Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,472.76
-3.11%
2
XRP
XRP
$0.2954
-4.58%
3
Ethereum
Ethereum
$106.88
-5.87%
4
EOS
EOS
$2.257
-5.26%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$112.65
-8.32%
7
Litecoin
Litecoin
$31.329
-3.99%
8
TRON
TRON
$0.027375
-6.36%
9
Stellar
Stellar
$0.088210
-8.12%
11
Cardano
Cardano
$0.038833
-5.84%
13
Monero
Monero
$43.636
-6.37%
14
IOTA
IOTA
$0.2577
-5.89%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Facebook interesat de blockchain si de criptomoneda Stellar ?

F

Primul insight vine de la Business Insider, care raportează că grupul de cercetatori din cadrul Facebook s-au întâlnit recent cu Stellar. Motivul? Pentru a discuta modul în care conglomeratul social media ar putea utiliza tehnologia distribuită (DLT). De ce vrea Facebook asta? Deoarece explorează potențialul construirii unei rețele de plăți prin blockchain.

Facebook interesat de blockchain si de criptomoneda Stellar ?

Ce se va intampla cu piata daca Facebook intra in zona de blockchain?

Potrivit unor surse anonime, cele două părți au discutat despre modul în care Facebook ar putea ajuta blocul public Stellar. Ca exemplu, ne putem aduce aminte de aplicația de chat Kik. Aceasta a decis să creeze un blockchain independent pentru criptarea lui Kin, mai degrabă decât o reținere în rețeaua principală. De asemenea, se spune că grupul de lucru s-a întâlnit cu alte proiecte de criptocurrency anonime.

Publicația mai menționează că Facebook și-a extins rapid divizia de blockchain. Un post de angajare vorbeste deschis despre perspective. ,,Vorbim de o relansare în cadrul Facebook, cu o viziune de a face tehnologia blockchain la scară larga și de a îmbunătăți viața a miliarde de oameni din întreaga lume.” A declarat un oficial Facebook.

Facebook in discutii si cu partea administrativa din CoinBase?

CoinDesk a anuntat recent că David Marcus, un vicepreședinte Facebook și fost șef al diviziei Messenger, a demisionat din postul său din consiliul de administrație al Coinbase.

Marcus, după cum a raportat CCN, și-a părăsit rolul la Messenger în mai pentru a conduce divizia de blockchain Facebook, unde raportează direct la CTO Facebook, Mike Schroepfer.

Un purtător de cuvânt al Coinbase a declarat publicației că Marcus a demisionat pentru a evita apariția unui conflict de interese, ceea ce a dus la speculații că Facebook se pregătește să facă un anunț major cu privire la planurile sale de cripto.

La începutul acestui an, Cheddar a informat că mai multe surse au spus că Facebook vrea schimbare. Sau ca Facebook este interesat în mod special de crearea propriului token digital. Asta ar permite mai mult de două miliarde de utilizatori să faciliteze tranzacțiile fără monedă susținută de guvern”. Criptocurrency a fost, de asemenea, în mintea CEO-ului Facebook Mark Zuckerberg, care a spus că una dintre provocările sale personale pentru anul 2018 este de a afla mai multe despre tehnologiile „cum ar fi criptarea și criptocurrency”.

ANALIZA: FACEBOOK POATE SA SCAPE DE PROBLEMA FAKENEWS DACA ADOPTA BLOCKCHAIN

Una dintre cele mai mari probleme pe care Facebook le-a văzut este creșterea conturilor false și utilizarea acestor conturi pentru promovarea în masă. Aceste conturi au fost legate de răspândirea legăturilor de știri false prin grupuri de Facebook. În timp ce Facebook a luat deja măsuri pentru a utiliza inteligența artificială pentru a detecta și închide conturile false, integrarea blockchain ar spori aceste eforturi.

Cu o identitate de urmărire a rețelei pe Facebook, persoanele fizice pot avea o asigurare clară că identitatea lor nu este furată. În plus, Facebook va fi mai în măsură să urmărească și să compare acțiunile diferitelor conturi. Dacă un actor rău este responsabil de o varietate de conturi, blockchain-ul poate detecta. Sau poate opri orice activitate mai repede decât poate învăța mașina.

Steem a lansat o rețea social media bazată pe blockchain care recompensează creatorii de conținut cu stimulente financiare. Această platformă funcționează similar cu Reddit. Si oferă tokken-uri pe baza numărului de voturi pe care le primesc de la ceilalti useri.

Sursa: https://www.ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!