Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,424.23
-1.48%
2
XRP
XRP
$0.2897
-2.40%
3
Ethereum
Ethereum
$105.25
-1.70%
5
EOS
EOS
$2.239
-3.25%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$111.13
-1.07%
7
Litecoin
Litecoin
$30.881
-0.68%
8
TRON
TRON
$0.026877
-4.02%
9
Stellar
Stellar
$0.083635
-6.58%
11
Cardano
Cardano
$0.037709
-2.07%
13
Monero
Monero
$43.153
-2.84%
14
IOTA
IOTA
$0.2552
-0.44%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Dupa ce milioanele au crescut, SAFT este in viata

D

Risc si rational.

Acest lucru insumeaza starea vanzarilor de jetoane din SUA ca urmare a unui dialog cu privire la faptul daca mecanismul, prin care noile companii de tip “criptomonede” vizeaza colectarea de fonduri este conform cu legea. A existat mai multe tipuri specifice de vanzare de jetoane.

De fapt, atunci cand dezvoltatorii au o idee pentru un proiect distribuit, ei adesea colecteaza bani cu ceea ce vine sa fie numit “un simplu acord pentru jetoanele viitoare” sau un “SAFT”. (O metoda care este adesea sinonima cu ofertele initiale de monede, in care jetoanele sunt scoase si vandute direct publicului).

In general, SAFT este o idee de companie care doreste sa construiasca o platforma de servicii care ruleaza pe jetoane, poate castiga bani prin vanzarea de contracte, iar o data ce a fost construita poate primi aceste jetoane.

Desigur, start-up-urile criptografice ar putea, de asemenea, sa acumuleze bani prin vanzarea de actiuni catre firmele de risc, dar acest lucru ia un efect negativ si astfel SAFT s-ar putea retrage de la alte standarde concurente.

Mark Radcliffe, partener la firma de avocatura DLA Piper, a declarat pentru CoinDesk:

Daca doriti o finantare non-diluanta, alegerile dumneavoastra sunt SAFT sau incercati sa ramaneti in afara SUA.

Cu toate acestea, multe SAFT-uri au aparut tarziu in dosarele legale din SUA. Intangibilele Labs au ridicat 133 milioane de dolari intr-un SAFT. Protocolul de confidentialitate Orchid si-a exprimat intentia de a vinde 125 milioane de dolari in SAFT-uri.

Au fost si altii si acest lucru este remarcabil avand in vedere climatul actual.

De exemplu, Aaron Wright de la Cardozo Law School, a facut un caz detaliat, sustinand ca SAFT este insasi o garantie de la contract la simbol, un argument care parea prevestit cand zvonurile din acest an au inceput sa se inrautateasca prin faptul ca Securities and Exchange Comission (SEC) mergea dupa o multime de proiecte initiale de oferire a monedelor (ICO).

De fapt, multi oameni au crezut ca SAFT a fost firul comun in toate cazurile pe care autoritatile legislative le construiau.

SAFT continua sa ramana in urma chiar daca cei apropiati de crearea ideii au negat. Se pare ca spatiul simbolic incepuse sa se linisteasca dupa aceea, o tendinta care ar fi putut sa sporeasca perceptia ca ceva a fost rau.

Au avut loc schimbari materiale. Vanzarile publice catre investitorii americani au scazut, chiar si oferirea de jetoane oamenilor obisnuiti se dovedeste a fi o durere. Fondurile stranse in zilele noastre in pre-vanzare vin numai de la investitori acreditati. De fapt, multi isi limiteaza eforturile pentru a investiga investitorii si fondurile.

Dar SAFT-ul?

Nu cred ca SAFT a disparut vreodata

– zice Radcliffe.

Judecata necunoscuta

Si cheia acestei rezolvari este ca, in ciuda tonului multora dintre articolele de presa, autoritatile legislative din SUA inca nu au facut public hotararea cu privire la SAFT.

Nu au existat indrumari. Nu s-au depus dosare. Cu siguranta nu au fost aduse in judecata cauze. Tot ce stim sigur este ca presedintele SEC si-a exprimat preocuparile de mai multe ori in observatiile publice.

