$ 165.200

1.31%
Plafonul de piata $9.21 B
Volum 24H 24H 372086 LTC
Deschis 24H $163.070
scazut/Ridicat $161.350 - $169.870
Descriere

Litecoin LTC - oferă confirmări mai rapide ale tranzacțiilor (2,5 minute în medie) și utilizează un algoritm de evidență a muncii bazat pe scriere pe bază de scripturi pentru a viza computerele obișnuite și GPU-urile pe care majoritatea oamenilor le au deja. Care sunt principalele sale diferențe față de Bitcoin? Rețeaua Litecoin este programată să producă 84 milioane de unități monetare, înjumătățite la fiecare patru ani, la fel ca și Bitcoin. Moneda a fost creată de un angajat Google, Charles Lee. Litecoin se află pe locul doi fata de Bitcoin și a dat naștere unor numeroase clone, cu toate acestea, are o bază solidă de suport și o echipă dedicată dezvoltării. Proiectul Litecoin este în prezent menținut de un grup de 6 dezvoltatori de software, condus de către Charles Lee. În mai 2017, Litecoin a devenit prima dintre cripomonedele de top 5 (in Market Cap) pentru implementarea soluției de scalare SegWit. Mai târziu, în luna mai a aceluiași an, prima tranzacție Lightning Network a fost finalizată prin Litecoin, transferând 0.00000001 LTC din Zurich spre San Francisco în mai puțin de o secundă.

Caracteristici

Litecoin este un proiect software open source lansat sub licența MIT / X11, care vă oferă puterea de a rula, modifica și copia software-ul și de a distribui, la alegerea dvs., copii modificate ale software-ului. Software-ul este lansat într-un proces transparent care permite verificarea independentă a binarelor și a codului lor sursă corespunzător. Minerii primesc în prezent 25 monede litecoin per bloc, o sumă care se reduce la jumătate la fiecare 4 ani (la fiecare 840.000 blocuri). Prin urmare, rețeaua Litecoin este programată să producă 84 de milioane de monede, ceea ce reprezintă de 4 ori mai multe unități monetare ca Bitcoin. Blocul Litecoin este capabil să se ocupe de un volum mai mare de monede decât cel al partenerului său, Bitcoin. Datorită generării mai frecvente a blocurilor, rețeaua acceptă mai multe tranzacții fără a fi nevoie să modificați programul în viitor.

Tehnologie

  • ASIC Mining
Pentru investitori și entuziaști, însă, Litecoin se diferențiază cu  mult mai mult față de Bitcoin, și aceasta este dovada diferită a algoritmului de lucru. Bitcoin utilizează algoritmul  SHA-256, care implică calcule care pot fi accelerate foarte mult în procesarea paralelă. Această caracteristică a dat naștere cursei intense în tehnologia ASIC și a provocat o creștere exponențială a nivelului de dificultate al lui Bbitcoin. Litecoin, cu toate acestea, utilizează algoritmul scrypt - denumit inițial ca s-crypt, dar pronunțat ca "script". Acest algoritm încorporează algoritmul SHA-256, dar calculele sale sunt mult mai serializate decât cele ale SHA-256 în Bitcoin. Scrypt favorizează cantități mari de memorie RAM de mare viteză, mai degrabă decât o putere de procesare brută. Ca rezultat, este cunoscut ca o problemă de "memorie dificilă".
  • GPU-uri miniere
Pentru a evidenția diferența dintre puterea de tip hashing și timpul de scriere, rata de hash total a rețelei Bitcoin este de peste 20.000 Terra Hashes pe secundă, în timp ce pentru Litecoin este doar 95.642 Mega Hashes pe secundă. Deocamdată, platformele miniere Litecoin "de ultimă oră" sunt sub formă de PC-uri personalizate dotate cu mai multe plăci grafice (adică: GPU-uri). Aceste dispozitive se pot ocupa de calculele necesare pentru scrypt și pot avea acces la o memorie rapidă construită în propriile circuite.
  • Particularități de tranzacție
Principala diferență față de Bitcoin este că Litecoin poate confirma că tranzacțiile trebuie să fie mai rapide decât Bitcoin. Implicațiile acestui lucru sunt următoarele:
  • Litecoin poate gestiona un volum mai mare de tranzacții datorită generării mai rapide a blocurilor. Dacă Bitcoin ar încerca să evolueze în acest sens, ar fi nevoie de actualizări semnificative ale codului pe care toată lumea din rețeaua Bitcoin îl folosește în prezent.
  • Dezavantajul acestui volum mai mare de blocuri este că blocul  Litecoin va fi proporțional mai mare decât Bitcoin.
  • Un comerciant care a așteptat cel puțin două confirmări va trebui să aștepte doar cinci minute, în timp ce va trebui să aștepte 10 minute pentru o singură confirmare cu Bitcoin.
  • Viteza de tranzacționare (sau timpul de blocare mai rapidă) și viteza de confirmare sunt adesea aduse în discuție ca avantaje de către mulți dintre cei care investesc în Bitcoin, deoarece majoritatea comercianților ar permite tranzacții de confirmare zero pentru majoritatea achizițiilor. Este necesar să se țină seama de faptul că o tranzacție este instantanee, este doar confirmată de rețea în timp ce se înregistrează.
 

Plafonul de piata $ 9.21 B Volum 24H 24H 372,086.00 LTC
Cota de piata 2.34% Total livrat 24H 84 M LTC
Proof type PoW Deschis $ 163.07
Scazut $ 161.35 Ridicat $ 169.87
Data Pret Volum 24H