Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,455.10
-3.98%
2
XRP
XRP
$0.2919
-6.14%
3
Ethereum
Ethereum
$104.95
-8.73%
5
EOS
EOS
$2.222
-7.42%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.03
-11.28%
7
Litecoin
Litecoin
$30.642
-7.25%
8
TRON
TRON
$0.026237
-10.33%
9
Stellar
Stellar
$0.087366
-9.84%
11
Cardano
Cardano
$0.038467
-7.23%
13
Monero
Monero
$43.267
-6.29%
14
IOTA
IOTA
$0.2528
-9.16%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

E

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru o vulnerabilitate DDoS care s-ar putea dovedi fatală rețelei Bitcoin. Noul patch-ului a cerut minerilor sa inchida urgent versiunile mai vechi si sa le inlocuiasca cu noua versiune, Bitcoin Core 0.16.3.

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Anunțul a arătat că toate versiunile Bitcoin Core recente ar putea fi vulnerabile la atacurile Distributed Denial-of-Service. Un atac de acest tip implică în mod obișnuit sisteme compromise care pot inunda un singur sistem (sau o rețea).

Bitcoin Core si DDoS

Agenții DDoS ar putea ataca o rețea Bitcoin fie prin inundarea blocului cu tranzacții duplicate, blocând astfel confirmarea tranzacției altor persoane, fie prin inundarea nodurilor pe rețeaua peer-to-peer a Bitcoin. Cum? Utilizându-se prea multă lățime de bandă prin relee de tranzacții rău intenționate. Recenta vulnerabilitate DDoS, denumită CVE-2018-17144, a încercat inundarea operatorilor nodului complet cu trafic.

„Modul în care ar putea funcționa exploatarea potențială a fost să permită oricărei persoane capabile să extragă un număr suficient de dovezi de blocuri de lucru pentru a prăbuși Bitcoin Cores care rulează versiunile software de la 0.14.0 la 0.16.2”.

De asemenea, înseamnă că minerii care rulau ocazional Bitcoin Core nu au fost vulnerabili la atac. Cu toate acestea, dezvoltatorii au recomandat tuturor minerilor să continue cu cea mai recentă actualizare pentru a rămâne în siguranță. De asemenea, patch-ul a rezolvat alte bug-uri minore legate de consens, RPC, erori de pavilion nevalid și documentație.

Vulnerabilități DDoS în rețelele Crypto

Este demn de remarcat faptul că Bitcoin nu este singura criptocurrency care se află pe lista de atacuri a atacatorilor DDoS. De asemenea, s-au găsit defecte și în alți clienți de criptare, inclusiv Bitcoin Cash și Ethereum. Un atac eficient asupra rețelei Ethereum a durat mai mult de o lună și a creat milioane de conturi moarte. Ca răspuns, dezvoltatorii trebuiau să treacă printr-un proces în afara lanțului pentru a curăța mizeria.

Într-un alt atac DDoS care a încetinit rețeaua Ethereum, minerii au trebuit să mărească taxele pentru a respinge atacatorii. DDoS continuă să fie o problemă globală care afectează toate sferele internetului.

„Criminalii continuă să utilizeze atacurile Distribuite-Denial-of-Service (DDoS) ca un instrument împotriva afacerilor private și a sectorului public. Astfel de atacuri sunt folosite nu numai pentru câștiguri financiare, ci și pentru motive ideologice, politice sau si simplu pur rău intenționate. Acest tip de atac nu este doar unul dintre cele mai frecvente. El devine și mai accesibil, cu costuri reduse și cu risc scăzut. ”

Între timp, rețelele descentralizate, cum ar fi Bitcoin, sunt încă mai sigure împotriva unor astfel de atacuri doar pentru că entitățile unice nu ar fi în stare să le reducă. De asemenea, deoarece oamenii, inclusiv atacatorii înșiși, sunt foarte atasati de Bitcoin, un atac coordonat îi va distruge de pe urma comisiilor lor de validare.

TREFIS: BITCOIN VA AJUNGE LA 8500 DE DOLARI PANA LA 31 DECEMBRIE 2018

Trefis Team, o firmă care oferă software si care prezice mișcările pieței cripto, și-a oferit recent opinia cu privire la prețul Bitcoin [BTC]. În timp ce pe piața cripto au apărut în ultima vreme vesti despre un bullish si s-au facut tot felul de speculatii, prețul continuă să prezinte o mișcare lentă.

BITCOIN SI MISCARILE DE PRET

Bitcoin, criptomoneda nr. 1 in topul criptocurrency, se tranzacționează în prezent la valoarea de 6540 USD după o serie de fluctuatii săptămâna trecută. Goldman Sachs a declarat că ar întârzia planurile biroului său de tranzacționare în domeniul cripto, ducând la o răspândire generalizată datorată FUD.

Cu toate acestea, Trefis susține că a prezis prețul Bitcoin până la sfârșitul anului 2018. Ei pun criptomoneda în jurul valorii de 8500 dolari. Predicțiile lor se bazează pe volumul total al tranzacțiilor pentru Bitcoin și pe numărul total de utilizatori din blockchain. Mai mult decât atât, predicțiile lor, atunci când sunt confirmate, sunt raportate cu 94% corecte, așa cum se arată pe site-ul lor.

Sursa: https://www.ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!