CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Ce este EOS, afla tot ce trebuie sa stii | Ghid complet

Despre EOS

EOS este o platformă de tip blockchain, similară cu cea a companiei Ethereum, care permite ca aplicațiile descentralizate (DApps) și contractele inteligente să fie dezvoltate și executate pe aceasta. Rețeaua dezvoltată de Block.one, este concepută să reprezinte punctul culminant al celor mai bune blocuri și rețele inteligente de contract. Rețeaua este ușor de folosit, liberă și nu este limitată de problemele de scalabilitate care continuă să afecteze blocurile Bitcoin și Ethereum.

Rețeaua blockchain EOS caută să devină sistemul de operare descentralizat primar, care poate sprijini aplicațiile descentralizate la scară industrială și, prin aceasta, deschide industria blockchain și criptocurrency pentru restul lumii.

EOS a atras dezvoltatorii, investitorii și comercianții recent cu pretenția de a dezvolta o platformă care să nu perceapă taxe de tranzacționare, procesând totodată milioane de tranzacții pe secundă. Pentru întreaga sa glorie, Ethereum, care este liderul platformei DApp și smart contract din lume, scalabilitatea rămâne o problemă, deoarece taxele de gaze și congestionarea continuă să crească.

O structură unică ICO EOS a intrat în vigoare în 2017, condusă de CEO-ul Brendan Blumer și directorul tehnic Dan Larimer. Acest ICO a fost diferit de orice alt proiect din lumea criptomonedelor care durează un an întreg. Fiind cea mai lungă perioadă ICO din istoria lumii cripto, echipa a ridicat în total 4 miliarde de dolari în această perioadă, făcând-ul cel mai de succes ICO din istoria cripto, bazată și pe fondurile strânse.

Distribuția de token-uri

Vânzarea simbolică a început în iunie 2017, cu un total de 900 de milioane de token-uri vândute între 2 iunie și 2018, cu încă 100 de milioane de token-uri EOS rezervate pentru block.one. Aceste 900 de milioane nu au fost vândute imediat și nu au fost, de asemenea, vândute la un preț specific pe token / acțiune / monedă. Token-urile EOS sunt vândute în incremente (ferestre sau perioade) și la prețul pieței.

În acel moment, token-urile EOS erau token-uri ERC20, ceea ce înseamnă că proiectul a fost dezvoltat pentru prima dată pe rețeaua Ethernet până când au lansat propria rețea și au mutat token-urile acolo. ICO a fost împărțită în două etape principale. În prima fază, 20% din numărul total de token-uri EOS au fost vândute investitorilor, în timp ce alți 70% au fost oferite investitorilor în a doua fază a ICO.

Prima fază a durat doar o zi, în timp ce a doua fază a fost defalcată în 349 de zile, fiecare zi fiind oferite investitorilor 2 milioane de EOS. În timpul fiecărei faze, investitorii interesați au trimis eterul (moneda nativă Ethereum) la adresa EOS.IO, iar token-urile au fost împărțite investitorilor după terminarea perioadei de 24 de ore.

Schimbarea tokenului și migrarea către blocul EOS (iunie 2018)

La sfârșitul ICO (iunie 2018), deținătorii de token-uri EOS au fost informați de către Block.one să-și transfere token-urile la unele schimburi de cripto, cum ar fi Binance, care suportă swap token. Platforma, fondată de Block.one, a fost lansată pentru prima dată pe rețeaua Ethernet, dar mai târziu a transferat token-urile în rețeaua sa după lansarea mainnet-ului.

Cu toate acestea, lansarea lui mainnet a avut mai multe probleme care au întârziat lansarea rețelei, iar Block.one a intrat sub critici greșite pentru că nu și-a asigurat rețeaua în mod corespunzător și a susținut centralizarea.

Echipa din spatele EOS Blockchain

Brendan Blumer (CEO)

Compania din spatele EOS este “Block.one”, care are sediul în Insulele Cayman și este condusă de CEO-ul Brendan Blumer, care a fost implicat în lumea blockchain din 2014. Blumer a avut experiențe în lumea imobiliară și financiară după ce a fondat The Account Network, o companie care a vândut avatare MMORPG în joc și Okay.com, o platformă de partajare a datelor pentru agenții imobiliari din Asia.

Dan Larimer (CTO)

Responsabilul tehnic și creierul din spatele proiectului EOS este Dan Larimer. El a fost obsedat de Bitcoin și de descentralizare încă de când a întâlnit-o în 2009. El este cunoscut pentru crearea BitShares și a inventat BitUSD, o criptocurrency de încredere legată de dolar.

