$ 0.632

7.30%
Plafonul de piata $24.22 B
Volum 24H 24H 200815658 XRP
Deschis 24H $0.589
scazut/Ridicat $0.537 - $0.687
Descriere

Ripple în sine are o poziție mai de grabă de completare la, decât un concurent cu, Bitcoin. Site-ul Bitcoin are o pagină dedicată Ripple pentru cumpărătorii săi. Ripple este o rețea distribuită, ceea ce înseamnă că tranzacțiile apar imediat în rețea și întrucât este vorba de o relație de tip peer, rețeaua este rezistentă la riscul sistemic. XRP nu poate fi minat - spre deosebire de bitcoin și colegii săi, dar fiecare tranzacție distruge o cantitate mică de XRP. Există 100 de miliarde de XRP în prezent.

Caracteristici

  • Gateway-uri
Gateway-urile sunt, în esență, persoane sau organizații care permit utilizatorului să depună sau să se retragă din fondul de lichidități al Ripple. Acestea acceptă valută și o creditează în registrul distribuit al Ripple, își pot implementa propriile politici KYC / AML și sunt în esență operatori de încredere ai rețelei Ripple. Printre cele mai populare se numără Bitstamp, Gatehub, Ripple Fox, Tokyo JPY, Mr. Ripple, RippleChina și The Rock Trading.
  • Baze de conturi financiare
O bază de conturi financiare reprezintă o serie de servere interconectate care dețin o bază de date distribuită referitoare la toate conturile Ripple. Serverele validează în mod constant și compară înregistrările tranzacțiilor. Oricine poate deține un server, inclusiv băncile sau producătorii de piață. Tranzacțiile convenite de marea majoritate a serverelor sunt considerate valide. Consensul se întâmplă de obicei în mai multe rânduri, în cazul în care dezacordul este redus cu fiecare rundă nouă.
  • Confidențialitate
Ripple are un registru public, dar informațiile despre plată sunt securizate. Este dificil să desfășori tranzacții cu anumiți utilizatori sau entități.
  • Tranzacții transfrontaliere
Ripple permite utilizatorilor să efectueze tranzacții între diferite valute în 3-5 secunde. Plățile sunt ireversibile. Toate tranzacțiile sunt securizate criptografic și verificate prin intermediul rețelei Ripple. Porturile Ripple permit utilizarea valutelor  (USD, EUR, MXN, NZD, GBP, NYK, JPY, CAD, CHF, CNY, AUD), criptocuritate (BTC, XTC, și chiar mărfuri (aur, argint, platină). Unul dintre avantajele cheie ale Ripple este capacitatea sa de a încheia parteneriate cu băncile care interesate de piața criptomonedelor. Operațiunile Ripple Labs ajută băncile să își integreze operațiunile în rețeaua Ripple. În prezent, Ripple are parteneriat cu următoarele bănci: Accenture, Akbank, American Express, ATB Financial, Axis Bank, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, BMO Financial Group, Cambridge Global Payments, Banca Comercială Imperială Canadiană, CBW Bank, CGI Grup etc. Oferta totală de XRP de pe piață este de 100 miliarde. Dintre acestea, 20 de miliarde sunt distribuite între creatori, iar restul de 80% au fost acordate laboratoarelor Ripple Labs. Scopul Ripple Labs este acela de a "stimula activitatea investitorilor pe piață pentru a creste lichiditatea XRP și a contribui la expansiunea generală a pietelor XRP".
  • Matematică bazată pe valută
O monedă bazată pe matematică, denumită și criptocurrency, este un activ digital cu proprietăți matematice verificabile, similar cu modul în care putem verifica în mod fiabil aurul ca o substanță formată din atomi cu 79 de protoni. Monedele bazate pe matematică există ca active digitale în nume propriu și pot fi transferate direct între utilizatori (în calitate de numerar fiat) fără a se baza pe un operator centralizat de protocol. XRP există ca monedă bazată pe matematică pe protocolul Ripple.
  • Protecție împotriva abuzurilor
Funcția principală a XRP este de a proteja protocolul Ripple împotriva atacurilor spam (DoS). Deoarece protocolul Ripple se bazează pe un registru comun de conturi, un atacator rău intenționat ar putea crea o cantitate mare de "spam-uri" (cum ar fi conturi false) și "spam de tranzacții" (cum ar fi tranzacțiile false). Acest lucru ar putea determina dimensiunea registrelor să devină imposibil de gestionat și să interfereze capacitatea protocolului de a soluționa rapid tranzacțiile legitime.

Plafonul de piata $ 24.22 B Volum 24H 24H 200.82 M XRP
Cota de piata 6.96% Total livrat 24H 2.15 B XRP
Proof type Deschis $ 0.59
Scazut $ 0.54 Ridicat $ 0.69
Data Pret Volum 24H