Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,426.14
-1.65%
2
XRP
XRP
$0.2893
-3.21%
3
Ethereum
Ethereum
$104.36
-3.59%
5
EOS
EOS
$2.224
-3.91%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$109.21
-3.18%
7
Litecoin
Litecoin
$30.756
-1.86%
8
TRON
TRON
$0.026471
-3.61%
9
Stellar
Stellar
$0.083501
-7.39%
11
Cardano
Cardano
$0.037417
-3.18%
13
Monero
Monero
$43.043
-2.52%
14
IOTA
IOTA
$0.2513
-2.41%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Fundația Freedom of the Press acceptă acum donații în Cryptocurrency

F

Criptomonedele sunt deja folosite pentru plăți legate de taxe de școlarizare și universitare, se cumpără Lamborghini, se plătesc pentru călătorii spațiale. Dar acum, cu ele,  puteți ajuta și la protejarea jurnaliștilor. Prin acțiuni de donare, pentru păstrarea integrității informației,  Fundația Libertății Presei (FPF) acceptă și bitcoin, ethereum, litecoin și zcash.

Fundația Freedom of the Press acceptă acum donații în Cryptocurrency

Fundația Freedom of Press adoptă zona blockchain

Donațiile vor susține proiectele actuale ale organizației nonprofit, inclusiv SecureDrop, o platformă care avertizează jurnaliștii când primesc mesaje și documente din surse anonime.

Alte proiecte care implică în prezent FPF includ US Press Freedom Tracker, un site dedicat numărării și documentării încălcărilor libertății presei care au loc în Statele Unite. FPF este, de asemenea, sponsorul fiscal al apelului telefonic criptat și a aplicației de mesaje text, Signal.

Mai mult de 500.000 de dolari donate deja

Deja organizația din San Francisco, California, a primit o donație de 1.000 ETH de la Mainframe, o firmă în spațiul de blockchain care dezvoltă o rețea de aplicații de comunicare rezistentă la cenzură și o rețea de aplicații descentralizate.

„Suntem profund recunoscători Mainframe. Ei au făcut această donație critică pentru a ajuta Fundația Libertății Presei să protejeze jurnaliștii. Să ne ajute să ne păstrăm integritatea. Chiar suntem entuziasmați. Mainframe, prin tehnologia lor, împărtășește angajamentul nostru de a proteja intimitatea și libertatea presei online”, a scris FPF pe site-ul său web.

Mainframe a investit anterior aproximativ 1,4 milioane de dolari într-o campanie cu marca „Proof of Heart”. În timpul campaniei, numărul total de ETH ridicate de mainframe a fost de 2.019,57, cea mai mare contribuție unică fiind de 19,84 ETH – o referință relevantă la romanul George Orwell.

FPF și povestea Edward Snowden

Din punct de vedere tehnic, FPF a mai avut tentative în zona de cryptocurrency. Totul a fost demarat acum șase ani. În spatele proiectului s-a aflat informatorul Edward Snowden. El este unul dintre membrii consiliului de administrație. Încă de atunci se acceptau donațiile de tip bitcoin. Din 2013 s-a trecut  la un proces de plăți online prin platforma Stripe.

Stripe a început să practice taxe mari și înregistra o rată de eșec a tranzacțiilor. Asta a făcut imposibil ca FPF să continue să accepte donații bitcoin. Acum, organizația nonprofit va accepta donații de tip cryptocurrency direct din wallet-uri digitale.

Pe lângă FPF, alte organizații non-profit și organizații caritabile acceptă donații de tip criptocurrency. Aceste ONG-uri includ mai multe ramuri ale organizației umanitare UNICEF. UNICEF Noua Zeelandă acceptă donații de diferite criptomonede într-un wallet direct.

UNICEF Australia solicită oamenilor de știință să doneze puterea de procesare a calculatorului lor. Motivul? Această putere să fie distribuită pentru a exploata monero. Ei fac asta folosind o variantă a software-ului de mining Crypto Coinhive bazat pe JavaScript.

Acel moment când companiile din zona de blockchain fac CSR cu viziune de viitor

Ripple (XRP) a anunțat că susține Universității Blockchain Research (UBRI), în cadrul căreia „a angajat peste 50 de milioane de dolari în finanțare, expertiză în materie și resurse tehnice” către „17 instituții de prestigiu din întreaga lume”.

În afară de promovarea educației despre tehnologia blockchain și încurajarea testării zonei de cryptocurrency, RIPPLE se implică ca studenții să primească informații adecvate despre blockchain.

Sursa: https://www.ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!