Poti sa transformi ceva ce este o oferta Reg D in ceva care nu este o securitate? Este o teorie netestata

, a spus Radcliffe.

Ca un fermier care cumpara un contract pentru porumb. Contractul este o garantie, dar porumbul in sine nu este. Pot lucra pentru jetoane? Curtile nu au spus.

Presedintele Gary Gensler al Former Commodities Futures Trading Commission, a confirmat saptamana aceasta, in mod clar ca aceasta chestiune ramane nedecisa:

Puteti pune un ambalaj in jurul unui simbol si, astfel, pachetul este o siguranta si, astfel, jetonul mai tarziu nu este, este in regula? SEC nu a vorbit inca despre asta si exista controverse in jurul acestuia.

Deci, raspunsul scurt este ca industria nu stie. Un numar de proiecte ICO ar putea fi in negocieri cu autoritatile de reglementare cu privire la ofertele lor anterioare, insa faptele si circumstantele nu au aparut inca.

Si dupa cum am raportat anterior, chiar daca este in curs de desfasurare, va dura mult timp pentru a sorta cazurile. Dar avand in vedere faptul ca majoritatea acestor proiecte sunt deservite de acelasi grup relativ mic de firme mari de avocatura, se spune sa SAFT continua sa progreseze.

Pasi calzi

Pentru a incepe sa vorbesti despre riscul SAFT trebuie de discutat riscurile de a nu-l face.

Veteranul industriei, Caitlin Long, a petrecut o mare parte a acestui an de lucru pentru a obtine legislatia adoptata in Wyoming, care a recunoscut legitimitatea jetoanelor de utilitate la nivel de stat. In timpul desfasurarii acestei campanii, ea a vorbit cu companii care au parasit SUA, deoarece nu au putut sa scoata incertitudinea de reglementare de aici.

Ei elimina intreaga piata din SUA si este cea mai adanca piata de capital

, a spus ea.

Cresterea de bani devine mult mai dificila in alta parte, a spus Long, fara nici o indoiala celelalte avantaje a unui sector tehnologic mai vechi si mai inradacinat din lume.

Un start-up foarte nou, cu planuri pentru o vanzare modesta de 5 milioane de dolari, pentru a dezvolta un tip mai avantajos de cip minier, si-a anuntat intentia de a opera din Wyoming ca urmare a noilor legi.

Fondatorul Charles Dusek a declarat pentru CoinDesk ca a considerat localizarea offshore, dar a decis sa ramana aici dupa ce a vazut un stat sustinand modelul de afaceri.

Pun pariu ca va fi o miscare pentru a o deschide

, a spus el.

Dezavantajul

Deci, care este riscul ca SEC sa coboare pe aceasta abordare de finante? Radcliffe si Long au convenit ca actiunea penala este foarte putin probabila pentru companiile care opereaza cu buna credinta.

“Scenariul cosmarului ar fi o clasificare categorica din partea SEC ca toate jetoanele sunt, de fapt, titluri de valoare”, a aparut recent pe blogul Messari, dupa ce au aparut stiri ca principalii investitori s-au intalnit cu SEC in privinta acestei noi industrii.

In acest caz, SEC ar putea cere companiilor sa returneze toti banii acumulati. Ar putea fi o analiza extrema.

Cred ca riscul SAFT nu se afla in contractul SAFT, ci mai degraba ca emblemele emise sunt valori mobiliare care ar limita dramatic valoarea acestora in exploatarea unei retele

, a spus Radcliffe.

A adaugat ca procesele investitorilor care au urmat o astfel de constatare ar putea avea un risc mai mare decat ar putea impune regulatorii de pedeapsa, dar el a sustinut, de asemenea, ca SEC are inca o gandire importanta de facut.

Deoarece piata ICO a inceput sa semene cu capitalul de risc, Long a sustinut ca este foarte putin probabil ca SEC sa faca o miscare care sa inabuseasca aceasta noua industrie.

Presupunand ca un proiect este bine intentionat, facand un efort de buna credinta pentru a fi conform cu legea, ea a spus:

Cred ca cei care iau un pic de risc de reglementare vor fi bine.

SEC a refuzat sa comenteze aceasta poveste.

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Robert Tudor

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!