Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,421.34
-1.71%
2
XRP
XRP
$0.2896
-2.95%
3
Ethereum
Ethereum
$105.05
-2.65%
5
EOS
EOS
$2.232
-3.50%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.13
-1.81%
7
Litecoin
Litecoin
$30.886
-1.08%
8
TRON
TRON
$0.026665
-4.18%
9
Stellar
Stellar
$0.084051
-6.48%
11
Cardano
Cardano
$0.037700
-2.30%
13
Monero
Monero
$43.059
-2.81%
14
IOTA
IOTA
$0.2551
-1.29%
Latest Crypto Fear & Greed Index

CoinBase face demersuri ca sa devina o societate de valori mobiliare reglementate în blockchain

C

Pentru cei ce nu cunosc termenul, din punctul de vedere al investitorului, valorile mobiliare reprezintă acele active nebancare. Vorbim de active nebancare de capital negociabile emise in forma materiala sau evidentiate prin inscrisuri in cont care confera detinatorilor drepturi egale. Pana acum, cele mai des uzitate si cunoscute valori mobiliare erau actiunile si obligatiunile. Dar CoinBase vrea sa faca pasul urmator spre blockchain.

CoinBase face demersuri ca sa devina o societate de valori mobiliare reglementate în blockchain

Altfel spus, dacă pînă acum actiunile erau considerate fracţiuni din capitalul social al unei societăţi comerciale şi desemnau raporturi juridice între deţinătorul acestora şi societatea emitentă ,iar obligaţiunile erau privite ca fracţiuni dintr-un capital de împrumut, CoinBase vrea să ducă totul la alt nivel.

CoinBase şi viziunea despre blockchain şi cryptocurrency

Directorul executiv și președintele Asiff Hirji a scris într-un post pe blog-ul companiei că firma este în curs de a obține o licență broker-dealer, o licență de sistem de tranzacționare alternativă și o licență de consultant de investiții înregistrată. Odată ce are aceste licențe, compania intenționează să solicite aprobarea de la Comisia de Valori Mobiliare și de Schimb (SEC) din S.U.A. și Autoritatea de Reglementare în Domeniul Industriei Financiare (FINRA) pentru a oferi titluri de tip blockchain.

O parte din acest efort include achizițiile Coinbase din Keystone Capital Corp., Venovate Marketplace și Digital Wealth LLC, a scris el.

Dincolo de oferirea propriilor mărci securitizate, Hirji a spus că Coinbase ar putea denumi produsele existente în valori mobiliare, „aducând în acest spațiu avantajele piețelor bazate pe cryptocurrency”. Aceste beneficii ar include ajustarea în timp real, tranzacționarea transparentă în blockchain şi tranzacționarea 24/7, a afirmat el.

CoinBase vrea să îşi extindă portofoliul de operaţiuni în zona de cryptocurrency

Miscarea vine la doar câteva săptămâni dupa ce Coinbase a anunţat că a achiziţionat platforma descentralizată de cripto Paradex şi că intentionează să-şi facă rebranding la serviciul GDAX ca şi Coinbase Pro, aşa cum s+a raportat anterior.

Coinbase a lansat, de asemenea, în mod oficial serviciul de custodie Coinbase, serviciul său de stocare criptografic destinat în primul rând instituțiilor financiare mari, luna trecută. După cum s-a raportat anterior, Coinbase Custody include o suită de produse destinate investitorilor instituționali. Hirji a subliniat ceea ce a văzut drept potențial în a combina protocoalele de cryptocurrency cu firmele de valori mobiliare.

,,Credem că acest lucru va democratiza accesul la piețele de capital atât pentru companii, cât și pentru investitori, reducând costurile pentru toți participanții și dând o mai mare transparență și includere ecosistemelor digitalizate „, a concluzionat el.

COINBASE  – UN ICON PUTERNIC CU REZONANŢĂ ÎN PIAŢA DE CRYPTOCURRENCY

Coinbase a fost fondată în iunie 2012 de Brian Armstrong și Fred Ehrsam. Cofondatorul Blockchain.info, Ben Reeves, face parte din echipa inițială. Mai târziu s-a despărțit de Armstrong datorită diferenței dintre modul în care ar trebui să funcționeze portofelul Coinbase.

Restul echipei fondatoare sa înscris în programul incubator de pornire Y Combine din vara lui 2012. În octombrie 2012, compania a lansat serviciile pentru a cumpăra și vinde Bitcoin prin transferuri bancare.

În mai 2013, compania a primit o investiție de 5 milioane USD. Investitia a venit de la Fred Wilson de la compania de capital de risc Union Square Ventures. În decembrie 2013, compania a primit o investiție de 25 de milioane USD. Investitia a venit de la firmele cu capital de risc Andreessen Horowitz, Union Square Ventures (USV) și Ribbit Capital.

Romania faţă în faţă cu zona de cryptocurrency

În România, în martie 2018, se înfiinţează United Blockchain Association – Romania. Acest fapt atrage atenţia asupra tehnologiei blockchain. Vorbim de o tehnologie care face posibilă răspândirea rapidă la nivel global a criptomondelor virtuale. Azi asistăm la o popularitate crescută a acestora.

Tehnologia blockchain este la început în toată lumea. Inclusiv în România, la nivel de percepţie, totul e nou. Puţini sunt cei care înţeleg potenţialul. Puţini sunt cei care vor să-şi deschidă noi orizonturi. În acest context, anul financiar se arată a fi unul interesant şi, posibil, volatil datorită fluctuaţiilor din piaţă.

Sursa: https://www.coindesk.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!