Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,425.26
-1.36%
2
XRP
XRP
$0.2892
-2.10%
3
Ethereum
Ethereum
$105.26
-1.22%
5
EOS
EOS
$2.241
-3.00%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$111.52
-0.54%
7
Litecoin
Litecoin
$30.942
-0.41%
8
TRON
TRON
$0.026961
-3.51%
9
Stellar
Stellar
$0.084025
-5.91%
11
Cardano
Cardano
$0.037739
-1.59%
13
Monero
Monero
$43.426
-1.93%
14
IOTA
IOTA
$0.2552
-0.04%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Extindere prin criptare a castigurilor AMD in ciuda volatilitatii

E

Rezultatele avansate a companiei Micro Devices pentru primul trimestru au fost spulberate de veniturile obtinute din exploatarile miniere de tip criptomoneda, dar producatorul de cipuri a avertizat ca volatilitatea isi reia drumul. AMD in primul trimestru a generat un procent mai mare de venituri din vanzarile de cipuri grafice care sunt folosite pentru a alimenta calculatoarele in procesul de extractie a criptomonedelor  pentru monede digitale precum Bitcoin si Ethereum.

Compania, totusi, se incadreaza intr-un “declin modest” in veniturile generate de blockchain in al doilea trimestru, chiar si dupa ce Bitcoin a devenit un colt. Cu toate acestea, CEO-ul AMD Lisa Su se asteapta ca cererea miniera sa fie pe termen lung.

Cred ca infrastructura blockchain este aici pentru a ramane. Cred ca exista numeroase valute. Exista numeroase aplicatii care utilizeaza tehnologia blockchain, a declarat Su in ceea ce priveste castigul salarial.

Rezultatele

Castigurile de calcul si grafica de la Q1 a companiei AMD a ajuns la 1,12 miliarde de dolari, in crestere cu 95% fata de anul trecut in acelasi trimestru. Compania atribuie acest lucru “vanzarilor puternice ale produselor Radeon si Ryzen”.

Forta produselor Radeon a fost determinata atat de cererea de jocuri, cat si de cea a blockchain. Credem ca blockchain-ul a fost de aproximativ 10% din veniturile AMD in trimestrul 1 a anului 2018, a declarat directorul financiar al AMD, Devinder Kumar, despre castigul salarial.

Compania AMD  a descris in telefonul sau cum vanzarile “depasesc sezonalitatea”, datorita, in mare parte, cererii de blockchain in crestere legata de vanzarile de placi grafice ale seriei Radeon Vega si ale seriei de 500 de carduri grafice.

Actiunile AMD au crescut cu peste 250% in ultimii doi ani pe fondul cresterii cererii pentru procesoarele grafice.

“Declinul modest”

AMD a oferit, de asemenea, indrumari pentru performantele sale din al doilea trimestru, averizand investitorii sa reduca asteptarile lor pentru cererea de blockchain. Cu toae acestea, indrumarea a depasit asteptarile analistilor Wall Street.

Pe o baza secventiala, ne asteptam ca veniturile trimestriale sa beneficieze de forta continua in familiile noastre de produse Ryzen si EPYC si de o crestere sezoniera a veniturilor semi-personalizate, partial compensate de o scadere modesta a graficii din cauza blockchain, a spus Su.

AMD a oferit de asemenea, indrumari pentru anul 2018 care spune “bazandu-ne pe forta impulsului nostru de afaceri… acum ne asteptam ca veniturile sa creasca pana la 20% in 2017, determinate de rampa noilor noastre produse. Veniturile blockchain sa fie de la jumatate pana la inalta cifra unica a veniturilor pentru anul 2018”.

Dovezi anecdotice

AMD Su a subliniat ca au existat o “multime de discutii” in legatura cu extractia blockchain si criptomonedele, observand ca echipa de management “petrece timpul” cu clientii lor, inclusiv minerii comerciali. Su a descris modul in care AMD are o “vizibilitate” mai mare in cererea minerilor comerciali fata de minerii individuali de criptare, ultimul dintre ei avand un caz de utilizare partajat intre jocuri si miniere.

Su a subliniat volatilitatea inerenta acestei piete ca motiv pentru asteptarile mai modeste pentru cererea de blockchain in al doilea trimestru.

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Robert Tudor

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!