Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,463.39
-3.07%
2
XRP
XRP
$0.2936
-4.58%
3
Ethereum
Ethereum
$105.61
-6.30%
5
EOS
EOS
$2.245
-5.31%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.76
-9.23%
7
Litecoin
Litecoin
$30.978
-4.42%
8
TRON
TRON
$0.026975
-6.37%
9
Stellar
Stellar
$0.086818
-9.15%
11
Cardano
Cardano
$0.038299
-6.59%
13
Monero
Monero
$43.636
-6.13%
14
IOTA
IOTA
$0.2581
-4.26%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Fundstrat: Bitcoin poate cadea oricand in prapastia de 6000 de dolari

F

Fundstrat este o companie americană specializată în analiza piețelor cripto. Compania si-a căștigat notorietatea prin rapoartele sale privind criptomonedele. Dar mai ales prin previziunile pe care le-a lansat la adresa Bitcoin.

Fundstrat: Bitcoin poate cadea oricand in prapastia de 6000 de dolari

Tom Lee, cofondatorul Fundstrat Global Advisors, este considerat expert în domeniul criptomonedelor. Mai este cunoscut și drept ,,avocatul bitcoin-ului.Compania sa a declarat recent ca Bitcoin se afla intr-o etapa critica si se poate prabusi oricand in prapastia de 6000 de dolari.

Haos, colaps sau strategie de marketing pentru Bitcoin?

Prețul Bitcoin [BTC] a început să înregistreze o scădere accentuată în ultimele zile după ce saptamana trecuta a ajuns la 8000 $ și peste. Cu moneda tranzacționată în prezent in jurul valorii de 7400 dolari, bitcoin se confruntă cu o pierdere de 3,9% și 6,9%.

Robert Sluymer, șeful Strategiei Tehnice la Fundstrat, a apărut recent la programul CNBC Futures Now pentru a vorbi despre cazul tehnic pentru prețul Bitcoin. Moneda pare să se îndrepte spre o tendință descendentă spre ceea ce Fundstrat deține, în general, ca o bază pentru prețul Bitcoin, în jurul valorii de 6000 $.

Sluymer a menționat că era foarte dificil să se tranzacționeze, afirmând că moneda are în prezent niște dificultăți.

,, Bitcoin este un lucru foarte dificil de tranzactionat în prezent. Analizele noastre spun că suntem într-un moment de cumpana, diagrama zilnică este foarte volatilă. Acest lucru ne duce înapoi în al patrulea trimestru al anului trecut. Dar tendințele pe termen scurt privind gama de tranzacții uriașe pe care am avut-o într-adevăr contează. Mai ales daca vorbim de aceste miscari pe mai multe saptamani.

Cum vede Sluymer criptomoneda Bitcoin

El a menționat că utilizează mediul mobil de 50 de zile [DMA] ca indicator pentru analiza tehnică. Prin această analiză, Fundstrat a observat un nivel minim în jurul valorii de 6000 dolari, așa cum se vede în perioada de corecție din mai până în iunie. Acesta este apoi urmat de 50 DMA care se deplasează în sus.

Sluymer a precizat că, dacă mișcarea de preț a Bitcoin nu poate să se stabilizeze în prezent, tendința definită de 50 DMA va începe să se răstoarne. Acest lucru lasa moneda vulnerabila la un colaps in jurul  valorii de $ 6000. Declaratia apartine analistului Fundstrat.

Bitcoin și celelalte criptomonede

Potrivit analiștilor Fundstrat, piața a pierdut peste 30 de miliarde de dolari  în capitalizarea globală a zonei de criptocurrency. Economistul american Paul Krugman, castigator al premiului Nobel pentru economie,  a facut mai multe declaratii profetice. El a spus ca aparitia Bitcoin reprezintă o regresie economică de 300 de ani și lumea va experimenta curand un „colaps total”.

Krugman susține că, pe parcursul istoriei, banii au evoluat treptat spre tranzacții fără fricțiune, culminând cu actualul regim monetar centrat pe cardurile de credit și de debit și pe alte tipuri de metode de plată digitală.

Bitcoin, spune el, reprezintă o regresie evolutivă de 300 de ani. Motivul? De ce? Deoarece reintroduce fricțiunea în ecosistemul monetar sub forma costurilor asociate cu tranzacțiile miniere și validarea istoriei blocului.

Deși guvernele „au abuzat ocazional de privilegiul de a crea bani de tip fiat”, Krugman spune că sistemul bancar central convențional și-a făcut treaba „destul de bine”. Prezentul a oferit utilizatorilor tranzacții cu frictiune redusă. Le-a oferit putere de cumpărare stabilă. Bitcoin nu este util ca mijloc de schimb sau magazin de valoare.

 

Sursa: https://ambcrypto.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!