Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,456.10
-3.90%
2
XRP
XRP
$0.2907
-6.56%
3
Ethereum
Ethereum
$105.15
-8.59%
5
EOS
EOS
$2.227
-7.14%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.68
-10.72%
7
Litecoin
Litecoin
$30.803
-6.67%
8
TRON
TRON
$0.026355
-9.59%
9
Stellar
Stellar
$0.087578
-9.83%
11
Cardano
Cardano
$0.038418
-7.45%
13
Monero
Monero
$43.408
-5.80%
14
IOTA
IOTA
$0.2518
-9.36%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Coinbase își continuă extinderea la nivel mondial

C

Coinbase își continuă extinderea la nivel mondial

Compania a anunțat ieri că va crește drastic numărul de active digitale pe care le suportă în lunile următoare. Planul este de a începe înregistrarea activelor digitale pe bază de jurisdicție. Aceasta înseamnă că token-urile disponibile pentru tranzacționare într-o țară pot sau nu să fie disponibile în altă țară.

Logica aici este că, Coinbase va putea să afișeze token-urile în mod compatibil într-o singură jurisdicție, care ar putea să nu fie în conformitate cu legea privind valorile mobiliare a unei alte jurisdicții.

Dezavantajul față de strategia de conformitate a jurisdicției este că este mai scump și consumă mult timp. Astăzi există 1800 de token-uri, altele câteva mii vor fi lansate în următorii ani, astfel încât munca ar putea deveni destul de obositoare pentru a și aproba / respinge un număr atât de mare de aplicații în peste 100 de jurisdicții.

În încercarea de a elimina părtinirea și de a crea eficiență, Coinbase a anunțat trei criterii pentru aprobarea unei aplicații a unui activ digital:

  • Este activul digital în conformitate cu legislația din această jurisdicție? 
  • Este sigur din punct de vedere tehnic, este inovatoare? 
  • Clienții noștri doresc acest lucru? 

Aceste trei întrebări sunt relativ simple, dar subliniază un punct interesant – Coinbase pare să urmeze strategia de platformă pe care Facebook o aplicase anterior în mod eficient.

În anii cruciali ai rețelei Facebook, rețeaua socială a reușit să construiască o piață bidirecțională între creatorii de conținuturi și consumatorii de conținut (și eventual, între agenții de publicitate și utilizatori).

Această strategie s-a meritat pe termen lung, deoarece a permis companiei Facebook să beneficieze de la fiecare companie de afaceri, joc, anunț și creator de conținut care a construit ceva pe lângă platforma Facebook. De exemplu, în loc să se concentreze pe construirea fiecărui joc în sine, Facebook a dat dezvoltatorilor de jocuri instrumentele necesare pentru a crea, lansa, scala și monetiza propriile jocuri pe Facebook. Această strategie a dus la o creștere mai rapidă și la o mai mare rentabilitate.

Piețele bidirecționale se scalează ușor, sunt extrem de profitabile și creează efecte semnificative de rețea care fac ca piața să poată fi protejată. Dacă Coinbase lucrează la o strategie adevărată de platformă, nu ar fi surprinzător să văd cum urcă venitul lor de aproximativ 1 miliard USD în 2017 la 10 miliarde de dolari în 24-36 de luni. Această estimare nu include impactul includerii în viitor a valorilor mobiliare tokenizate pe platforma Coinbase.

Încă mai există multe întrebări fără răspuns în această perioadă importantă pentru compania Coinbase. Sunt  frustrați de legislația americană privind valorile mobiliare și folosesc această strategie pentru o scala mai rapid la nivel internațional? Dacă vor avea succes în afara SUA, Coinbase și-ar muta sediul central din America de Nord? Cum se asigură că investitorii americani nu participă la tranzacții neconforme în alte jurisdicții?

Este puțin probabil să avem răspunsuri la aceste întrebări pe termen scurt, dar asta este bine. Urmărim una dintre echipele cele mai talente din criptare, trecând de la faza de pornire la faza de scalare. Dacă, Coinbase va avea succes, ei vor avea șansa să devină cea mai mare amenințare la adresa sistemului financiar tradițional din ultimele decenii.

Dacă Wall Street nu va adopta active digitale, oamenii vor găsi o cale de a da foc companiei Wall Street. Amintiți-vă, cu cât sunt mai mari, cu atât cad mai tare.

 

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Sergiu Bugnar
Sergiu Bugnar

Pasionat de lumea crypto si de tehnologia blockchain,

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!