CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Fiecare stoc, obligațiuni, valută și mărfuri vor fi eventual tokenizate

Această predicție devine din ce în ce mai reală în fiecare zi. Ieri, brațul rus al Raiffeisen Bank International a anunțat emiterea unui credit ipotecar tokenizat (digitalizat). Instituția a creat un sistem de depozitare descentralizat care conține date pertinente asupra tuturor părților implicate în tranzacție, informații despre împrumut și durata, precum și detaliile proprietății achiziționate.

Această “ipotecă digitală” a fost construită în mod specific pentru a trăi pe “Masterchain”, o rețea blockchain construită de ruși pentru transferul de date valoroase. Această rețea este produsul Băncii Centrale a Rusiei și al altor bănci importante din țară care sunt pe cale să integreze tehnologia blockchain  în întreaga industrie financiară.

În timp ce sistemul actual de credite ipotecare digital nu este integrat direct cu agenția de colectare a datelor din domeniul imobiliar din Rusia, băncile lucrează pentru a reduce rapid decalajul dintre sistemele tradiționale și noile tehnologii blockchain. Deoarece acest efort vine din plin, vor exista numeroase implicații: 

  1. Activele vor fi reevaluate – fiecare activ care nu este expus unei adevărate piețe libere este corect calculat. Va crește prețul activelor valoroase, iar prețul activelor nedorite ar trebui să scadă atunci când sunt expuse la adevărata piață liberă. Creditele ipotecare digitale reprezintă un bun exemplu al unui bun care ar trebui să beneficieze de digitizare / tokenizare (Exemplu: cei care caută credite ipotecare ar trebui să poată solicita mai multă concurență, ceea ce ar duce în cele din urmă la condiții mai bune de împrumut).
  2. Automatizarea va spoti eficiența – Software-ul consumă în prezent lumea. Urmărim cum mașinile învață, inteligența artificială și automatizarea se răspândesc ca focul  în diferite aspecte ale vieții noastre. Din păcate, industria financiară a fost relativ imună, deoarece atât de multe activități zilnice se bazează pe hârtie fizică sau pe relații umane. Introducerea activelor digitale reprezintă o piesă majoră în creșterea aplicațiilor de automatizare pentru toate aspectele legate de finanțe.
  3. Transparența va prevala – Întrucât activele devin digitalizate în tehnologia blockchain, numărul potențialilor auditori ar trebui să crească exponențial. În acest scenariu, controlul adăugat ar putea conduce la mai puține fraude, mai multă acuratețe și la cele mai înalte niveluri de securitate. Per ansamblu, o transparență sporită a piețelor financiare și a tranzacțiilor ar trebui considerată ca fiind net pozitivă.

Crearea unui sistem financiar digital, cu adevărat descentralizat, care să deservească cele peste 7 miliarde de oameni de pe Pământ, este una dintre cele mai disruptive evoluții tehnologice pe care le pot imagina. S-ar schimba modul în care suntem compensați, păstrăm averea, facem cumpărături, tranzacționăm valori și luăm decizii.

Redarea jocului cu noi reguli care favorizează diferiți jucători vor fura puterea de la cei bogați și vor recompensa calificați. Împrumuturile digitale reprezintă un mic pas în direcția cea bună, dar avem un drum lung de parcurs.

Fiecare bun va fi tokenizat. Și nici măcar burghezia nu poate opri acest fenomen!    

 

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.