Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,417.81
-1.76%
2
XRP
XRP
$0.2888
-3.17%
3
Ethereum
Ethereum
$105.08
-2.44%
5
EOS
EOS
$2.230
-3.61%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.42
-1.50%
7
Litecoin
Litecoin
$30.960
-0.67%
8
TRON
TRON
$0.026653
-4.39%
9
Stellar
Stellar
$0.083338
-7.17%
11
Cardano
Cardano
$0.037554
-2.57%
13
Monero
Monero
$43.107
-2.74%
14
IOTA
IOTA
$0.2542
-1.45%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Compania Tradeshift vrea să se extindă în zona de blockchain

C

Compania Tradeshift și-a făcut publice planurile de a se extinde și mai mult în zona de blockchain. Oficialii din cadrul companiei au anunțat că vor intra în joc cu 250 de milioane de dolari, o investiție condusă de Goldman Sachs și PSP Investments.

Runda de investiții în blockchain, la care au participat și HSBC, H14 și alți participanți, aduce o finanțare totală a Tradeshift la peste 400 milioane de dolari și crește astfel activele companiei la 1,1 miliarde de dolari. Informațiile apar intr-un comunicat de presă emis de către departamentul de marketing si PR al companiei.

Investiția va fi utilizată pentru inițiativele de creștere în zona de blockchain. Vor fi vizate inclusiv și investițiile strategice în tehnologii emergente precum inteligența artificială. Cu această finanțare, compania e pregătită să se extindă și mai mult în Europa dar și pe piețele emergente din Asia.

Tradeshift și noul val de investiții

Noile tehnologii vor fi promovate de divizia Frontiers, lansată în ianuarie. În altă ordine de idei, compania a mai lansat un serviciu de plăți B2B numit Tradeshift Pay în urmă cu câteva zile. Platforma bazată pe cloud oferă plăți pentru segmentul de supply chain, finanțarea lanțului de aprovizionare și plăți anticipate bazate pe tehnologia blockchain și cryptocurrency.

Să nu uităm faptul că TradeShift s-a alăturat, de asemenea, consorțiului de blockchain al grupului Hyperledger, susținut de fundația Linux, în luna octombrie a anului trecut. Atunci boardul companiei își justifica mișcarea spunând că operațiunea a făcut parte din dorința de a explora tehnologiile deschise de blockchain, pentru a accelera inovația în comerțul B2B.

Directorul executiv și co-fondatorul companiei TradeShift, Christian Lanng, a făcut câteva declarații.

Am crezut întotdeauna că viitorul lanțurilor de aprovizionare este 100% digital. Am crezut și cred că conectarea comerțului este doar primul pas. Primul pas către o economie conectată digital. Era firesc ca și creșterea noastră rapidă să vină ca o consolidare a poziției noastre de lider. „, a explicat Lanng.

TradeShift și zona de cloud

Tradeshift este o rețea de afaceri bazată pe tehnologia cloud care leagă cumpărătorii și furnizorii. A fost fondată la Copenhaga în 2010 de Christian Lanng, Mikkel Hippe Brun și Gert Sylvest. Rețeaua Tradeshift susține în prezent 800.000 de companii din peste 200 de țări din platformă. Ofertele de produse se adresează clienților și furnizorilor din întreaga lume, cum ar fi achizițiile, facturarea electronică și gestionarea furnizorilor. Adoptarea rapidă a serviciului a atras atenția din partea mass-mediei internaționale, inclusiv Wired, Financial Times și German Handelsblatt.

Toți fondatorii au un background în sectorul public danez. Acolo ei au creat prima infrastructură peer-to-peer pe scară largă din lume pentru e-business numită Easytrade. Această inovație a fost nominalizată pentru Premiile europene pentru guvernare electronică în 2009.

Fondatorii au avut, de asemenea, roluri principale  în PEPPOL. Unul a fost membru al consiliului de conducere, celălalt director tehnic. Proiectul PEPPOL aparține Comisiei Europene și urmărește tranzacțiile de tip blockchain. Practic proiectul permite comerțul electronic transfrontalier în interiorul Uniunii Europene.

Sursa: https://www.coindesk.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!