Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,428.44
-1.39%
2
XRP
XRP
$0.2902
-2.55%
3
Ethereum
Ethereum
$105.39
-1.98%
5
EOS
EOS
$2.242
-3.12%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$111.24
-0.85%
7
Litecoin
Litecoin
$30.978
-0.40%
8
TRON
TRON
$0.026861
-4.02%
9
Stellar
Stellar
$0.083573
-6.73%
11
Cardano
Cardano
$0.037770
-1.89%
13
Monero
Monero
$43.394
-2.23%
14
IOTA
IOTA
$0.2561
-0.48%
Latest Crypto Fear & Greed Index

China vrea un comitet ca să standardizeze tranzacțiile în blockchain

C

China vrea să înființeze un comitet național de standardizare a tranzacțiilor cu criptomonede în blockchain. Acest comitet va fi consolidat înainte de data de 31 decembrie 2018, potrivit unui oficial din partea Ministerului Industriei și Tehnologiei Informației.

Informația a fost făcută publică în cadrul unui discurs ținut la finalul acestui weekend în localitatea Guiyang din provincia Guizhou,  la un centrul comercial dedicat tehnologiei -Big Data Expo.

China vrea un comitet ca să standardizeze tranzacțiile în blockchainLi Ying, șeful Departamentului de Informații și Software al Ministerului Industriei și Tehnologiei Informației, a declarat că structură comisiei se va bază pe cea a TC 307. Practic va fi o comisie de contrapartide în cadrul Organizației Internaționale de Standardizare (ISO).

China DECLARĂ RĂZBOI FRAUDELOR CU CRIPTOMONEZI

Concret, autoritățile de la Beijing vor să standardizeze toate tranzacțiile cu criptomonezi în blockchain pană la sfârșitul anului 2018. Pentru reușită acestei  operațiuni s-au demarat deja mai multe investiții în tehnologie și suport tehnic.

La oră actuală avem o colaborare stransă cu ISO și cu Uniunea Internatională a Telecomunicațiilor (ITU). În curând, vom fi pregătiti să constituim comitetul tehnic național pentru standardizarea tranzacțiilor în blockchain” , a declarat oficialul chinez, Li Ying.

Remarcile oficialului provin la scurt timp după ce Ministerul Industriei și Tehnologiei Informației al Chinei a dezvăluit agenda sa de a standardiza dezvoltarea aplicațiilor și tranzacțiilor in blockchain.  Care este scopul oficial? Așa cum a explicat oficialul chinez Li Ying, scopul este acela de a „accelera desfășurarea tranzacțiilor în blockchain în zonele care au nevoie urgentă de tehnologia emergentă”.

După cum a raportat anterior CoinDesk, în timp ce țara este membru participant la comisia ISO TC 307, care se concentrează asupra cadrelor standard pentru utilizarea retelor de blockchain, autentificarea și contractarea lor, ministerul chinez declara încă din martie 2018 că încearcă să construiască propria inițiativă guvernamentală în jurul standardizării.

Planurile de viitor ale Chinei În zona de blockchain

Cum se va proceda? Din ceea ce știm pană în prezent, va exista un laborator de cercetare supravegheat direct de către Ministerul Industriei și Tehnologiei Informației.  Oameni special pregatiti vor efectua evaluări lunare ale principalelor rețele de tip blockchain în efortul de a crea un sistem de rating standard.

În altă ordine de idei, autoritățile de la Beijing vor să monitorizeze mai de aproape. Vor fi vizate persoanele care vor să investească în rețele de tip blockchain. Motivul este simplu! Fiecare participant are acces la un model de blockchain. De asemenea, fiecare bloc din blockchain poate la rândul lui să constituie un alt blockchain. Se creeaza astfel un sistem de comunicare între diferite arii și domenii. Datele din blockchain pot reprezenta chiar date personale ajungându-se la o identitate virtuală pe care putem să o controlăm în întregime și să alegem ce date distribuim.

În Rusia este investigată deja posibilitatea trecerii la un sistem de vot în sistem blockchain. În acest sistem politicienii pot fi monitorizați de cetăteni. Concret, spaga poate fi eliminată dacă sunt implementate sisteme ce folosesc această tehnologie.

Sursa: www.coindesk.com

Context

Readucem în atenția voastră faptul că recent, autoritățile chineze au deturnat una dintre cele mai mari fraude. Vorbim de tranzacții în blockchain cu OneCoin. Un raport al oficialităților chineze arată că peste 98 de persoane au fost judecate. Motivul? Grupul infracțional ar fi înșelat investitori din peste 20 de provincii din China. Unii dintre aceștia au fost deja condamnați cu pană la patru ani de închisoare. Altii au primit amenzi cuprinse între 10.000-5.000 de yuani (1.565 – 783.000 dolari).

Procuratura a spus că schema cuprinde până la 2 milioane de victime. Suma primită de la investitori este de 15 miliarde de yuani (aproximativ 2 miliarde de dolari). Conform raportului, aproape 1,7 miliarde de yuani (266 milioane dolari) au fost recuperați.

Mai multe detalii despre aceasta actiune gasiti pe site-ul criptomonitor.ro

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!