Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,417.81
-1.76%
2
XRP
XRP
$0.2888
-3.17%
3
Ethereum
Ethereum
$105.08
-2.44%
5
EOS
EOS
$2.230
-3.61%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.42
-1.50%
7
Litecoin
Litecoin
$30.960
-0.67%
8
TRON
TRON
$0.026653
-4.39%
9
Stellar
Stellar
$0.083338
-7.17%
11
Cardano
Cardano
$0.037554
-2.57%
13
Monero
Monero
$43.107
-2.74%
14
IOTA
IOTA
$0.2542
-1.45%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Criptomoneda Ripple, acel ,,Usain Bolt” în universul blockchain

C

Brad Garlinghouse, CEO al companiei Ripple, a vorbit recent despre moneda lor digitală ca o soluție confortabilă și rapidă pentru problemele de plată din prezent între diferitele țări și continente. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu acordat în emisiunea Fast Money de la CNBC. Acesta a citat clienți mari, precum Western Union sau Moneygram, care au ajuns să apeleze la soluțiile Ripple pentru a rezolva probleme de plăți evaluate la „trilioane de dolari”.

Criptomoneda Ripple, acel ,,Usain Bolt'' în universul blockchain

,,Dacă privim piața de cryptomonede ca pe o întrecere sportivă, Ripple cu siguranță a depășit linia de start”, a declarat Brad. Altfel spus, ne putem uita la criptomoneda Ripple ca la Usain Bolt.

De ce să folosești XRP?

El a declarat că există suficiente motive pertinente pentru a folosi XRP în tranzacții. De asemenea, în cadrul aceleași emisiuni, el a vorbit și despre mărimea pieței de plăți internaționale, piață estimată în prezent la 55 trilioane de dolari. Numai taxele pentru a muta acest munte de bani au fost evaluate la 31 de miliarde de dolari. Asta în sistemul actual de plăți.

Dacă instituțiile bancare ar folosi tehnologia Ripple, acestea ar economisi cu până la 60% atunci când fac transferuri transfrontaliere și nu numai. Acest lucru a fost raportat constant de multe dintre companiile care au folosit platforma pilot xRapid în blockchain. Nu ne mai miră faptul că tehnologia tranzacțiilor-pilot concepută de Ripple a ajuns să fie supranumită ca ,,deschizătoare de drumuri”.

Ripple, platforma xRapid si XRP – Un pariu cu bătaie lungă

Oferta xRapid oferită de Ripple permite, în special, eliminarea lichidității preexistente sub formă de conturi nostro. Ea face acest lucru prin utilizarea Ledgerului XRP pentru a procesa tranzacția, iar moneda XRP va furniza lichiditate, permițând tranzacții rapide transfrontaliere.

În cadrul emisiunii i s-adresat lui Brad și întrebarea de o sută de puncte.  ,,Ce se va întâmpla atunci când prețul monedei își continuă trend-ul ascendent în același timp în care banii instituționali se mișcă?”

Răspunsul a venit prompt. ,,Cred că ai un avantaj dacă folosești Ripple, mai ales dacă ești un investitor în valută. Pentru că poți folosi Ledgerul  XRP fără monedă. Sunt sigur că puriștii din criptocurrency vor spune multe. Vor spune că Ledger-ul XRP de fapt nu este descentralizat dacă este folosit de bănci. Dar e greșit. Băncile au acces doar la o bază de date mare. Adevărata descentralizare este dată de folosirea token-ului alături de Ledger”, a explicat Brad.

Context

Să ne aducem aminte ceea ce s-a întâmplat recent în Marea Britanie când
Currencies Direct Ltd a testat platforma xRapid și a reușit transferuri transfrontaliere rapide.

Currencies Direct Ltd. a fost înființată în 1996 de Mayank Patel și Peter Ellis, oferind o gamă de instrumente valutare și oferind transferuri gratuite la o rată mai bună de schimb decât băncile concurente. În prezent are peste 300 de angajați în 19 birouri din întreaga lume. Până în prezent a servit peste 150.000 de clienți din corporații, dar și persoane fizice.
Potrivit ultimelor cifre, compania a transferat mai bine de 4,5 miliarde lire sterline anual. Ea a devenit astfel una dintre cele mai mari companii valutare din Marea Britanie.

Sursa: https://ambcrypto.com/

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!