Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,423.77
-2.02%
2
XRP
XRP
$0.2890
-3.52%
3
Ethereum
Ethereum
$104.03
-4.29%
5
EOS
EOS
$2.216
-4.40%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$108.68
-4.84%
7
Litecoin
Litecoin
$30.479
-3.02%
8
TRON
TRON
$0.026282
-3.66%
9
Stellar
Stellar
$0.083855
-7.30%
11
Cardano
Cardano
$0.037303
-3.78%
13
Monero
Monero
$43.231
-2.50%
14
IOTA
IOTA
$0.2521
-1.86%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Dan Larimer vrea o nouă Constituție pentru blockchain-ul EOS

D

După ce a propus ca proiectul EOS să-și răstoarne Constituția inițială, așa cum a raportat CCN, Daniel Larimer, creatorul EOS, a lansat acum o propunere revizuită.

În comunicatul de pe blog, Larimer clarifică premisa „Code-Is-Law” în ceea ce privește organele de arbitraj. Când 21 producători de blocuri au înghețat mai multe conturi EOS la o săptămână după lansarea MainNetului, Constituția inițială a fost pusă sub semnul întrebării.

Dan Larimer vrea o nouă Constituție pentru blockchain-ul EOS

Înghețarea conturilor asupra acuzațiilor de fraudă a încălcat descentralizarea pe care a promis-o Constituția. Un organism de arbitraj care guvernează proiectul, Forumul de Arbitraj Core EOS (ECAF), a ordonat înghețarea conturilor. Aceste acțiuni au apărut pentru mulți utilizatori ca o autoritate centrală care guvernează rețeaua.

CONTROVERSE ASUPRA VIITORULUI EOS

,,Am văzut că dacă dați oamenilor puterea arbitrară de a rezolva dispute arbitrare, atunci totul devine o dispută și deciziile luate sunt arbitrare. Cu cât are mai multă putere arbitrul, cu atât vor fi conflictele mai problematice și va fi mai puțin previzibil rezultatul.”. A menționat Daniel.

Cu toate acestea, disputele din ultima perioadă au atras suficientă atenție pentru a aduce subiectul EOS din nou în vizor.

Contractele Ricardian unice ale proiectului se îndreaptă spre un teritoriu neexplorat, cu termeni contractuali precum „liberi” și „linii de cod”. Larimer recunoaște că EOS „Și-a asumat public faptul că au apărut bug-uri”. Tot el a lăsat să se înțeleagă că era de așteptat să apară și formalizarea proceselor contractuale.

El se aseamănă cu momentul în care Ethereum trebuia să se confrunte cu hack-ul DAO. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că hack-ul DAO nu a fost în mod evident planificat.

PROBLEMELE DE PERCEPȚIE ASUPRA EOS ÎNCĂ RĂMÂN SUSPENDATE

Discursul privind descentralizarea și schimbarea Constituției a avut loc în jurul conturilor de înghețare ale ECAF. Larimer dezvăluie că înghețarea conturilor de către ECAF au vizat un site de înregistrare care, prin înșelătorie le oferea utilizatorilor perechi de chei publice / private false”.

Larimer afirmă că echipa are „dovada obiectivă a proprietarilor originali ai adreselor Ethereum”. El scrie că echipa dorește ca titularii cheilor să obțină token-urile înapoi, dar intervenția ar stabili un precedent care „ar face mai multă pagubă întregului ecosistem EOS decât banii pe care îi primesc”.

Acești utilizatori „nu au folosit criptomoneda EOS oficială și nu urmat instrucțiunile oficiale. ” Contractul inteligent de arbitraj merge înainte în continuare. Utilizatorii vor trebui să se înscrie în cazul în care vor alți producători de blocurilor și /sau ECAF să-și protejeze interesele ca și până acum”.

Acest lucru ar da puteri producătorilor de blocuri și/sau sistemului de arbitraj ECAF. Codul unui contract va trebui să definească în mod clar competențele pe care aceste părți le-ar avea în executarea contractului.

Propunerea încearcă să obțină un echilibru în urma blocării conturilor. Contractele ricardiste trebuie să stabilească în mod clar procesul de arbitrare, iar producătorii să nu blocheze „contractele care funcționează conform destinației”. Punctele rămase pentru referendum urmează această linie clarificând rolul organismelor de arbitraj, răspundere și consens.

Sursa: https://www.ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!