Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,478.73
-3.07%
2
XRP
XRP
$0.2946
-5.01%
3
Ethereum
Ethereum
$107.13
-5.96%
4
EOS
EOS
$2.250
-5.77%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$112.29
-8.90%
7
Litecoin
Litecoin
$31.381
-4.21%
8
TRON
TRON
$0.026917
-8.15%
9
Stellar
Stellar
$0.088857
-7.48%
11
Cardano
Cardano
$0.038789
-6.01%
13
Monero
Monero
$43.733
-6.07%
14
IOTA
IOTA
$0.2592
-6.12%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Coinbase vrea functia ,,Facebook Connect” pentru cripto. Ce simte piata?

C

Coinbase vrea să fie Facebook Connect pentru cripto. Gigantul din zona blockchain intenționează să dezvolte „Login with Coinbase” sau o platformă de identitate similară pentru dezvoltatorii de aplicații descentralizate. Motivul? Tocmai pentru a facilita utilizatorilor să se înscrie și să le conecteze portofelele cripto.

Pentru a alimenta platforma, Coinbase a anunțat că a achiziționat Distributed Systems, un startup înființat în 2015. Vorbim de o micro-firma care construia un standard de identitate pentru dApps numit ,,Clean Protocol”.

Coinbase vrea functia ,,Facebook Connect" pentru cripto. Ce simte piata?

CoinbASE – Noul Facebook in zona cripto?

Echipa din cadrul departamentului de sisteme distribuite este formata din cinci persoane. Trei dintre membrii echipei vor lucra cu echipa de navigatori descentralizată Tosin Coinbase. Asta în timp ce CEO-ul Nikhil Srinivasan și co-fondatorul său Alex Kern formează noua echipă de identitate descentralizată care va lucra la produsul Login with Coinbase. Ei vor construi pe zona de „cunoașterea clientului”. Vor implementa date anti-spălare a banilor pe care Coinbase le are asupra celor 20 de milioane de clienți. Srinivasan spune că scopul este de a simplifica accesul la criptomonede.

Distributed Systems a investit anul trecut 1,7 milioane de dolari. Compania e condusă de Floodgate, și intenționa să majoreze o sumă de 4 până la 8 milioane de dolari în această vară. Dar Srinivasan spune, „Nimeni nu a înțeles cu adevărat ce construim” și dorea un partener cu date KYC. Asa a început să vorbească cu Coinbase Ventures despre o investiție. Dar după ce au văzut progresul și viziunea Distributed Systems, au decis sa cumpere.

Distributed Systems si noua era in cripto

Distributed Systems a inceput sa organizeze discutii de achizitie cu mai multi jucatori majori in spatiul de blockchain. CEO-ul mi-a spus ca decide ce companie sa intre. Putea fi Facebook, Robinhood, Binance sau Coinbase. De la Coinbase, CEO-ul a spus că „au reușit să ne convingă că fac pariuri mari, si vor sa evolueze odata cu produsele din portofoliu. Termenii financiari ai afacerii nu au fost dezvăluiți.

Planul Coinbase de a lansa platforma ,,Conectare prin Coinbase” este un SDK pe care alte aplicații ar putea să îl integreze, deși acest lucru nu va fi neapărat numele caracteristicii. Acest lucru imită felul în care Facebook a colonizat web-ul cu butoanele sale SDK și de conectare. Asa au ajuns sa-si marketeze tone de utilizatori noi și existenți. Acest lucru a transformat Facebook într-un utilitar de identitate fundamental dincolo de rețeaua sa socială.

Ce se va intampla cu piata?

Dezvoltatorii care doresc să îmbunătățească conversiile în fluxul de înscriere ar putea să se îndrepte către Coinbase, în loc să solicite utilizatorilor să configureze conturi întregi noi și să facă față logarilor complicate din zona cripto. Adica cele specifice unor chei complicate și proceduri pentru conectarea portofelului lor la efectuarea plăților. Un dezvoltator dApp proeminent a declarat ca forțarea utilizatorilor să creeze extensia browser-ului MetaMask pentru identitate era partea din fluxul de înscriere în care aceștia pierd cele mai multe persoane.

CEO-ul Coinbase, Brian Armstrong, a confirmat aceste planuri de a lucra pe un SDK de identitate. Investitorul Coinbase Garry Tan de Capital a scris despre acest subiect. ,,Principala problemă care împiedică adoptarea dApp este lipsa SDK nativ, astfel încât să puteți descărca o aplicație mobilă într-un singur UX curat. „. A fost reactia lui Armstrong.

Sursa: https://techcrunch.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!