Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$6,404.64
0.72%
2
Ethereum
Ethereum
$209.47
-1.23%
3
XRP
XRP
$0.3244
-1.29%
4
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$426.85
-2.16%
5
EOS
EOS
$5.203
1.39%
6
Stellar
Stellar
$0.2066
-0.89%
7
Litecoin
Litecoin
$53.828
-1.05%
9
Cardano
Cardano
$0.072075
4.04%
10
Monero
Monero
$111.52
-0.29%
12
IOTA
IOTA
$0.5323
-0.66%
13
TRON
TRON
$0.019754
0.40%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Criptomoneda Tether este susținută de rezerve puternice de dolari

C

Conform unui raport creat de Freeh Sporkin & Sullivan, toate monedele Tether sunt susținute de o rezervă suficientă de dolari. Raportul se bazează pe inspecția bilanțurilor și documentelor bancare relevante ale companiei Tether, care confirmă existența a 2,54 de miliarde de dolari în conturile companiei.

Criptomoneda Tether este susținută de rezerve puternice de dolari

În timp ce în circulație existau l începutul lunii circa 2.53 de miliarde de Tether (USDT). USDT este o moneda stabilă care e susținută în totalitate de dolari. Acesta este un demers așteptat îndelung de catre comunitate. Compania Tether a fost în multe rânduri acuzată de fraudă.

Investitorii vor audit la Tether

Cu toate acestea o mare parte din comunitate cere în continuare un audit extern care să justifice faptul ca Tether deține o rezervă suficientă de dolari în conturile proprii pentru a susține fiecare USDT aflat in circulație.

Tether Limited a lansat un raport mult așteptat, care ar putea risipi cele mai grave temeri legate de piața de cryptocurrency. Raportul, emis de Freeh Sporkin & Sullivan, LLP, a constatat că tokenul Tether este susținut pe deplin de dolari americani.

Vestea vine în sprijinul unei piețe nervoase, în care mulți sceptici au acuzat Tether și schimbul Bitfinex. Ei au atacat în discuție asocierea dintre Tether cu creșterea prețurilor token-urilor.

„Pe baza unei inspecții la întâmplare a balanței de date și a unei revizuiri complete a documentației relevante privind contul bancar”, cele două companii au afirmat într-un comunicat de presă comun, raportul. ”

Totul confirmă faptul că criptomonedele Tether puse în circulație cu 1 iunie 2018 sunt pe deplin susținute de dolarii din rezervele companiei.

Tether în continuare planează într-un halo

„În ciuda speculațiilor, am afirmat în mod constant că Tether este susținut de rezerve în USD. Toate criptomonedele Tether puse în circulație la un moment dat  sunt acoperite. Suntem bucuroși să avem o verificare independentă a acestui lucru pentru a răspunde la unele întrebări ridicate de public” a declarat directorul general Tether, Jan Ludovicus van der Velde.

Tether a contactat Freeh Sporkin & Sullivan în luna martie a acestui an pentru a-și revizui balanțele. La o dată selectată aleatoriu, aleasă fără cunoștințele sau implicarea Tether, FSS a colectat declarații de la directorii Tether, a intervievat personalul bancar și a examinat înregistrările bancare ale companiei.

Raportul confirmă că soldul băncilor Tether depășește 2.54B, ceea ce depășește suma de 2.53B Tethers care circulă începând cu 1 iunie 2018.

Mai există încă unele lacune care trebuie îndeplinite. Raportul subliniază faptul că „nu ar trebui interpretat ca un audit”, iar FSS nu este o firmă de audit. Mai mult decât atât, raportul arată doar faptul că Tethers au fost pe deplin sprijiniți pe 1 iunie. Nu apare nicăieri informații  despre bilanțuri sau activitatea de cont înainte de angajamentul lui Tether față de FSS.

Cu toate acestea, raportul poate pune capăt lunilor de speculații că prețurile Bitcoin ar fi putut fi umflate artificial. Un studiu academic recent,  a atribuit o mare parte din creșterea prețurilor Bitcoin la achizițiile cu token-ul Tether.

Sursa: https://cryptobriefing.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Criptomoneda Tether este susținută de rezerve puternice de dolari

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Ai fost abonat cu succes

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!