Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,462.87
-3.61%
2
XRP
XRP
$0.2924
-5.78%
3
Ethereum
Ethereum
$105.69
-7.50%
5
EOS
EOS
$2.225
-7.05%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$111.08
-10.10%
7
Litecoin
Litecoin
$30.834
-6.20%
8
TRON
TRON
$0.026573
-9.35%
9
Stellar
Stellar
$0.087279
-9.23%
11
Cardano
Cardano
$0.038473
-6.94%
13
Monero
Monero
$43.416
-6.61%
14
IOTA
IOTA
$0.2580
-7.10%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Coinbase: Tot mai multe universitati includ in programa notiuni de blockchain

C

Analiza Coinbase a constatat că, din cele 172 de clase listate de primele 50 de universități din lume, 15% au fost oferite catre departamentele de afaceri, economie, finanțe și drept. Doar patru la sută din departamentele de științe sociale au deschis clase pe zona de antropologie, istorie și științe politice. In plus, toate clasele din zona economica au incluse in programe capitole intregi despre blockchain si criptomonede.

Coinbase: Tot mai multe universitati includ in programa notiuni de blockchain

Universitatea Cornell despre Blockchain, criptomonede si contracte smart

Printre clasele oferite de Universitatea Cornell în acest an se numără „Antropologia banilor” și „Introducerea în blockchain, criptomonede și contracte inteligente”. Acestea sunt doar două din cele 28 de cursuri de la școala Ligii Ivy legate de blockchain. Ele creează un registru permanent pe mai multe componente.

În timp ce Cornell a îmbrățișat fenomenul de blockchain mai mult decât alte școli, nu este deloc singur. In 2014, David Yermack, președintele departamentului de finanțe de la Școala de Afaceri Stern din New York, a oferit pentru prima dată cursul său privind blockchain și serviciile financiare. Atunci avea o clasa cu doar 35 de persoane. Azi are inscrise 355 de persoane și predă materiae în ambele semestre. Semn ca piata devine din ce in ce mai matura.

Domeniul cripto tot mai solicitat in mediul universitar

În ansamblu, în timp ce o mulțime de învățături despre blockchain au transformat cursurile tradiționale de cripto, subiectul apare și în numeroase alte discipline. Interesul acoperă diviziunile tradiționale dintre inginerie și științele sociale.

Apelul multidisciplinar reflectă probabil modul în care proiectele de tip blockchain sunt percepute in cadrul comunităților descentralizate. Comunitati care se bazează pe stimulente pentru a menține un sistem de registru comun, indestructibil.

Construirea unui blockchain de succes necesită astfel experiență în domenii atât de diverse, cum ar fi teoria jocurilor, sistemele informatice și securitatea informatică. Și, așa cum au explicat literatura de specialitate juridică în cartea lor intitulată Blockchain și Legea, tehnologia este de asemenea pregătită să rememoreze anumite reguli sociale și economice ale societății.

Coinbase si un raport cu vibratii pozitive pentru viitor

Raportul a inclus, de asemenea, un sondaj care a constatat un nivel ridicat de interes despre blockchain în rândul studenților. În cele din urmă, raportul a constatat că interesul pentru blockchain a fost deosebit de puternic la universitățile americane. Numai cinci dintre cele 18 universități internaționale din lista studiată de Coinbase – care se baza pe cele 50 de universități de vârf clasate în SUA și World Report – oferă cel puțin o clasă pe blockchain sau cryptocurrency.

Coinbase în sine tratează concluziile ca o veste bună. Motivul? Pe de o parte deoarece compania recrutează în mod activ studenții cu experiență de tip blockchain. Potrivit unei surse apropiate companiei, Coinbase va incepe un turneu national pentru a oferi sesiuni „crypto 101” in campusurile care au demonstrat un interes puternic in blockchain.

Compania va efectua un tur de recrutare. Tur care include si o oprire la Universitatea Howard. Cand? Pe 13 septembrie, la Princeton. Compania va ajunge si la Duke și alte numeroase alte școli.

Sursa: http://fortune.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!