dublat în rândul populației canadiene.

De ce e interesată Banca Centrală din Canada de Bitcoin?

Banca își justifică interesul pentru criptomonede, urmărind să exploreze efectul interesului în Bitcoin. Scopul acesteia este de a măsura impactul asupra sistemului financiar actual.

„Este important să înțelegem impactul potențial al Bitcoin. Să înțelegem influența Bitcoin asupra modului în care Bank of Canada își îndeplinește funcțiile sale esențiale. Să nu uităm că cryptomonedele concurează cu băncile pe un segment destul de important.

Producerea și distribuția valutei. Vrem să identificăm motivele pentru care canadienii sunt mai interesați sau mai puțin interesați de Bitcoin”. A explicat directorul general al băncii citat de AMB Crypto.

Studiul arată că gradul de conștientizare în Bitcoin a avansat de la 64 la 85% în intervalul 2017-2018.. Motivul numărul unu pentru a deține Bitcoin a fost din motive de investiții. Față de motivul precedent, acela de testare platforme de tranzacționare.

Cifre, procente, analize

Cel mai înalt nivel de conștientizare se află în regiunea de vest a Canadei, British Columbia. Aici, 93% dintre oameni știau despre Bitcoin. Alți 92% știau despre criptocurrency. Vorbim aici de cetățenii canadieni cu un venit anual mediu de peste 70.000 de USD.

Conștientizarea în regiunea Quebec a crescut de la 49% la 77% în intervalul de timp 2017/2018. Un lucru interesant descoperit de catre cercetarea canadiana e faptul ca procentul de constientizare si impactul pe care il are Bitcoin la nivelul pietelor emergente a crescut exponential atat in randul femeilor cat si in randul barbatilor.

Astfel, raportat la 2017-2018, conștientizarea femeilor a crescut de la 54% la 80%. În rândul bărbaților aceasta a crescut de la 75% la 91%. Studiul a arătat, de asemenea, că proprietarii de Bitcoin au crescut cu aproape două ori.  De la 2,9% la 5,0% în prezent.

Cu toate acestea, se pare că depozitele canadienilor sunt mici. Asta deoarece 32% dintre respondenți au declarat că dețin mai puțin de 0,1 BTC. Iar 34% dețin mai puțin de 0,05 BTC. Interesant este faptul că 58% dintre respondenți au declarat că au deținut criptomoneda ca investiție pentru că și prietenii lor au făcut-o. În ansamblu, raportul prezintă o imagine de sensibilizare crescută pentru Bitcoin [BTC] în Canada.

LITECOIN (LTC) VREA SĂ CUMPERE O BANCĂ DIN GERMANIA ÎN PARTENERIAT CU TOKENPAY

Charlie Lee, fondatorul Litecoin tocmai a anunțat că Fundația Litecoin și platforma de plată crypto TokenPay au intrat într-un parteneriat strategic. Ca un prim pas, vor să achiziționeze acțiuni din cadrul băncii germane WEG Bank AG, iar apoi vor începe să „lucreze la numeroase soluții cripto bazate pe consumatori”.

TokenPay descrie parteneriatul ca fiind o forță în crearea și livrarea pe piață a soluțiilor  FinTech bazate pe consumatori. „TokenPay a achiziționat recent 9,9% din banca WEG (dreptul de proprietate maxim permis de legislația germană fără aprobarea de reglementare) de a cumpăra restul atunci când se obține aprobarea.

Începând de astăzi, această miză „a fost tranzacționată în beneficiul Fundației Litecoin”, în schimbul unui „acord de servicii de marketing și tehnologie”. De acest acord ar trebui să „beneficieze TokenPay și operațiunile de criptare aferente”. Restul informatiilor aici!

Sursa: https://ambcrypto.com/

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Canadienii devin tot mai interesați de Bitcoin și investiții în zona crypto

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Ai fost abonat cu succes

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!