Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,462.64
-3.76%
2
XRP
XRP
$0.2931
-5.65%
3
Ethereum
Ethereum
$105.38
-8.19%
5
EOS
EOS
$2.225
-7.30%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.88
-10.51%
7
Litecoin
Litecoin
$30.743
-6.89%
8
TRON
TRON
$0.026325
-10.25%
9
Stellar
Stellar
$0.087520
-9.31%
11
Cardano
Cardano
$0.038502
-7.08%
13
Monero
Monero
$43.333
-6.48%
14
IOTA
IOTA
$0.2563
-8.00%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Coinbase vrea sa lanseze un ETF cu ajutorul BlackRock. Reactia Bitcoin?

C

Coinbase se arunca în ring pentru a lansa un fond de schimb valutar cripto (ETF) și a abordat BlackRock pentru ajutor. Informatia fost confirmata potrivit unor surse intervievate de Business Insider. BlackRock, care administrează active în valoare de 6 miliarde de dolari, a pionierat ETF-urile și are un grup de lucru in zona blockchain.

Coinbase vrea sa lanseze un ETF cu ajutorul BlackRock. Reactia Bitcoin?

Coinbase face pasul spre ETF

Coinbase, care a anunțat un fond de indice criptocurrency pentru investitorii acreditați în martie, se alătură VanEck, Bitwise Asset Management și Gemini în licitație pentru introducerea primului ETF cripto. Comisia pentru valori mobiliare și de burse a respins recent nouă propuneri de finanțare pentru ETF. Un ETF Coinbase ar monitoriza diferite cripto, potrivit unei surse care a pretins că este familiarizată cu problema.

BlackRock si zona de blockchain

BlackRock, care și-a lansat grupul de lucru în 2015, a afirmat că nu are niciun interes să elibereze fonduri cripto. Larry Fink, CEO BlackRock, a declarat că clienții companiei nu au arătat niciun interes în ceea ce privesc monedele digitale.

BlackRock și-a creat grupul de lucru cu scopul de a determina aplicațiile de tip blockchain în serviciile financiare, potrivit unei surse anonime. Grupul de lucru are angajați implicați în întreprinderile multiple ale companiei. Reprezentanții blocului BlackRock nu au oferit recomandări pentru Coinbase, a spus sursa, și nu se știa cât de extinse au fost conversațiile.

Bancile interesate de zona cripto?

Goldman Sachs lucrează la un produs care ar permite băncilor să dețină active criptate și ar monitoriza modificările de preț pentru clienții săi. JPMorgan și Fidelity sunt, de asemenea, interesate în mod similar de produse asemanatoare.

Între timp, ICE, care operează Bursa de Valori din New York, a anunțat în luna august o platformă de tranzacționare de tip criptocurrency numită Bakkt.

Perspectiva pentru un ETF bitcoin rămâne incertă

Numirea lui Elad Roisman la SEC a dat pentru unii oameni speranța. De ce? S-au gandit ca SEC va avea mai multe șanse să aprobe un ETF bitcoin. De ce? Deoarece Roisman este cunoscut pentru că are o poziție puternică în reglementarea cripto. Bill Barhydt, fondatorul companiei Abra a declarat mai multe. El consideră că un ETF bitcoin va fi aprobat atunci cand SEC va avea încredere în calibrul solicitantului.

ETORO: PENTRU BITCOIN, ETF-URILE VOR FI APROBATE ANUL VIITOR

În timpul unui interviu la CNBC, pentru emisiunea Crypto Trader, Mati Greenspan, analist senior la eToro, a declarat că este puțin probabil să obțină un ETF Bitcoin [BTC] până la sfârșitul anului 2018. Cu toate acestea, este optimist în privința aprobării de către Bitcoin [BTC] primul trimestru al anului 2019.

Mati a spus că motivul din spatele declarației se bazează pe o conversație pe care a avut-o cu un avocat pe Twitter. Potrivit avocatului, SEC are câteva perioade pe care le poate întârzia. Există trei perioade diferite pe care le pot pune îcu o anumită întârziere. De asemenea, avocatul afirmă că decizia finală ar fi probabil la jumatatea lui august 2018.

În plus, Mati vorbește despre acoperirea tuturor punctelor de pe lista de verificare pentru aprobarea de către SEC pentru următorul ETF. El a spus că până în trimestrul I al anului 2019, piața ar fi mult mai matură. Există o mulțime de early adopters care vin online, în special produsele VanEck. Produse care vizează investitorii instituționali. Dimensiunea minimă a contractului pentru ETF VanEck este de 25 BTC, care este de aproximativ 200.000 USD pe contract.

MATI DESPRE ETF SI VANECK

Mati consideră faptul că ETF-ul VanEck se adresează investitorilor instituționali care le-ar putea oferi o șansă mai bună pentru SEC. Faptul că ETF-urile sunt 100% asigurate este mult mai reconfortant pentru autoritățile de reglementare financiară, afirmă analistul. El a spus că, din moment ce ETF Winklevoss a fost respins deoarece se adresează investitorilor cu amănuntul, aceștia consideră că activitatea lor specifică este protejată de SEC.

Sursa: https://www.ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!