Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,456.10
-3.90%
2
XRP
XRP
$0.2907
-6.56%
3
Ethereum
Ethereum
$105.15
-8.59%
5
EOS
EOS
$2.227
-7.14%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.68
-10.72%
7
Litecoin
Litecoin
$30.803
-6.67%
8
TRON
TRON
$0.026355
-9.59%
9
Stellar
Stellar
$0.087578
-9.83%
11
Cardano
Cardano
$0.038418
-7.45%
13
Monero
Monero
$43.408
-5.80%
14
IOTA
IOTA
$0.2518
-9.36%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Daca informatia devine noul petrol, puterea de calcul este noul oțel

D

Daca informatia devine noul petrol, puterea de calcul este noul oțel

Acest lucru îl va face pe Jihan Wu, Andrew Carnegie din generația noastră și Bitmain, va deveni Carnegie Steel. Datorită înregistrării IPO-ului Bitmain ieri, acum știm și mai multe despre companie.

Iată numerele care mi-au atras atenția: 

  1. Bitmain a crescut de la 137 milioane dolari în 2015 venituri totale la 2.5 miliarde dolari în 2017. Aceasta este o creștere anuală de 328%. Dacă aceasta nu a fost suficient de impresionantă, compania a înregistra tdeja 2,8 miliarde de dolari în prima jumătate a anului 2018, de asemenea.
  2. Profiturile au urmat o traiectorie similară. Ei au ajuns, de la 48 milioane dolari în 2015 la 952 milioane dolari în 2017, ceea ce reprezintă o rată anuală de creștere de 280%. Profitul Q1 și Q2 al anului 2018 a atins deja cifrele anului 2017, respectiv 952 milioane de dolari. Din activele Bitmain de 3,2 miliarde de dolari, ~ 30% dintre ele sunt in format cripto. Valorile cripto de 886 de milioane de dolari reprezintă o combinație de minerit propriu-zis (exploatare pentru ei însăși cu hardware-ul propriu) și venituri care au fost exprimate în criptocurrency pentru achiziționarea de echipamente miniere. In mod surprinzător, compania a declarat că majoritatea criptocurrency deținută au venit de la clienții care au plătit cu cripto, mai degrabă decât minarea proprie.
  3. Bitmain are mai mult de 2500 de angajați, iar peste 800 dintre ei se concentrează exclusiv pe cercetare și dezvoltare.
  4. Compania a construit și un portofoliu imobiliar destul de mare. În prezent, dețin patru parcele de teren în China, unde operează instalații miniere (două în Mongolia interioară și una în Ningxia și Sichuan fiecare). Există 11 exploatații miniere totale în China. Planurile sunt în curs de desfășurare pentru instalațiile miniere din Statele Unite ale Americii, Washington, Texas și Tennessee.
  5. Compania a ridicat trei runde de finanțare care aduc suma totală la 765 milioane de dolari. Mulți dintre investitori sunt firme din Asia care sunt relativ necunoscute în SUA. A fost interesant să vedem Coatue, Newegg Technology și Pavilion Capital Temasek la masă.
  6. Bitmain are o structură co-CEO. CEO-ul binecunoscut este Jihan Wu, care deține 20% din companie, dar Micree Zhan, mai puțin cunoscut, deține 36%.
  7. Bitmain se concentrează în prezent pe creșterea eficienței computaționale pentru exploatarea cripto și pe reducerea consumului de energie. Acestea sunt probleme grele de inginerie pe care le rezolvă. Mergând mai departe, se va concentra, de asemenea, asupra chip-urilor de inteligență artificială care pot fi aplicate realității augmentate, recunoașterea facială și analiza volumelor mari de date.

Există doar un singur lucru pe care îl puteți învăța din aceste numere: Bitmain a construit o companie mare, impresionantă, care este bine poziționată pentru a răspunde nevoilor viitoare ale lumii digitale. 

În timp ce exploatarea criptomonedelor este o vacă de numerar pentru compania, zvonurile s-au răspândit în ultimii doi ani că scopul principal al fondatorilor este acela de a domina designul și fabricarea de chipuri pentru inteligența artificială. Dominarea industriei AI nu numai că va fi mai profitabilă, dar va consolida poziția lui Bitmain ca fiind unul dintre cei mai importanți producători de hardware din lume.

Am vazut inca o data Bitmain playbook-ul. În timpul Rushului de aur, unii mineri de aur s-au îmbogățit, iar alții nu au făcut-o. Oamenii care au făcut cel mai mult banii au fost cei care vindeau oale, tigăi, pietre, lopeți, axe și blugi. Nu le păsa dacă minerii de aur au descoperit aur sau nu.

 

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Sergiu Bugnar
Sergiu Bugnar

Pasionat de lumea crypto si de tehnologia blockchain,

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!