Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,473.97
-2.85%
2
XRP
XRP
$0.2957
-4.05%
3
Ethereum
Ethereum
$106.26
-5.86%
4
EOS
EOS
$2.260
-4.78%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$111.44
-8.79%
7
Litecoin
Litecoin
$31.111
-4.13%
8
TRON
TRON
$0.027145
-6.09%
9
Stellar
Stellar
$0.087296
-8.82%
11
Cardano
Cardano
$0.038594
-6.02%
13
Monero
Monero
$43.774
-5.92%
14
IOTA
IOTA
$0.2589
-4.31%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Cercetare: Economii de 27miliarde de dolari pe an pentru bancile care aleg blockchain

C

Juniper Research: Adoptarea blockchain poate ajuta băncile sa faca economii anuale de 27 miliarde dolari până în 2030. Studiul este realizat de firma de cercetare a pieței Juniper Research. Studiul arată că prin implementarea tehnologiei blockchain, instituțiile financiare se află în situația de a genera economii în valoare de peste 27 de miliarde de dolari. Cum? Pentru tranzacțiile transfrontaliere de decontare.

Cercetare: Economii de 27miliarde de dolari pe an pentru bancile care aleg blockchain

Viitorul blockchain inseamna un parteneriat cu sistemul bancar traditional?

Potrivit raportului Juniper Research intitulat „Viitorul blockchain: oportunități și strategii de implementare 2018-2030”, alte domenii în care băncile sunt susceptibile de a realiza reduceri de costuri includ operațiunile de trezorerie și conformitatea.

Unele departamente bancare vor genera economii mai mari decât altele. În ceea ce privește conformitatea, de exemplu, automatizarea controalelor de spălare a banilor prin implementarea blockchain va conduce la reduceri de costuri de până la 50% în câțiva ani.

Beneficiile se vor vedea treptat si vor varia in functie de fluxul tranzactiilor

Totuși, studiul a tras si cateva semnale de alarma. Acesta a avertizat că, datorită faptului că sistemele moștenite se vor desfășura inițial în paralel cu serviciile bazate pe blocuri, reducerile de costuri nu vor fi imediate. Ar dura mai mulți ani pentru a se materializa. In unele cazuri pana in 2030. Asta inseamna o perioada de 10-12 ani. Proiectiile Juniper Research vorbesc de economii de costuri care vor atinge o cifră anuală de 1 miliard de dolari până în anul 2024.

Raportul recunoaște, de asemenea, că alte industrii, în afară de sectorul bancar, vor beneficia, de asemenea, de îmbunătățiri ale eficienței ca urmare a implementării blockchain. Aceasta va include comerțul cu produse alimentare, unde costurile asociate cu frauda vor fi reduse cu aproape jumătate într-o perioadă de 12 ani.

Raportul prezinta si alte informatii relevante pentru zona cripto

Raportul coincide cu o proiecție furnizată de IHS Markit. Acesta spunea că valoarea de afaceri a blockchain va crește de la 2,5 miliarde USD în 2017 pentru a ajunge la o cifră de 200 de miliarde USD în 2030. De remarcat, ca și în raportul Juniper Research, IHS Markit a subliniat că sectorul financiar urma să fie unul dintre beneficiarii majori ai potențialului de transformare al tehnologiei blockchain.

„Aproape o zi trece fără un nou anunț despre modul în care băncile și instituțiile financiare încearcă să utilizeze tehnologia blockchain. Motivul? Pentru a transforma o parte semnificativă a activității lor. Piata financiara din zona cripto va fi cea mai mare piata de valori pentru a folosi token-uri”. Declaratia apartine unui analist blockchain de la IHS Markit, Don Tait.

În afară de tranzacțiile transfrontaliere de decontare, IHS Markit a observat că alte domenii din lumea financiară vor profita de avantajele tehnologiei distribuite. Asta include gestionarea, custodia activelor, derivatele, gestionarea daunelor, tranzacționarea acțiunilor și procesarea acțiunilor corporative.

BILL MILLER, WALL STREET: PRECUM AURUL SI BITCOIN AR PUTEA FI ADOPTAT DE BANCILE CENTRALE

,,Bitcoin poate fi un „potențial activ” pentru băncile centrale. Bitcoin are toate atuurile pentru a fi adoptat de catre bancile centrale”. Declaratia apartine miliardarul de pe Wall Street, Bill Miller. Bill Miller este un investitor cu notorietate in breasla. Acesta a declarat că Bitcoin este criptomoneda care are cea mai mare probabilitate de a avea succes in viitor.

Miliardarul a gestionat un fond fiduciar pe Wall Street, denumit Legg Mason Value Trust fund. Sub conducerea sa, fondul „a bătut piața” din 1991 până în 2005, demonstrând o revenire de 15 ani mai mare decât cea a indicelui S&P 500. A intrat în spațiul criptocurrency în 2014 sau 2015, unde costul mediu al monedei era de aproximativ 350 de dolari. Chiar dacă crede că există posibilitatea ca moneda să ajungă la 0. El a afirmat că vor exista mai mulți bani care curg în ecosistem. Piata cripto mai are pana la maturitate. Vor mai intra bani in acest sistem.

Sursa: ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!