Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,452.24
-4.04%
2
XRP
XRP
$0.2907
-6.54%
3
Ethereum
Ethereum
$104.72
-8.92%
5
EOS
EOS
$2.219
-7.51%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.00
-11.28%
7
Litecoin
Litecoin
$30.624
-7.28%
8
TRON
TRON
$0.026133
-10.62%
9
Stellar
Stellar
$0.087191
-10.04%
11
Cardano
Cardano
$0.038296
-7.65%
13
Monero
Monero
$43.260
-6.24%
14
IOTA
IOTA
$0.2522
-9.33%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Cripto Boom: Yahoo, Mitsubishi, printre alte 160+ de companii vor să-și deschidă schimburi cripto in Japonia

C

Cripto Boom: Yahoo, Mitsubishi, printre alte 160+ de companii vor să-și deschidă schimburi cripto in Japonia

Agenția de reglementare a serviciilor financiare din Japonia (FSA), din cauza cererii foarte mari din partea companiilor care doresc să obțină permisiunea de a începe schimburile de criptocurrency în țară, vor incepe sa construiască infrastructura necesară.

Anul trecut, guvernul a dat FSA puterea de a emite licențe pentru schimburile viitoare, cu o listă inițială de 11 societăți în septembrie 2017. Acest număr a crescut la 16 în următoarele luni, în timp ce 16 așa-numitele schimburi „cvasi” care funcționaseră înainte de noua decizie, li s-a permis să continue tranzacționarea – cu condiția ca aceștia să solicite licențe FSA.

Cu toate acestea, în urma hack-ului Coincheck din luna ianuarie a acestui an, FSA a pus toate aplicațiile în așteptare pentru a efectua inspecții la fața locului la schimburile licențiate și „cvasi”. În acest timp, FSA a dezvoltat, de asemenea, un nou proces de aplicare – care include un chestionar de 400 de articole și interviuri față-în-față. Analiștii media cred că acest proces consumator de timp și solicitant ar putea pune capăt și celor mai hotărâți solicitanți.

În luna iulie, FSA a anunțat că a creat o unitate specială care să abordeze în mod specific criptarea și spălarea banilor – probabil pentru a elibera alte persoane din cadrul FSA pentru alte sarcini legate de poliția de schimb cripto.

Săptămâna trecută, FSA a anunțat că va angaja cel puțin încă 12 angajați pentru a trata în mod special aspectele legate de schimbul de informații legate de criptare. Conform Reuters Japonia, numărul potențialilor solicitanți de schimb cripto depășeste în prezent 160.

Printre cei care au depus cereri se numără companiile internaționale cum ar fi Yahoo și compania Coreeană Line. Numărul include, de asemenea, companii mamă japoneze, cum ar fi platforma de comerț electronic Rakuten și Mitsubishi UFJ Financial Group, una dintre cele mai mari cinci bănci din lume.

FSA ar putea să-și reducă activitatea în următoarele luni – după cum spune grupul media Nikkei, agenția a anunțat, de asemenea, săptămâna trecută că intenționează în prezent să emită un set de regulamente pentru companiile japoneze care doresc să emită ofertele inițiale de monede (ICO) .

Metodă alternativă de a intra pe piață 

Alte companii speră să învingă compeția prin achiziționarea de schimburi care au deja o licență FSA. Săptămâna trecută, compania chineză Huobi – care a fost odată operatorul celui mai mare schimb din lume – a anunțat că a cumpărat pachetul majoritar în BitTrade din Tokyo prin subvenția  Huobi Japan Holding.

Cea mai recentă companie care a lansat un schimb cripto în Japonia a fost SBI, o companie multinatională de servicii financiare care a investit, de asemenea, puternic în cvasi-schimburile LastRoots – promițând să ajute aplicarea licenței FSA.

Luni, Zaf, o platformă licențiată de către FSA, a anunțat că suspendă depozitele și retragerile Bitcoin, Monacoin și Bitcoin Cash „datorită unor probleme cu serverul”.

Compania a spus că „investighează” problema și că lucrează la soluționarea acesteia. Marți, Zaif a declarat: „Am confirmat siguranța activelor clienților noștri, dar încă suntem în proces de rezolvare a problemei. Serviciul normal ar trebui să fie reluat în termen de 1-2 zile lucrătoare.”    

 

 

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Sergiu Bugnar
Sergiu Bugnar

Pasionat de lumea crypto si de tehnologia blockchain,

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!