Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,462.35
-3.78%
2
XRP
XRP
$0.2948
-5.12%
3
Ethereum
Ethereum
$105.25
-8.37%
5
EOS
EOS
$2.232
-7.05%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.62
-10.76%
7
Litecoin
Litecoin
$30.773
-6.85%
8
TRON
TRON
$0.026323
-10.19%
9
Stellar
Stellar
$0.087727
-9.24%
11
Cardano
Cardano
$0.038663
-6.76%
13
Monero
Monero
$43.313
-6.36%
14
IOTA
IOTA
$0.2572
-7.66%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Citigroup va oferi solutii cripto de custodie investitorilor. Cum raspunde piata?

C

Potrivit lui Frank Chaparro de la Business Insider, surse apropiate Citibank au arătat că banca cu sediul în New York, de 175 de miliarde de dolari, va oferi soluții cripto de custodie investitorilor instituționali. Cum se va intampla asta? Prin lansarea unui produs numit Certificat de Active Digitale (DAR). Citigroup va permite investitorilor instituționali să investească în cripto în mod complet asigurat și reglementat.

Citigroup va oferi solutii cripto de custodie investitorilor. Cum raspunde piata?

Cand vor fi implementate aceste modificari si in Romania

În mod concret, un DAR este similar cu fondurile tranzacționate prin schimburi (ETF). De ce? Deoarece investitorii nu trebuie să dețină efectiv stocul sau activul reprezentat de DAR. De exemplu, Citigroup oferă DAR-uri bazate pe acțiuni străine pe care investitorii americani nu le pot cumpăra.

Prin deținerea DAR-urilor emise de Citibank, investitorii din Statele Unite dețin în principal instrumente care reprezintă valoarea stocurilor sau a activelor deținute de Citibank în numele consumatorilor săi.

Cu Bitcoin, Citibank va emite DAR-uri pe care clienții săi le vor putea achiziționa echipate cu asigurare, protecție, monitorizare a tranzacțiilor și alte sisteme care sunt cerute de autoritățile de reglementare din SUA.

Wall Street in secolul online

Citigroup se află încă într-o fază incipientă în emiterea DAR-urilor bazate pe Bitcoin. Analiștii au declarat că apariția unei game largi de produse instituționale, cum ar fi custodia Coinbase, custodia Goldman Sachs și DAR-urile Citigroup, vor îmbunătăți lichiditatea și infrastructura pieței globale de cripto.

Cele mai importante bănci cu sediul în SUA, printre care Goldman Sachs, JPMorgan, Citigroup și Morgan Stanley, sunt precaute în ceea ce privește tranzacționarea activelor digitale și emiterea de instrumente de tranzacționare publice.l

Goldman Sachs și Citigroup se consideră a fi primele bănci care vor oferi soluții cripto de custodie în viitorul apropiat, dar reprezentanții ambelor bănci au subliniat că cele două instituții financiare sunt la începutul procesului de intrare pe piața cripto.

Citigroup si ETF-urile

Cel mai recent, furnizorul de servicii XBT din Suedia și-a extins Bitcoin ETN pe piețele din SUA. Mai puțin de o lună de la lansarea sa în Statele Unite, Bitcoin Tracker One ETN a fost suspendată de US SEC.

Produsele instituționale au lovit fondurile de piață și de pensii. Fondurile speculative și conglomeratele la scară largă se interesează de cripto ca valori. Mai ales de cele care nu depind de piața financiară mai largă.

Optimismul exprimat de investitorul miliardar Mike Novogratz față de următorul raliu cripto.  Fenomen care ar putea fi declanșat de intrarea investitorilor instituționali. A crescut interesul față de soluțiile robuste de cripto față de ETF-uri.

SAMSUNG A DEZVOLTAT O PLATFORMA CU AJUTORUL BLOCKCHAIN PENTRU BANCILE DIN COREEA

Samsung SDS, o filială a conglomeratului de tehnologie din Coreea de Sud, a dezvoltat o platformă de certificare bazată pe blockchain pentru băncile din Coreea de Sud. Anuntul a fost facut recent de presa din regiune.

Noua platformă numită BankSign face ca interacțiunile dintre sistemele mobile ale diferitelor bănci să fie extrem de intuitiv. Utilizatorii pot efectua tranzacții pe diferite aplicații, însă sistemul va necesita verificarea dintr-o singură aplicație, folosind parole, amprente sau modele pentru autentificare, a raportat agenția de știri Yonhap.

Reprezentanții Samsung au declarat că securitatea sistemului este asigurată prin conectarea sistemelor băncilor la rețeaua de partajare a datelor, iar datele de certificare din cadrul acestei rețele pot rămâne valabile timp de până la trei ani.

Samsung SDS a fost lansat în 2015 și a lansat prima sa platformă de afaceri, Nexledger, în 2017. Mai târziu, a anunțat o platformă digitală de finanțare bazată pe tehnologia blockchain și inteligență artificială.

Sursa: https://www.ccn.com/

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!