Dan Larimer este, de asemenea, co-fondator al Steemit, Inc. și a CTO-ului său până în martie 2017, fiind principalul arhitect al rețelei Steemit și cripto Steemit. Larimer conduce, de asemenea, Cryptonomex, Inc., care este o companie de consultanță în tehnologia blockchain, fondată împreună cu tatăl său, Stan Larimer. El și Blumer au început EOS împreună după ce duo-ul s-a întâlnit în 2016.

Ian Grigg și Brock Pierce (Parteneri)

Unul dintre partenerii EOS este Ian Grigg, unul dintre primii pionieri în criptarea financiară. El a fost implicat în criptografie din 1995, când a construit unul dintre primele sisteme securizate criptografic pentru a emite sau comercializa orice fel de bun. El a lucrat recent cu R3, consorțiul condus de bancă, care dorește să aducă tehnologie de tip blockchain pentru finanțare și este în prezent partener EOS.

Brock Pierce este un fost actor și o figură foarte populară în industria cripto. Este președintele Fundației Bitcoin și partener la EOS. El este cunoscut pentru colaborarea cu frații Bart și Bradford Stephens în crearea firmei de capital de risc Blockchain Capital (BCC).

Caracteristici EOS

  • Tipul de monedă: EOS a fost un token ERC20 emis pe blocul Ethereum până la lansarea sa mainnet. EOS nu poate fi minat, spre deosebire de alte criptomonede populare precum Bitcoin, Litecoin și Ethereum (toate token-urile EOS au fost distribuite sau blocate).
  • Platforma Token: EOS operează pe blocul EOS. Token-ul a fost inițial lansat pe rețeaua Ethernet. Cu toate acestea, Block.one a fost lansat și swap-ul este acum complet.
  • Viteza de tranzacționare: Rețeaua EOS nu a fost utilizată integral de către comercianți și dezvoltatori, dar echipa de dezvoltare a susținut în mod serios că a rezolvat problemele de scalabilitate care afectează cele mai multe criptomonede. Aceasta înseamnă că rețeaua ar avea cea mai rapidă viteză de tranzacționare din lumea cripto.
  • Capacitatea (tx / s): Block.one a susținut în mai multe rânduri că rețeaua EOS ar putea gestiona un milion de tranzacții pe secundă, făcându-l cel mai rapid  și făcându-l chiar mai rapid decât Visa.
  • Tehnologie (DPoS): EOS este popular pentru utilizarea protocolului de consens al delegațiilor de brevete delegate (DPoS) ale Larimer. Această metodă diferă de proof-of-work (PoW) și de proof-of-stake (PoS) pe care o utilizează majoritatea criptomonedelor. DPoS asigură că nici o singură parte nu poate controla o cantitate disproporționată de energie în rețea.
  • Confidențialitate: EOS nu este una dintre criptomonedele cunoscute pentru intimitatea sa. Dan Larimer a fost întotdeauna un avocat al transparenței radicale și consideră că numele real, ziua de naștere și fotografia ar trebui să fie publice. EOS nu are caracteristici de securitate.
  • Securitate: EOS a avut rezultate slabe când vine vorba de securitatea rețelei sale. Câteva zile până la lansarea lui mainnet, firma de securitate chineză 360, a descoperit unele defecte în rețeaua sa, care au întârziat lansarea mainnet-ului. Mai multe bug-uri și defecte au fost descoperite după aceea, ceea ce indică faptul că rețeaua EOS nu are o securitate robustă.
  • Portofel Nativ: aplicația cleos creată dezvoltată de către Block One – este un instrument de linie de comandă care permite utilizatorilor să interfereze cu orice bloc din platforma EOS.

Parteneriatele EOS

FinLab AG: la începutul acestui an, EOS a semnat un acord de 100 de milioane de dolari cu FinLab AG, o importantă firmă europeană fintech pentru un fond de dezvoltare care va sprijini proiectele EOS viitoare. FinLab AG este unul dintre primii și cei mai mari constructori și investitori ai companiei care s-a axat pe sectorul tehnologiilor serviciilor financiare în zona euro.

Galaxy Digital: EOS a colaborat, de asemenea, cu Galaxy Digital, o bancă de comercianți cu amănuntul cu active digitale, fondată de investitorul miliardar Mike Novogratz. A anunțat un joint venture cu Galaxy Digital pentru 325 milioane de dolari la începutul anului.

