Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,437.74
-1.51%
2
XRP
XRP
$0.2904
-2.97%
3
Ethereum
Ethereum
$104.58
-3.62%
5
EOS
EOS
$2.226
-3.91%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$109.25
-3.76%
7
Litecoin
Litecoin
$30.804
-1.81%
8
TRON
TRON
$0.026504
-3.13%
9
Stellar
Stellar
$0.084234
-6.71%
11
Cardano
Cardano
$0.037595
-2.89%
13
Monero
Monero
$42.778
-3.28%
14
IOTA
IOTA
$0.2525
-1.80%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Goldman Sachs CEO: Este „arogant” să să gândească cineva că banii digitali nu vor avea succes

G

Lloyd Blankfein, directorul executiv al Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci de investiții din sectorul financiar global, evaluată la 87 miliarde de dolari, a criticat scepticii care cred că Bitcoin și criptocurrency nu au un viitor.

Goldman Sachs CEO: Este "arogant" să să gândească cineva că banii digitali nu vor avea succes

Gândire deschisă și în perspectivă

De la începutul anului 2017, Blankfein a declarat că nu este încă convins că piața criptomonedelor va deveni o clasă majoră de active. Dar, el a subliniat frecvent că investitorii trebuie să ia în considerare cryptocurrency ca bitcoin ca o clasă de active emergente și să recunoască potențialul sectorului criptocurrency și blockchain.

„Dacă atunci când vorbim de o monedă fiat,ei spun că ea valoarează cât zic ei că valorează, adică ei, guvernul, de ce să nu avem monedă a cărei valoare este stabilită prin consens?”

De la dolarul american la bitcoin

Anterior, în timpul unui interviu acordat lui Kayla Tausche, CNBC a reiterat un sentiment similar cu privire la Bitcoin. El a descris o perioadă în istoria SUA. O perioadă în care guvernul american a abolit brusc standardul de aur. Și l-a înlocuit cu o monedă fără valoare pe atunci, dolarul american.

În acel moment, întreprinderile, indivizii și investitorii din Statele Unite au avut dificultăți în a accepta și a adopta dolarul american. Era normal. Vorbim de formă de bani de hârtie.  O alternativă la aur. Vorbim de ceva care a fost standardul banilor timp de secole.

Similar cu modul în care banii de hârtie au fost forțați să devină progresul natural de la aur, Blankfein a explicat că Bitcoin ar putea deveni într-o bună zi o evoluție naturală de la bani fiat la banii digitali.

Deși recunoaște că nu înțelege complet zona de cryptocurrency și nu este convins că Bitcoin va devini curând o monedă de rezervă, Blankfein a declarat că este deschis în privința unui pieței de criptomonede ca o clasă de active emergente.

Despre paritatea corectă DOLAR-AUR-criptomonede

„O monedă de aur de cinci dolari a fost în valoare de cinci dolari. De ce? Pentru că avea în ea cinci dolari în valoare de aur. Apoi eliberează banii de hârtie care sunt susținuți de aur în trezorerie. Apoi, într-o zi, ei eliberează banii de hârtie care nu au suportul de aur. Nu a existat niciun angajament că, dacă vrei să îi schimbi, îți dă cineva cinci dolari de aur.

Este vorba despre bani. Spun că această bucată de hârtie este în valoare de cinci dolari și așa că, prin urmare, este de cinci dolari. Dar atunci se îndoiau, acum o fac fără îndoială. Privim mai departe și veți obține un bitcoin care nu este o monedă fiat. 

Așa că nu am încredere, și nu-mi place. Pe de altă parte, dacă funcționează, spun că poate a fost o evoluție naturală. O evoluție de la bani grei la bani digitali”, a spus Blankfein.

Goldman Sachs operează o bursă de tranzacționare de tip Cryptocurrency

La începutul acestei săptămâni, pentru prima dată în istoria băncii, directorul executiv al Goldman Sachs, David Solomon, a confirmat zvonurile potrivit cărora Goldman Sachs a lucrat pentru a stabili un birou de tranzacționare pentru criptomonede dincolo de contractele futures.

În afară de contractele Bitcoin de compensare, Solomon a spus că banca a testat cu prudență tranzacționarea de criptomonede. Se pregateste lansarea unui birou de tranzacționare adecvat pentru clienții săi în viitorul apropiat. „Ascultam clientii nostri si incercam sa ii ajutam pe clientii nostri”, a spus Solomon.

Daca nu ai investit inca in criptomonede si doresti sa faci acest lucru in siguranta si rapid  Criptomonitor.ro recomanda aceasta platforma.

Platforma permite depuneri cu cardul, prin transfer bancar si chiar paypal. Comisionul de retragere este de $25. Indiferent de suma. Plata se face in contul tau bancar in 3 zile lucratoare.

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Andrei Ursachi
Andrei Ursachi

Mă numesc Andrei Ursachi, sunt antreprenor în serie și Business Angel.
Ma pasioneaza domeniul criptomonedelor intrucat consider ca anvergura acestora este similara cu impactul pe care l-a avut internetul asupra lumii.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!