Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,421.34
-1.71%
2
XRP
XRP
$0.2896
-2.95%
3
Ethereum
Ethereum
$105.05
-2.65%
5
EOS
EOS
$2.232
-3.50%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.13
-1.81%
7
Litecoin
Litecoin
$30.886
-1.08%
8
TRON
TRON
$0.026665
-4.18%
9
Stellar
Stellar
$0.084051
-6.48%
11
Cardano
Cardano
$0.037700
-2.30%
13
Monero
Monero
$43.059
-2.81%
14
IOTA
IOTA
$0.2551
-1.29%
Latest Crypto Fear & Greed Index

CODIUS, o nouă ameninţare din zona de cryptocurrency la Ethereum

C

Stefan Thomas, fost acţionar RIPPLE, se ridică împotriva companiei Ethereum, prin lansarea unei noi platforme de contracte smart gândite după un nou protocol în zona de cryptocurrency.

Platforma lui Thomas a lansat mai curând update-uri la nişte implementări din zona de cryptocurrency mai vechi.  Astăzi Codius este un proiect open-source pe care Ripple îl lansa în fază beta în 2014. Ulterior a fost abandonat.  Acum, însă, după ce și-a anunțat plecarea din Ripple, Thomas lansează din nou Codius ca coloană vertebrală tehnică pentru noua sa companie, Coil. Folosind Codius, Coil își propune să schimbe modul în care site-urile web își valorifică conținutul.

Stefan Thomas vrea să revoluţioneze zona de cryptocurrency

Potrivit lui Thomas, generarea de bani în contextul criptografic a fost bazată pe „soluții” cum ar fi anunțurile, plățile și recoltarea de date ale utilizatorilor (credeți că este vorba despre deblocarea recentă a Facebook). Dar noul său proiect, prin utilizarea Interledger, un protocol open-source care a fost dezvoltat în interiorul Ripple pentru trimiterea de plăți pe diferite registre, intenționează să permită browserelor utilizatorilor să facă micropayments către site-urile pe care le vizitează prin blockchain.

Codius ar putea permite cazuri de utilizare, cum ar fi un „contract de plată a veniturilor“, care ar putea lua în protocol oameni care se uită la un film și să plătească banii la toate părțile care au făcut filmul – și nu în plăți bulk, încetul cu încetul eşalonat, într-un sistem integrat blockchain. Sau un contract smart în platforma Codius ar putea ajuta instituțiile de știri și cititorii lor să interacționeze prin faptul că ar putea gestiona autorizațiile și abonamentele cititorilor. ,,Practic ei  vor acționa ca un fel de comutator pentru banii dumneavoastră”, a spus Thomas.

De la idee la implementare – CODIUS

Implementarea lansată vine cu tutoriale pentru încărcarea și găzduirea contractelor de tip smart Codius (cei care le uploadează în MainNet plătesc gazde pentru a rula contracte de tip smart pe calculatoarele lor), pentru a încerca să împingă dezvoltatorii să înceapă să utilizeze platforma imediat.

Și deja mai mulți dezvoltatori au dezvăluit că vor construi pe platformă, așa cum au revelat exclusiv CoinDesk.

Telindus, o soluţie IT cu sediul la Luxemburg, va folosi Codius. Compania este o filială a unei companii de telecom din Belgia numită Belgacom. Compania a decis să folosească Codius pentru a „împinge înainte noi modele directe de e-commerce“, a declarat șeful Telindus arhitectul Thomas Scherer.

Josh Williams, care a investit anterior în platformele de joc binecunoscute precum  Unity, Zynga și Kabam – a spus că va folosi Codius în noi protocoale, inclusiv o companie de jocuri de noroc, care este în prezent în stealth.

De ce atacă CODIUS criptomoneda Ethereum?

Totul pleacă de la arhitectura din MainNet a blockchain-urilor. Blockchain reprezinta o bază de date globală, distribuită, descentralizată şi imutabilă care conţine tranzacţii criptografice sau alt tip de informaţii digitale.

Aceste aplicaţii poartă denumirea de Smart Contracts. Ele sunt de fapt programe care se auto-execută atunci când anumite condiţii sunt îndeplinite. Orice relaţie de business sau comercială poate fi reprezentată într-un smart contract. Acestă nouă paradigmă aduce beneficii spectaculoase în comparatie cu contractele clasice sau digitale (legacy).

Ce avantaje au contractele de tip smart?

În primul rând, contractele pe hârtie au nevoie de timp. E nevoie de timp pentru a fi transmise părtilor. Iar cele digitale sunt nesigure şi uşor de falsificat. Nu întâmplător anumite contracte digitale nu sunt acceptate în multe jurisdicţii.

Nimeni nu garantează executarea contractului clasic. Dacă o parte îşi încalcă promisiunea instanţa este singura soluţie unde se poate rezolva ceva. În cazul unui smart contract instanţa de judecată este eliminată. De ce? Motivul este simplu. Deoarece contractul odată agreat de părţi se va auto-executa nemaiputând fi oprit.

Un contract legacy prespune de multe ori un intermediar, un notar sau avocat.

Ethereum este cea mai cunoscută platformă pentru zona de smart contracts. Este asemănător unui computer global. Blockchain-ul Ethereum este distribuit pe zeci de mii de calculatoare, fiecare având o copie a tuturor contractelor inteligente. Doar ca Thomas vrea să schimbe asta şi să revoluţioneze acest tip de contracte.

Sursa: https://www.coindesk.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!