EOS Global: În luna aprilie, Block.one anunță un parteneriat cu veteranii blockchain, Michael Cao și Winnie Liu, unde se adună un nou fond de 200 milioane de euro, EOS Global. Acest parteneriat va face ca EOS Global să facă investiții strategice în proiectele axate pe Asia, utilizând platforma EOS.

Bancor: EOS a încheiat un parteneriat cu Bancor, creatorii standardului Bancor Protocol pentru Tokens Smart Convertible automat. Protocolul Bancor va fi implementat în rețeaua EOS.

Cum functioneaza EOS?

Rețeaua EOS a facut multe pentru a obține capacitatea de a scala la milioane de utilizatori și pentru a efectua milioane de tranzacții pe secundă.

EOS blockchain va putea oferi o platformă DApp care va scala fără probleme la mii de tranzacții pe secundă. De asemenea, ar putea oferi o experiență accesibilă dezvoltatorilor de aplicații, antreprenorilor și utilizatorilor.

Rețeaua va furniza și va completa sistemul de operare pentru aplicațiile descentralizate, oferindu-le servicii pe care le pot utiliza, cum ar fi autentificarea utilizatorilor, stocarea în cloud și găzduirea de servere, pe care dezvoltatorii le plătesc în RAM.

Ce este EOS RAM?

RAM reprezintă spațiul dintr-o bază de date (în acest caz EOS blockchain). Ca dezvoltator pe platforma EOS, RAM este resursa limitată care este consumată la stocarea înregistrărilor bazei de date a aplicației.

Cum funcționează EOS RAM?

Pentru a “cumpăra” capacitatea de stocare (RAM), deținătorii de token-uri (dezvoltatorii de aplicații) trebuie să-și împartă monedele la o rată predeterminată de RAM / EOS. RAM-ul este apoi alocat pe baza mizei dvs. EOS ca procent din miza întregii rețele.

Probleme cu EOS RAM

RAM a fost tokenizat pe rețeaua EOS și tranzacționează acum pe o piață secundară. Acest lucru a atras atenționari și speculatori, ceea ce a dus la creșterea semnificativă a prețurilor RAM. Block.one lucrează la diferite soluții propuse pentru a aborda această problemă.

Sistemul EOS vine de asemenea cu gazduire server și stocare în cloud, ceea ce înseamnă că dezvoltatorii de aplicații pot dezvolta și implementa aplicațiile și interfețele web cu gazduire, stocare în cloud și descărcare de bandă care le este oferită de sistemul EOS. Dezvoltatorii care folosesc sistemul EOS vor avea acces la utilizarea analizelor pentru stocare și lățime de bandă direct de la EOS. Ei ar putea stabili limite pentru anumite aplicații, în funcție de nivelul pe care l-au ales. Aceste servicii pot fi accesate folosind token-urile EOS.

Platforma EOS este gratuită pentru utilizatori. O aplicație care este construită pe rețeaua EOS nu ar necesita nicio plată de la utilizatorii finali înainte de a trimite mesaje sau de a efectua sarcini pe blockchain. Dezvoltatorii de aplicații vor avea puterea de a stabili modul în care taxele de tranzacție vor fi plătite, cu taxele de tranzacționare, de obicei foarte scăzute.

CUM SĂ INVESTEȘTI ÎN EOS

  1. Intri pe platforma www.etoro.com.

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactivele și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Ce este Stellar, afla tot ce trebuie sa stii | GHID COMPLET

2. Îti creezi cont.

Ce este Stellar, afla tot ce trebuie sa stii | GHID COMPLET

3. Cauți moneda în care vrei sa investești.

Ce este Stellar, afla tot ce trebuie sa stii | GHID COMPLET

4. Adaugi în cont un depozit de minim $200.

Ce este Stellar, afla tot ce trebuie sa stii | GHID COMPLET

5. Platforma îțî va cere să-ți confirmi identitatea, puteți sări peste acest pas. Este obligatoriu doar cand vrei să depozitezi mai mult de $2000 dolari in cont.

Ce este Stellar, afla tot ce trebuie sa stii | GHID COMPLET

6. După ce ai găsit criptomoneda în care vrei să investești accesezi butonul ”Trade”, de unde vei putea selecta cantitatea dorită.

Ce este Stellar, afla tot ce trebuie sa stii | GHID COMPLET

7. Cumpărarea efectivă a criptomonedei.

Ce este Stellar, afla tot ce trebuie sa stii | GHID COMPLET

Esti interesat să afli si despre celelalte cripto monede? Ce fac? Si daca au potențial?

Aici avem ghiduri complete  despre fiecare dintre ele:

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.