Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,442.49
-1.86%
2
XRP
XRP
$0.2912
-3.01%
3
Ethereum
Ethereum
$105.10
-3.58%
5
EOS
EOS
$2.229
-3.99%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$109.68
-4.98%
7
Litecoin
Litecoin
$30.714
-2.54%
8
TRON
TRON
$0.026914
-0.83%
9
Stellar
Stellar
$0.085439
-5.91%
11
Cardano
Cardano
$0.037889
-2.39%
13
Monero
Monero
$43.247
-3.11%
14
IOTA
IOTA
$0.2538
-1.10%
Latest Crypto Fear & Greed Index

CEO CoinRail este cercetat pentru delapidare de criptomonede

C

CEO din cadrul Coinrail, cel de-al 7-lea mare schimb din Coreea de Sud de criptomonede, este cercetat pentru delapidarea de către serviciul de urmărire penală al țării.

Potrivit unei informații oferite de agenția de presă locală Sisa, investigația ar putea crea un precedent legal în Coreea de Sud pentru platformele care suferă din cauza atacurilor de tip hacking. Sunt șanse ca guvernul din Coreea de Sud să vină cu modificări de lege și să oblige inculpații să compenseze clienții într-un anumit interval de timp.

CEO CoinRail este cercetat pentru delapidare de criptomonede

Compania CoinRail a mai suferit atacuri de tip hacking

Compania a fost în ultima lună victima unui hack în valoare de aproape 40 de milioane USD.

Procuratura din districtul central din Seul a lansat acum un proces de investigație oficială privind deturnarea de fonduri împotriva companiei, în urma solicitărilor poliției. Poliția a fost  inundată cu plângeri din partea clienților păcăliți de Coinrail, potrivit agenției locale de presă.

Problemele legate de Coinrails s-au adâncit de la hack, cu două petiții publice majore care solicită o anchetă publică a incidentului, ajungând acum la birourile președintelui Moon Jae-in și ale Comisiei pentru combaterea corupției și a drepturilor civile.

Cum se apără compania

Compania a declarat că va reveni la tranzacționare începând cu data de 15 iulie și a emis un plan de compensare, însă mulți clienți nemulțumiți au continuat să ceară acțiuni suplimentare.

Coinrail susține că a mutat toate fondurile clienților săi în wallet-uri de siguranță reci după hack. Cu toate acestea, cu serviciile suspendate de mai mult de o lună, clienții spun că li se refuză accesul la propriile fonduri private și s-au plâns că nu au putut să vândă fonduri înainte de criza de preț criptografică recentă.

Clienții s-au plâns, de asemenea, că termenii acordului de compensare pentru coinrail sunt vagi și nesatisfăcători și au depus plângeri multiple la poliție, acuzând Coinrail de reținerea în mod intenționat a fondurilor și neavând informații clare cu privire la momentul în care vor avea acces din nou la fondurile lor.

HACKERII AU FURAT 30 DE MILIOANE DE DOLARI DIN BITHUMB DIN COREEA DE SUD

Schimbul de criptocurrency Bithumb din Coreea de Sud a fost spart de hackeri. Aceștia au delapidat peste 30 de milioane de dolari. Bithumb a suspendat depunerile și retragerile. Motivul? Asta după ce a pierdut criptomonede în valoare de 30 de milioane de dolari. Cauza? O operațiune de tip black-hat.

Compania din Seul, odată ce a făcut cel mai mare schimb valutar de criptomonede, a anunțat că au fost furate din platformă 30 de milioane de dolari prin operațiuni ilegale de cryptocurrency.

Nu este clar la ce moment a avut loc furtul. Bithumb a suspendat depozitele și imediat a început să-și transfere toate activele în wallet-uri pentru a preveni alte pierderi.

„Am verificat. Au fost delapidate criptomonede evaluate la aproximativ 30.000.000 de dolari”, a spus Bithumb pe Twitter. „Aceste criptomonede furate vor fi acoperite de Bithumb și toate bunurile vor fi transferate în wallet-uri.”

Furtul a apărut probabil ca rezultat al unei operațiuni de black-hat. Bithum nu a confirmat în mod oficial asta. Având în vedere dimensiunea relativ mică a furtului, probabil că un hacker a reușit să obțină acces la un „wallet” conectat la internet.

Bithumb a spus că societatea va acoperi toate pierderile. Astfel încât utilizatorii să nu fie afectați. Totuși aceștia vor fi puși în situația de incapacitate temporară de a-și muta proprietățile. Depunerile și retragerile au fost suspendate.

Sursa: https://cryptonews.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!