Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,427.40
-1.45%
2
XRP
XRP
$0.2901
-2.73%
3
Ethereum
Ethereum
$105.65
-1.83%
5
EOS
EOS
$2.239
-3.23%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$111.64
-0.43%
7
Litecoin
Litecoin
$31.090
-0.17%
8
TRON
TRON
$0.026862
-3.77%
9
Stellar
Stellar
$0.083655
-6.74%
11
Cardano
Cardano
$0.037836
-1.78%
13
Monero
Monero
$43.377
-2.17%
14
IOTA
IOTA
$0.2552
-1.04%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Coreea de Sud vrea să relegalizeze tranzacțiile în blockchain cu ICO-uri

C

Coreea de Sud este interesată să continue toate demersurile necesare pentru relegalizarea ofertelor monetare inițiale (ICO), a informat presa locală de la Seul, potrivit unor surse din cadrul oficialilor guvernamentali coreeni. Presa din zonă vorbește deja despre un comitet al Adunării Naționale dedicat studierii așa-numitei „Revoluții Industriale de tip blockchain”.

Coreea de Sud vrea să relegalizeze tranzacțiile în blockchain cu ICO-uri

Oficialii coreeni încearcă prin acest demers să consolideze „baza” juridică a tranzacțiilor din țară. Pentru asta, o parte din tranzacțiile din blockchain are avea nevoie de eliminarea interdicției de folosire a ICO. Interdicția a fost adoptată de guvern în septembrie 2017.

Contextul socio-economic și politic

Trebuie să formăm o echipă de lucru care să includă în special și experți din mediul privat, pentru a îmbunătăți transparența tranzacțiilor în zona de cryptocurrency și pentru a stabili o ordine comercială sănătoasă„, se arată într-un material de presă din peninsulă.

Același material continuă pe același ton.

La finalul discuțiilor se va stabili, de asemenea, un temei juridic pentru tranzacționarea de tip cryptocurrency și prin folosirea de ICO, totul controlat și reglementat de Comitetul Permanent al Adunării Naționale„.

Decizia Guvernului de la Seoul de anul trecut de a interzice ICO a stârnit un val de reacții considerabile atunci când a devenit lege. Frica publicului a dus la proteste în masă și a existat o perioadă în care s-a solicitat demisia miniștrilor de guvern. A existat la un moment dat o perioadă intermediară care a dat naștere unor derapaje în zona tranzacțiilor de cryptocurrency.

Mai mult, au existat o serie de reglementări care au scos în afara legii tranzacționarea anonimă și cu mai multe conturi în aceeași lună.

Având în vedere că guvernul nu a prezentat concret nicio orientare pentru ICO, companiile locale de blockchain au ales să se orienteze către piețele emergente din Singapore și Elveția „, a afirmat, între timp, un reprezentant din cadrul grupului Business Coreea.

La ce ajută ICO-urile?

Atunci când vorbim de exemplu de Bitcoin, ICO-urile dau șansa să se obțină finanțări, tot prin intermediul tehnologiei blockchain. Este deci cea mai inovativă formulă de crowdfunding.
La baza proiectelor blockchain se află obligatoriu o informație pe care utilizatorii o trimit de la unul la altul, în virtutea tehnologiei – o unitate de date unică, imposibil de duplicat, ușor de transmis prin Internet.

Pragmatic vorbind, aceste unități au toate caracteristicile unei monede dar au și dublu rol. Ele vor juca un rol în rețea. Vor fi monede care pot fi schimbate pe bani la anumite tranzacții în blockchain.

În același timp, pot fi foarte bine și, să zicem, jetoane cu drept de veto în cadrul companiilor mari. De fapt, sunt informații unice, neduplicabile, cu utilitate pe piață.

De aceea au apărut aceste ICO-uri. Pe scurt, sunt niște jetoane tranzacționate la schimb. În paralel, pot fi folosite în interiorul unei comunități, pentru o funcție pe platforma inventată de dezvoltatori.

Companiile din mediul privat coreean interesate să migreze în zona de blockchain

Să nu uităm că deja o companie gigant din Coreea și-a anunțat intenția de a trece la un blockchain. Este vorba de gigantul Kakao.

Kakao a angajat 2600 de oameni în 2017. Compania a înregistrat vânzări anuale de 1,9723 trilioane de wonuri coreene (1,8 miliarde de dolari). Vorbim de un profit operațional de 165,3 miliarde KRW (154 milioane dolari SUA).

Mai multe informații găsiți pe site-ul criptomonitor.ro

Sursa: https://cointelegraph.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!