Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,433.02
-1.91%
2
XRP
XRP
$0.2898
-3.37%
3
Ethereum
Ethereum
$104.49
-4.01%
5
EOS
EOS
$2.214
-4.55%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$108.66
-5.35%
7
Litecoin
Litecoin
$30.584
-2.84%
8
TRON
TRON
$0.026665
-1.97%
9
Stellar
Stellar
$0.084711
-6.54%
11
Cardano
Cardano
$0.037565
-3.15%
13
Monero
Monero
$43.056
-3.19%
14
IOTA
IOTA
$0.2527
-1.49%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Flow Traders NV din Olanda a ales să intre pe piața de cryptocurrency

F

Flow Traders NV, cel mai mare comerciant european al fondurilor de schimb valutar (ETF), a intrat pe piața de cryptocurrency. Mișcarea este cu atât mai întrăzneață cu cât autoritățile olandeze nu sunt de acord. Altfel spus, în ciuda avertismentelor publice din partea Autorității Olandeze pentru Piețele Financiare (AFM) care îi îndemnă pe consumatori să nu mai facă tranzacții cu criptomonede.

Flow Traders NV din Olanda a ales să intre pe piața de cryptocurrency

Având sediul în Amsterdam, comerciantul de active din Olanda vrea să se focusele pe primele note bancare (ETN), bazate pe bitcoin și eter. Potrivit emitentului suedez ETN, XBT Provider, volumul bancnotelor sale de criptomonede tranzacționate de Flow Traders a crescut în ultimele luni.

Revoluție în Olanda pe zona de cryptocurrency

Bloomberg raportează că Flow Traders a devenit prima firmă comercială din lume care recunoaște public că tranzacționează activ ETN-uri pe bursele reglementate. Acest lucru poate servi drept un vot de încredere în viitorul pieței cripto.

În special, acordarea de către investitorii instituționali a capacității de a tranzacționa ETN-uri sau fonduri criptate în mod ieftin și simplu. Acest tip de tranzacționare  diferit de tranzacționarea convențională ar putea afecta pozitiv popularitatea operațiunilor de exchange cu active digitale.

Vorbind despre creșterea potențială a pieței de cripto, Co-CEO, Flow Traders NV, Dennis Dijkstra, a făcut mai multe declarații pentru Bloomberg.

„Oamenii încă subestimează moneda cripto. Este mare și urmează să fie reglementată foarte curând. Participanții la piață sunt mult mai profesioniști decât cred oamenii. Investitorii instituționali sunt interesați. Știm asta pentru că primim cereri. ”

Autoritatea Olandeză se opune în continuare zonei de cryptocurrency

La rândul său, Autoritatea olandeză pentru piața financiară a rămas ferm opusă zonei crypto. Autoritatea a eliberat o declarație în care a descris piața ca fiind „predispusă la abuz”.  Nu există niciun temei juridic actual pentru AFM să oprească firmele să comercializeze instrumente reglementate de cripto pe bursele reglementate deja cunoscute.

Deocamdată, împingerea investitorilor convenționali în criptare rămâne neschimbată. CCN a raportat, în martie, că Coinbase a primit o licență în Marea Britanie și un cont bancar la Barclays. O lună mai târziu, în luna aprilie, s-a raportat, de asemenea, că Goldman Sachs se află în proces de înființare a unui birou de tranzacționare pentru criptomonede.

Datorită volumelor de tranzacționare dezamăgitoare pe piețele convenționale și a dinamismului pieței cripto, mai mulți investitori instituționali sunt interesați de cryptocurrency. Ca și în cazul multor alte autorități de reglementare din întreaga lume, AFM vede tot din perspectiva unui risc perceput. Are în vedere ideea că aceste sistem ajută infractorii și finanțează terorismul.

Organismele internaționale precum G20 au solicitat un set clar de standarde globale de combatere a spălării banilor. Totodată vor și mecanisme de cunoaștere a clienților (KYC). Motivul? Totul pentru a înlocui situația actuală. Situație în care diferite autorități de reglementare, cum ar fi SEC și FSA din Japonia, au viziuni diferite despre anumite criptomonede.

STUDIU ING: NUMĂRUL OWNERILOR DE CRIPTOMONEDE SE VA DUBLA ÎN EUROPA ȘI SUA

Studiu a fost realizat de ING Bank N.V. în mai multe țări. În urma studiului, reprezentanții ING au colectat date din mai multe tari. Studiul a strans informatii din Austria, Belgia, Republica Cehă, Franța, Germania, Italia, Luxemburg, Olanda, Polonia, România, Spania, Turcia, Marea Britanie, Statele Unite și Australia.

Potrivit sondajului, doar 9% dintre europeni dețineau o criptocurrency în momentul chestionării. Cu toate acestea, în viitor, 25% dintre cei chestionați au indicat că se așteaptă să dețină cel puțin o criptomonedă. În Statele Unite, 8% dintre aceștia dețineau deja o criptomonedă, în timp ce 21% au declarat că se așteaptă să dețină unele criptomonede până la finalul anului 2018. Raportul complet aici!

Sursa: https://www.ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!