Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,408.88
-2.07%
2
XRP
XRP
$0.2869
-3.91%
3
Ethereum
Ethereum
$104.16
-3.56%
5
EOS
EOS
$2.219
-4.08%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$108.92
-2.85%
7
Litecoin
Litecoin
$30.548
-2.28%
8
TRON
TRON
$0.026393
-4.89%
9
Stellar
Stellar
$0.083024
-7.72%
11
Cardano
Cardano
$0.037172
-3.74%
13
Monero
Monero
$43.041
-2.79%
14
IOTA
IOTA
$0.2508
-2.91%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Coreea de Sud vrea tehnologia blockchain în domeniul bancar

C

Un grup bancar național, reprezentat de băncile comerciale din Coreea de Sud, va lansa o verificare a ID-ului clientului, cu ajutorul tehnologiei blockchain. Totul va fi gata în luna iulie.

Coreea de Sud vrea tehnologia blockchain în domeniul bancar

Federația Coreeană a Băncilor (KFB) va lansa oficial „BankSign”, o platformă de verificare a identității bazată pe blockchain. Asta va permite băncilor autohtone să îmbunătățească sistemul de verificare vechi de zeci de ani. Practic, prin aceasta digitizare în ​​domeniul online, cât și al celui mobil, totul se va schimba. Informatia a fost confirmata de Coreea JoongAng Daily .

Coreea de Sud și atracția spre zona de blockchain

Până în acest an, băncile coreene au fost forțate să utilizeze un sistem de securitate publică vechi de 20 de ani. Un sistem previzibil, ineficient și depășit. Cu toate acestea, guvernul și-a inversat politica la 180 de grade. Va aplica „Legea privind semnătura digitală”. Acest proiect vede instituțiile naționale cu împuternicire să utilizeze sistemul public de certificare.

BankSign este primul proiect co-dezvoltat de sectorul bancar local utilizând tehnologia blockchain. Platforma de blockchain este construită în special pe platforma Nexledger. O platformă privată de cloud computing. Ea a fost dezvoltată de Samsung SDS – filiala IT a celui mai mare conglomerat din Coreea de Sud.

SAMSUNG INOVEAZă în ZONA DE BLOCKCHAIN

După cum a raportat CCN la momentul respectiv, Samsung SDS a fost lansat în aprilie 2017, alături de lansarea soluției Nexsign, o soluție de autentificare biometric dezvoltată de Samsung. Solutia permite clienților să obțină acces la o multitudine de servicii folosind o singură autentificare ID.

Deși acest lucru nu are nicio legătură cu BankSign al KFB, Samsung a testat deja blockchain-ul său Nexledger cu compania Samsung Card. Vorbim de o companie de carduri de credit a conglomeratului, încă din octombrie 2016.

Sa descoperit acum că KFB a înființat un consorțiu pentru a cerceta și a pune în aplicare tehnologia blockchain. Unde? In sectorul bancar autohton înca din noiembrie 2017.

În plus, KFB a declarat că BankSign va găsi alte aplicații în cadrul guvernului și a altor organizații publice. Cand se va intampla asta? După lansarea în sectorul bancar, cu o lansare oficială, care este la doar câteva săptămâni distanță.

Contextul socio-economic și politic

Decizia Guvernului de la Seoul de anul trecut de a interzice ICO a stârnit un val de reacții considerabile atunci când a devenit lege. Frica publicului a dus la proteste în masă și a existat o perioadă în care s-a solicitat demisia miniștrilor de guvern.

A existat la un moment dat o perioadă intermediară care a dat naștere unor derapaje în zona tranzacțiilor de cryptocurrency.

Trebuie să formăm o echipă de lucru care să includă în special și experți din mediul privat, pentru a îmbunătăți transparența tranzacțiilor în zona de cryptocurrency și pentru a stabili o ordine comercială sănătoasă„, se arată într-un material de presă din peninsulă.

Același material continuă pe același ton.

La finalul discuțiilor se va stabili, de asemenea, un temei juridic pentru tranzacționarea de tip cryptocurrency și prin folosirea de ICO, totul controlat și reglementat de Comitetul Permanent al Adunării Naționale„.

Mai mult, au existat o serie de reglementări care au scos în afara legii tranzacționarea anonimă și cu mai multe conturi în aceeași lună.

Având în vedere că guvernul nu a prezentat concret nicio orientare pentru ICO, companiile locale de blockchain au ales să se orienteze către piețele emergente din Singapore și Elveția „, a afirmat, între timp, un reprezentant din cadrul grupului Business Coreea.

Sursa: https://www.ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!