Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,458.19
-3.82%
2
XRP
XRP
$0.2913
-6.34%
3
Ethereum
Ethereum
$105.07
-8.65%
5
EOS
EOS
$2.224
-7.21%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.56
-10.81%
7
Litecoin
Litecoin
$30.768
-6.69%
8
TRON
TRON
$0.026349
-9.49%
9
Stellar
Stellar
$0.087547
-9.87%
11
Cardano
Cardano
$0.038171
-8.07%
13
Monero
Monero
$43.542
-5.48%
14
IOTA
IOTA
$0.2516
-9.39%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Este oficial: competiția internațională pentru cripto-companii a început.

E

Este oficial: competiția internațională pentru cripto-companii a început.

Michael Arrington, fondatorul companiei Arrington XRP Capital și fost fondator al TechCrunch, a anunțat vineri că nu va mai investi în proiecte de criptare cu baza în SUA. Decizia a fost luată după ce firma sa de investiții a primit cea de-a doua citație SEC pentru informații referitoare la o investiție de vânzare cu titlul de mărci americane. Fiecare citație a fost pentru o investiție diferită.

Arrington este un cunoscut investitor tehnologic care nu a luat această decizie cu ușurință. La urma urmei, și-a construit  cariera și a investit în companii din Statele Unite. Se pare că, costurile legale neașteptate asociate cu citațiile și incertitudinea de reglementare din jurul vânzărilor de token-uri l-au condus în final să se concentreze exclusiv în afara SUA.

Din păcate, anticipăm că mai mulți întreprinzători și investitori americani vor căuta medii de reglementare mai prietenoase în lunile următoare. Aceste mișcări sunt susceptibile de a fi determinate de incertitudine, mai degrabă decât de dezacordul legilor existente. Nimeni nu vrea să fie supus unui scenariu de tip „gotcha!”.

Autoritățile de reglementare ar putea depăși această tendință clarificând două întrebări specifice:

  1. Sunt vânzările de token-uri considerate o garanție sau nu? – Acest singur răspuns ar putea elimina mai mult de 50% din incertitudinea de reglementare care există în prezent. ICO au devenit rapid mecanismul de finanțare de care dispune întreaga industrie, dar lipsa de claritate a SUA a forțat companiile și investitorii să caute jurisdicții internaționale pentru a finaliza aceste vânzări simbolice.
  2. Care sunt taxele potrivite pentru cripto? – Mulți oameni realizează câștiguri impozabile pe investițiile în criptocurrency și nu le raportează. Unii dintre acești indivizi încearcă să se ferească de legile fiscale, dar majoritatea nu știu pur și simplu ce sunt regulile fiscale. Parlamentarii au intervenit recent și au solicitat IRS să ofere claritate cu privire la situație.

Trăim acum într-o lume globală, digitală din cauza tehnologiei. Persoanele fizice au un acces mai mare la informații, ceea ce sporește probabilitatea ca aceștia să identifice cu succes cele mai bune regiuni geografice pentru a construi, a investi și a genera bani din companiile lor. Acest lucru determină mai multă presiune asupra autorităților de reglementare din SUA pentru a oferi un mediu de reglementare care să atragă oameni din întreaga lume să numească America „acasă”.

În apărarea autorităților de reglementare, aceștia au continuat să afirme că obiectivul lor este de a încuraja inovarea, oferind în același timp piețe sigure pentru investitori. Majoritatea aplicării reglementărilor până în prezent au fost îndreptate către încălcări grave ale legislației existente privind valorile mobiliare , etc). Abordarea „așteaptă și vezi” la reglementare a funcționat până acum, însă acum antreprenorii și investitorii sunt în creștere.

Fie că ne place sau nu, viitorul se construiește chiar acum. Statele Unite nu își pot permite să rămână în urmă. Dacă o face, imperiul american va cădea, la fel ca orice alt imperiu în fața lui. America a  devenit o superputere pe spatele  Revoluției Industriale. Ar fi o rușine ca regulamentul să ne  împiedice să continuăm dominația globală.

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Sergiu Bugnar
Sergiu Bugnar

Pasionat de lumea crypto si de tehnologia blockchain,

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!