CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

eXclusiv VIDEO: Ce stiu românii despre criptomonede?

eXclusiv VIDEO: Ce stiu românii despre criptomonede?

Criptomonedele nu mai sunt o necunoscută. În ultimii ani și ultimele luni, piața a trecut prin zeci de transformări, prin zeci de suișuri și coborâșuri. Bitcoin, de la varful de 20.000 de dolari din decembrie 2017, se scaldă acum undeva în jurul valorii de 6.000 de dolari.

Sursa: flickr.com/ Sediul ING ROMANIA

Au apărut noi criptomonede precum EOS, Tron sau XRP. Ce știu românii sau ce nu știu despre acest subiect, vom încerca să aflăm din materialul următor.

Fenomenul de cryptocurrency începe să prindă și în România

Fenomenul criptomonedelor a prins si Romania. O firmă românească a lansat prima platformă de tranzacție a monedelor de pe piață. Este vorba despre CryptoCoin PRO.
Cum functioneaza platforma? Persoanele care achiziționează criptomonede de pe cryptocoin.pro pot stoca în contul de utilizator monedele până la retragerea lor în wallet-ul electronic personal.

Utilizatorul are nevoie doar de un cont bancar, carte de identitate și un cont pe site. De asemenea, compania anunță că, în scurt timp, va fi disponibilă și plata cash ori cu cardul bancar. Iar, pentru ca întregul proces să fie și mai simplu, în viitorul apropiat va fi pusă la dispoziție, pentru tranzacții mai mici, și plata prin SMS.

Cum este perceput fenomenul în Europa

ING Bank N.V.  a făcut un studiu despre cryptocurrency în mai multe țări. În urma studiului, reprezentanții ING au colectat date din: Austria, Belgia, Republica Cehă, Franța, Germania, Italia, Luxemburg, Olanda, Polonia, România, Spania, Turcia, Marea Britanie, Statele Unite și Australia.

Potrivit sondajului, care a fost realizat de firma de cercetare de piață Ipsos între 26 martie și 6 aprilie 2018, doar 9% dintre europeni dețineau o criptocurrency în momentul chestionării. Cu toate acestea, în viitor, 25% dintre cei chestionați au indicat că se așteaptă să dețină cel puțin o criptomonedă.

În Statele Unite, 8% dintre aceștia dețineau deja o criptomonedă.  În timp ce 21% au declarat că se așteaptă să dețină unele criptomonede până la finalul anului 2018.

În general, oamenii din toate țările intervievate caute informații în surse credibile. Sunt interesați de platformele nișate pe zona de cryptocurrency. Din acest palier  face parte și platforma criptomonitor.

,,Acest lucru poate reflecta un sentiment general comun. Până la urmă trendul de a investi intr-o criptomonedă este un proces  care poate părea complicat  pentru unii. Sau foarte greu de înțeles pentru alții. Prin urmare, necesită un specialist, sau cel puțin prezenta unei surse de încredere.  „, a remarcat un reprezetant ING International Survey.

Studiul a fost redactat și analizat de Jessica Exton și Fleur Doidge.

Cât despre nivelurile de conștientizare, aproximativ 66% dintre europeni au auzit în medie despre criptomonede. Comparativ cu 70% din oamenii din Australia și 57% din cetățenii din Statele Unite ale Americii. Dintre toate țările, Austria a beneficiat de cel mai înalt grad de cunoaștere a criptomonedelor. Vorbim de un procent de 79%. La polul opus se află Belgia. Aici s-a înregistrat cele mai scăzut nivel de cunoaștere în ceea ce privesc criptomonedele. Vorbim de un procent de 38%.

Reporter: Bogdan Daradan

Montaj video si imagine: https://www.creativewizards.ro/

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.