Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,428.44
-1.39%
2
XRP
XRP
$0.2902
-2.55%
3
Ethereum
Ethereum
$105.39
-1.98%
5
EOS
EOS
$2.242
-3.12%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$111.24
-0.85%
7
Litecoin
Litecoin
$30.978
-0.40%
8
TRON
TRON
$0.026861
-4.02%
9
Stellar
Stellar
$0.083573
-6.73%
11
Cardano
Cardano
$0.037770
-1.89%
13
Monero
Monero
$43.394
-2.23%
14
IOTA
IOTA
$0.2561
-0.48%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Ethereum Classic are din nou conflicte cu comunitatea Ethereum

E

Context

Pentru cei ce nu își mai aduc aminte, în 2017, Ethereum s-a spart în Ethereum (ETH) și Ethereum Classic (ETC). Varianta ETH susține intenționalitatea extra protocol și luarea de decizii la nivel descentralizat. Ethereum ETH susține imbatabilitatea la nivel de blockchain, ideea de „codul este lege” și în general este o abordare mai rebelă. Cu toate acestea, mai sunt oameni entuziasmați care mizează pe ETC.

Ethereum Classic are din nou conflicte cu comunitatea Ethereum

Vorbim practic de un blockchain format din aproape 6.000.000 de useri. Potrivit coindesk, toți utilizatorii blocului de ethereum classic vor trebui să își actualizeze software-ul. Această actualizare va dezactiva o caracteristică care este menită să sporească dificultatea de a mina dupa recompensele oferite de protocolul ETC, înainte de trecerea la un nou consens al algoritmului.

Susținătorii din comunitatea ethereum (ETH) cred că sistemele de mining sunt mai eficiente din punct de vedere energetic decât omologii lor cu această actualizare. Cu toate acestea, Anthony Lusardi, dezvoltator și director al Cooperativei ETC, un organism comunitar de dezvoltare și marketing pentru protocol ETC, susține că acesta „este încă un punct pe care comunitățile de ethereum classic și ethereum nu il pot privi la fel.”

Ca atare, el a încercat să contureze eliminarea iminentă a codului de update cu o altă operațiune în care proiectul ethereum classic să se diferențieze in continuare.

Dovada muncii mele pare a fi cea mai descentralizată abordare. Concret, eu incerc sa ajung la un consens cu privire la ce își doreste majoritatea comunității„, a declarat Lusardi într-un interviu.

Decizia lui Ethereum classic de a-și susține sistemul și protocolul s-a configurat in timp. De fapt, discuțiile au început încă din 2016, după prăbușirea proiectului de finanțare sub umbrela DAO, care a declanșat ruperea blocurilor in ethereum classic și ethereum.

Orgolii, dezbateri, concesii  – ETC vs. ETH

În ianuarie 2017, comunitatea ETC s-a mutat cu operatiunile din blockchain pentru a întârzia anumite update-uri si a permite mai mult timp de deliberare.

Nu am știut de la inceput dacă trebuia să ne mutăm doar de test sau să rămânem antamati cu anumite procese și au fost multe discuții. Am realizat că nu avem timp suficient”, a declarat Igor Artamonov, membru in echipa de dezvoltare Ethereum classic.

,,Din perspectiva mea, un sistem PoW rezistă mai bine centralizării. De ce? Deoarece mineritul necesită investiții continue în infrastructură hardware„, a continuat Anthony Lusardi.

Un sistem proof-of-work (PoW) solicită, înainte de trimiterea unui mesaj pe rețea, rezolvarea unei probleme matematice care cere putere computațională. În consecință, un atacator care ar încerca să facă spam la rețea prin trimiterea unui număr foarte mare de mesaje nu ar avea puterea de calcul necesară pentru a realiza atacul.

Conceptul a fost inventat de Cynthia Dwork și Moni Naor în 1993. Termenul „proof-of-work” sau POW a fost inventat și formalizat în 1999 de Markus Jakobsson și Ari Juels.

Privire din trecut spre viitor

O caracteristică esențială a acestor sisteme este asimetria lor. Practic, munca trebuie să fie relativ grea de făcut de către solicitantul de servicii. În același timp, ea trebuie să fie ușor de verificat de către furnizorul de servicii. Această idee este, de asemenea, cunoscută ca funcție de cost de procesor sau puzzle-ul clientului.

Discutiile pe acest subiect au nascut controverse în trecut datorită potențialului de împărțire a rețelelor. Când apar disensiuni? În cazul în care minerii nu reușesc să își actualizeze software-ul. Când anumiti utilizatori decid să păstreze rețeaua mergând cu codul vechi. În prezent, oficialii ETC nu anticipează anomalii in protocol care să provoace controverse sau dificultăți tehnice.

Dacă v-au plăcut informatiile, vă așteptam să reveniți. Cu noi aflați primii ce vă interesează in zona de cryptocurrency.

Sursa: www.coindesk.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!