Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$6,330.90
-2.79%
2
Ethereum
Ethereum
$274.51
-9.04%
3
XRP
XRP
$0.3234
-6.29%
4
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$515.44
-9.71%
5
EOS
EOS
$4.742
-10.46%
6
Stellar
Stellar
$0.2160
-4.53%
7
Litecoin
Litecoin
$54.074
-6.77%
9
Cardano
Cardano
$0.094722
-7.69%
10
Monero
Monero
$94.680
-3.76%
11
IOTA
IOTA
$0.4991
-8.22%
12
TRON
TRON
$0.020675
-7.16%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Corelația prețurilor Crypto este rezultatul FOMO sau al manipulării pieței

C

Analize complexe si rezultate interesante

Pentru cei ce nu cunosc acest termen, FOMO este acea frică de a fi lăsat deoparte. Altfel spus, FOMO este un tip de anxietate, un fel de regret anticipativ. Este adus de conștientizarea existenței mai multor alternative și de conștientizarea multelor lucruri pe care le-am putea face, avea sau fi. În traducere liberă, se pare că dorință oamenilor de a nu fi lăsați pe dinafară și de a face parte și ei din ceva în trend, îi determină pe aceștia să adopte investițiile în cryptocurrency. Cel puțin asta spun anumite teorii.

Analistul twitter CryptoRae a postat recent un studiu, folosind o metodă de corelație incrusitata între diferite poștări cu idei despre criptomonede , pentru a examină fluctuațiile dintre anumite opinii și valorile efective ale unor criptomonede în anumite momente de tranzacție.

CIFRE, CALCULE, ANALIZE

Potrivit respectivei analize, el a arătat modul în care toate criptomonedele care au prezentat interes într-o anumită unitate de timp s-au comportat în legitimitate cu anumite opinii. Altfel spus, CryptoRae a urmărit postările încrucișate despre 25 de criptomonede în cursul anului 2017.  Rezultatele au aratat clar modul în care s-au comportat piețele în timp. Iată corelația încrucișată pentru 25 de criptomonede.

Corelația prețurilor Crypto este rezultatul FOMO sau al manipulării pieței

Acest grafic arată că corelația transversală a criptomonedelor a fost cuprinsă între 0 și 20 de la sfârșitul pieței în decembrie 2017 până la începutul corecției pieței la începutul lunii februarie și apoi a crescut până la aproape 1,00 și a rămas în zona dintre nivelurile ridicate  0.60 și puțin peste 0.80 pe tot parcursul lunii mai. Deși CryptoRae concluzionează că corelația cu criptomonede transversale nu este un predictor de piață bun, este un instrument util pentru înțelegerea viitoarelor comportamente de piață.

OPINII DESPRE O PIAță LA FEL DE NOUă DE FIECARE DATă CâND E ANALIZATă

În opinia CryptoRae, păstrarea unui portofoliu diversificat într-o piață strâns corelată nu are sens deoarece toate criptomonedele urmăresc mișcarea primelor din top 5, cel mult.

Ceea ce graficul nu încearcă să răspundă este motivul din spatele corelației crescute din februarie. Menționarea emoției, a fricii și a exuberanței, ca factori de conducere în volatilitatea pieței, este bine remarcat în lumea criptografică. Cand starea de FOMO se fixează, totul se transforma. E acel monent cand o criptomoneda atinge anumite varfuri. Logic, dupa asta se răspândește FUD și se întâmplă contrariul. Și uită așa nimeni nu poate explica o creștere bruscă de 80% a corelației criptomonedelor ?

Să ne gândim de exemplu la avansul în piață al Ripple. Modul în care compania Ripple își gestionează strategia de business poate fi privit ca model și de către alte companii. Să ne aducem aminte declarațiile recente ale lui Brad Garlinghouse, CEO al companiei Ripple, despre piața de schimburi valutare transfrontaliere. Declarațiile complete pe site-ul criptomonitor.ro

Majoritatea comercianților din zona de blockchain cred că piața este manipulată. Unii cred ca într-o oarecare măsură e manipulata de schimburi. Altii cred ca de vina sunt acei deținători de cantități extrem de mari de Bitcoin. Acestia din urma pot schimba tendințele cu câteva clicuri ale mouse-ului. Pentru moment cine și de ce din spatele corelației strânse a mișcării monedelor rămâne necunoscut, sunt încă întrebări fără răspuns.

Sursa: https://www.newsbtc.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Cele mai populare articole

Comentarii recente

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!