$ 8,944.840

3.46%
Plafonul de piata $151.5 B
Volum 24H 24H 86151 BTC
Deschis 24H $8,646.040
scazut/Ridicat $8,573.080 - $9,046.820
Descriere

Bitcoin utilizează tehnologia peer-to-peer pentru a funcționa fără o autoritate centrală sau bănci; gestionarea tranzacțiilor și emiterea de monezi se realizează colectiv de către rețea. Deși alte criptomonede au fost lansate înainte, Bitcoin este prima criptomonedă descentralizată. Bitcoin este o monedă SHA-256 POW cu 21.000.000 de monede minate. Timpul de blocare este de 10 minute. Mai jos este enumerata o gamă completă de piețe Bitcoin unde puteți folosi USD pentru a tranzacționa Bitcoin și multe alte monede fiat.

Caracteristici

  • Plăţile sunt ireversibile, doar persoana care a primit banii îi poate restitui, acest lucru  înseamnă că ar trebui să tranzacționezi doar cu persoane sau organizaţii pe care le cunoşti şi în care ai încredere, sau care au deja o reputaţie foarte bună. Un avantaj îl constituie faptul că Bitcoin poate detecta greşelile de tipar şi de obicei nu te va lasă să trimiţi bani din greşeală către o adresă invalidă.
  • Securitatea și controlul tranzacțiilor Bitcoin sunt asigurate de criptografia militară. Nimeni nu poate să vă perceapă bani sau să facă o plată în numele dvs. Atât timp cât faceți pașii necesari pentru a vă proteja portofelul, Bitcoin vă poate oferi controlul asupra banilor și un nivel ridicat de protecție împotriva mai multor tipuri de fraudă.
  • Transferul de Bitcoin funcționează peste tot, oricând, nu este necesar ca familia să utilizeze același software sau aceiași furnizori de servicii. Nu există nici o problemă cu acest amănunt, toate servicile de transfer sunt compatibile în cazul în care se utilizează aceeași tehnologie. Rețeaua Bitcoin nu ia pauză niciodată, nici măcar de sărbători!
  • Plăți internaționale rapide, tranzacționarea monedelor bitcoin este extrem de ușoară. Nu există bănci care să vă facă să așteptați trei zile lucrătoare, fără taxe suplimentare pentru efectuarea unui transfer internațional și fără limitări speciale privind suma minimă sau maximă pe care o puteți trimite.
  • Protejarea identității. Cu Bitcoin, nu există un număr de card de credit pe care  bancile îl pot identifica. De fapt, este posibil chiar să faceți o plată fără a vă dezvălui identitatea, aproape la fel ca în cazul banilor fizici. Ar trebui totuși să țineți cont de faptul că trebuie depus un anumit efort pentru a vă păstra identitatea.

Tehnologie

  • Tranzacții - Portofele Bitcoin păstrează o bază secretă de date, care este utilizată pentru a semna tranzacțiile, oferind o dovadă matematică că au provenit de la proprietarul portofelului. De asemenea, semnătura împiedică modificarea tranzacției de către cineva odată ce aceasta a fost emisă. Toate tranzacțiile sunt difuzate între utilizatori și, de obicei, încep să fie confirmate de rețea în următoarele 10 minute, printr-un proces numit minat.
  • Prelucrarea - minatului. Exploatarea este un sistem de distribuire consens care este folosit pentru a confirma tranzacțiile în așteptare prin includerea lor în block chain. Aplică o ordine cronologică în block chain si protejează neutralitatea rețelei. Pentru a fi confirmate, tranzacțiile trebuie create într-un bloc care respectă regulile criptografice, foarte stricte, care vor fi verificate de rețea. Aceste reguli împiedică modificarea blocurilor anterioare, deoarece acest lucru ar anula toate blocurile următoare. Minatul creează, de asemenea, echivalentul unei loterii competitive care împiedică orice persoană să adauge cu ușurință blocuri noi consecutive în block chain.
  • Tranzacții rapide și simplificate - Bitcoin permite plata în doar doi pași. Nu e necesar să introduci un cod PIN, sau să semnezi ceva, să permiți scanarea codului QR din aplicație. Mai mult decât atât, Bitcoinii pot fi transferaţi între 2 state în 10 minute și nu există nici o bancă la mijloc care să încetinească tranzacţia, să pretindă comisioane exorbitante sau să îngheţe transferul. Moneda îţi permite să realizezi tranzacții la un cost foarte scăzut. În afara de cazurile speciale întâlnite în tranzacțiile foarte mici, nu există o taxa impusă. Este, însă, recomandat să se plătească o taxă voluntară de tranzacţie mai mare pentru o confirmare mai rapidă a tranzactiei şi pentru a remunera persoanele care operează reţeaua Bitcoin.

Plafonul de piata $ 151.5 B Volum 24H 24H 86,151.00 BTC
Cota de piata 38.52% Total livrat 24H 21 M BTC
Proof type PoW Deschis $ 8,646.04
Scazut $ 8,573.08 Ridicat $ 9,046.82
Data Pret Volum 24H