CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

eXclusiv: ING ROMANIA se aliniază legislației europene în privința zonei cripto

eXclusiv: ING ROMANIA se aliniază legislației europene în privința zonei cripto

În prezent, pentru ING România, piața de cryptocurrency și tehnologia blockchain, cât și tot ce este tangențial subiectului monedele virtuale,  nu reprezintă un subiect prioritar.

În schimb banca s-a aliniat legislației europene cu privire la această speță. Dialogul a fost purtat de către echipa criptomonitor.ro  în contextul unui studiu realizat în perioada martie-aprilie de către ING BANK N.V în mai multe țări din Europa, Statele Unite ale Americii și Australia.

Sursa foto: flickr.com

ING BANK ROMÂNIA ÎNCURAJEAZĂ DEZVOLTAREA MEDIULUI ONLINE DE AFACERI

Prezentăm în rândurile ce urmează poziția oficială a ING România. Redacția criptomonitor.ro mulțumește pe această cale departamentului de comunicare pentru promptitudine și deschidere față de acest subiect.

« ING Bank încurajează dezvoltarea mediului online de afaceri și a afacerilor corecte și transparente. În contextul creșterii popularității afacerilor cu monede virtuale, ING reamintește clienților săi că aceste tranzacții implică riscuri financiare și reputaționale semnificative la nivelul deținătorilor monedelor virtuale.

ING Bank urmărește evolutia legislației europene și internaționale la nivel de grup pentru a avea soluții pregătite și ajustate la specificul industriei cryptomonedelor si tehnologiei blockchain. » Este poziția oficială a instituției bancare.

Studiu a fost realizat de ING Bank N.V. în mai multe țări. În urma studiului, reprezentanții ING au colectat date din: Austria, Belgia, Republica Cehă, Franța, Germania, Italia, Luxemburg, Olanda, Polonia, România, Spania, Turcia, Marea Britanie, Statele Unite și Australia.

Potrivit sondajului, care a fost realizat de firma de cercetare de piață Ipsos între 26 martie și 6 aprilie 2018, doar 9% dintre europeni dețineau o criptomoneda în momentul chestionării. Cu toate acestea, în viitor, 25% dintre cei chestionați au indicat că se așteaptă să dețină cel puțin o criptomonedă. În Statele Unite, 8% dintre aceștia dețineau deja o criptomonedă.  În timp ce 21% au declarat că se așteaptă să dețină unele criptomonede până la finalul anului 2018.

DINTRE TOATE ȚĂRILE INTERVIEVATE, TURCII SUNT CEI MAI ATRAȘI DE CRYPTOCURRENCY

Potrivit studiului, în Europa, aproximativ 18% dintre persoanele cu cetățenie turcă dețineau cel puțin o criptomonedă în momentul sondajului. Mai mult decât atât, 45% dintre acestea se așteaptă să dețină și alte criptomonede până la finalul anului.

În ceea ce privește sursa de consultanță sau informații privind investițiile, europenii au încredere în consilierii financiari și în site-urile specializate. Puțin urmăresc sfaturile prietenilor sau membrilor din familie, sunt mai reticenți în a urma astfel de sugestii.

Aproximativ 27% dintre cei chestionați în Europa au dezvăluit că au apelat la site-uri specializate pentru informații sau sfaturi privind efectuarea investițiilor în criptocurrency.

Alți 21% spun că deja au consilieri financiari preferați. În timp ce doar 8% au căutat contribuția familiei sau a prietenilor.

STUDIUL ING vorbește și despre modul în care percep investitorii piața de cryptocurrency

În general, oamenii din toate țările intervievate cauta informații în surse credibile. Sunt interesați de platformele nișate pe zona de cryptocurrency. Din acest palier  face parte și platforma criptomonitor.

,,Acest lucru poate reflecta un sentiment general comun. Până la urmă trendul de a investi intr-o criptomonedă este un proces  care poate părea complicat  pentru unii. Sau foarte greu de înțeles pentru alții. Prin urmare, necesită un specialist, sau cel puțin prezenta unei surse de încredere. ”. A remarcat un reprezentant ING International Survey. Studiul a fost redactat și analizat de Jessica Exton și Fleur Doidge.

Informații complete despre subiect aici.

 

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.