Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$4,612.46
-10.92%
2
XRP
XRP
$0.4595
-5.04%
3
Ethereum
Ethereum
$137.09
-11.64%
4
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$246.62
-30.04%
5
Stellar
Stellar
$0.2058
-9.95%
6
EOS
EOS
$3.794
-7.08%
7
Litecoin
Litecoin
$34.363
-8.05%
9
Cardano
Cardano
$0.047930
-9.85%
10
Monero
Monero
$71.531
-6.54%
11
TRON
TRON
$0.014602
-10.65%
12
IOTA
IOTA
$0.3237
-10.75%
Latest Crypto Fear & Greed Index

GEMENII WINKLEVOSS LOVESC DIN NOU

G

GEMENII WINKLEVOSS LOVESC DIN NOU

Ieri, au anunțat Dolarul Gemeni – un dolar stabilit conform regulilor, susținut de dolarul american. Eticheta pe bază de Ethereum a fost aprobată de Departamentul de Servicii Financiare din New York, este supusă auditurilor lunare de către o terță parte externă și are toți dolarii într-un cont State Insurance Statement FDIC.

 

Acesta este un pas mare spre câștigarea acceptării în sistemul financiar reglementat a criptocurrency. Pentru a înțelege ce înseamnă această dezvoltare, să începem cu câteva întrebări de bază:

1. Ce este o moneda stabilă? – O moneda stabilă este orice tip de criptocurrency pe un activ stabil (cum ar fi aurul sau moneda dolar).

2. De ce este importantă o monedă stabilă? – Participanții la sistemul. financiar digital au nevoie de o modalitate ușoară și eficientă de a tranzacționa activele digitale (valoarea) fără teama de a pierde valoarea activului digital în perioada scurtă de timp a tranzacției.  Natura volatilă a Bitcoin, Ethereum și a altor cripto monede de mari dimensiuni face dificilă pierderea valorii, de aici rezulta nevoia de o monedă stabilă.

3. Au mai existat și alte încercări în ceea ce privește monedele stabile? – Da, există numeroase eforturi pentru a construi o moneda stabilă. Cel mai popular este USD Tether (USDT), care susține că este susținut de dolarul american 1: 1, dar este înconjurat de controverse. În plus, au existat și dolari americani care au fost susținuți de TrustToken (TrueUSD) și Circle (USDC). Aceste produse au mai puține controverse, dar și mai puțină notorietate.

4. Care sunt cele mai mari probleme cu monedele stabile existente? – Exista 2 probleme principale : (1) Participanții la piață nu cred că moneda stabilă (USDT) este susținut efectiv de 1: 1 de către dolarul american, ceea ce duce la un nivel scăzut de încredere. (2) Toate încercările de a construi o monedă stabilă necorespunzătoare sunt nedovedite și trebuie încă lansate și scalate.

5. De ce auditul este atât de important? – Monedele stabile sunt folosite ca un mijloc de schimb sau de stocare de valoare din cauza lipsei de volatilitate. Pentru a asigura lipsa volatilității, toți participanții la piață trebuie să știe cu 100% certitudine că moneda stabilă este susținută 1: 1 de dolarul american. Cea mai bună modalitate de a avea această certitudine este prin intermediul auditurilor periodice efectuate de către cel puțin un terț extern. Odată ce fiecare audit este finalizat, rezultatele trebuie făcute publice pentru a asigura încrederea.

Nu există nicio promisiune că Dolarul Gemeni va obține adopția în masă în afara Gemini, schimbul de criptomonede al gemenilor Winklevoss. Oricum, structura acestui token a atins numeroase repere, incluzând aprobarea NYDFS și custodia State Street pentru o afacere criptografică.

Această evoluție evidențiază un punct interesant – legile și reglementările existente nu pot fi la fel de rele precum majoritatea oamenilor cred. Ideea unei bănci stabile, „regulate”, cum ar fi Dolarul Gemeni, ar trebui să asigure un grad sporit de încredere și o utilizare mai redusă a activității criminale în comparație cu monedele neregulate. Tehnologiștii își continuă atacul asupra sistemelor financiare vechi.

Evoluția monedelor stabile este un bun exemplu pentru investitorii instituționali. Ar trebui să fiți atenți la echipele și proiectele de la marginea inovării, dar puteți avea încredere că există o mulțime de oportunități de investiții cu riscuri mici care se vor prezenta dacă sunteți răbdători.

După cum le spun fondatorilor, „fi primul, fi cel mai bun, sau fi uitat”.

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Sergiu Bugnar
Sergiu Bugnar

Pasionat de lumea crypto si de tehnologia blockchain,

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!