Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,461.32
-2.77%
2
XRP
XRP
$0.2938
-3.83%
3
Ethereum
Ethereum
$105.78
-5.21%
5
EOS
EOS
$2.246
-4.77%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.94
-8.15%
7
Litecoin
Litecoin
$31.022
-3.57%
8
TRON
TRON
$0.026963
-4.30%
9
Stellar
Stellar
$0.086193
-8.39%
11
Cardano
Cardano
$0.038120
-5.73%
13
Monero
Monero
$43.644
-5.50%
14
IOTA
IOTA
$0.2579
-2.93%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Google a decis sa blocheze toate aplicatiile din Play Store care fac mining

G

Google Chrome a decis sa interzica anumite extensii din browser legate zona cripto. Recent a decis sa blocheze mai multe aplicatii de mining din Play Store. Google a luat aceasta decizie intr-o nouă actualizare a politicilor sale pentru dezvoltatori.

Google a decis sa blocheze toate aplicatiile din Play Store care fac mining

Google face o miscare prohibitiva. Piata din nou in scadere

Google a declarat că aplicațiile care sunt folosite pentru mining de cripto vor fi interzise de acum înainte. Cu toate acestea, firma din California a făcut o excepție în ceea ce privesc aplicațiile care sunt utilizate în gestionarea de la distanță a exploatării prin cripto, deoarece acestea vor fi permise.

„Nu permitem aplicațiilor care fac mining de pe Android sa mai fie prezente in Google Play. Permitem aplicații care gestionează de la distanță extracția de criptocurrency „. Declaratia apartine unui oficial Google.

Piata in scadere. De ce a facut Google aceasta miscare acum?

Interdicția vine în urma creșterii numărului de cazuri de criptare a dispozitivelor, practica fiind tot mai mult văzută ca fiind mai profitabilă decât răscumpărarea de către actorii rău-intenționați. În luna aprilie a acestui an, de exemplu, Kaspersky, compania globală de securitate digitală, a dezvăluit că aplicațiile miniere de tip cryptocurrency care conțin protocolul Coinhive erau oferite de pe Google Play Store, deghizate ca aplicații de divertisment inofensive.

Unul dintre exemplele date la vremea respectivă a fost PlacarTV, o aplicație folosită pentru difuzarea de jocuri de fotbal, în timp ce un protocol Monero mina monede în fundal, evacuând astfel bateria dispozitivului sau încetinirea dispozitivelor.

Cu toate acestea, deoarece aplicația a funcționat așa cum a fost anunțată, utilizatorii au fost ușor de învinovățit ca de durata de viață a bateriei tinea putin din cauza varstei dispozitivului.

Ce vrea sa faca Google mai departe?

Înainte de a interzice aplicațiile miniere de tip criptocurrency în Magazinul Google Play, motorul de căutare online a anunțat interzicerea extinderilor miniere de tip cryptocurrency în Magazinul Chrome.

„Până în prezent, politica magazinului Chrome a permis incarcarea de operatiuni despre criptocurrency în extensii. Dar asta cum? Atâta timp cât este singurul scop al extensiei, iar utilizatorul este informat în mod corespunzător cu privire la comportamentul de mining”. A scris James Wagner, manager de platformă pentru extensiile Google Chrome.

„Din păcate, aproximativ 90% din toate extensiile cu scripturi miniere au fost false. Dezvoltatorii au încercat să le trimită în magazinul web Chrome fortat. Dar nu au respectat aceste politici. Si asa au fost respinse sau eliminate din magazin.” A continuat James.

Cum se comitea frauda?

Una dintre extensiile Chrome, despre care s-a constatat că a fost în mod frecvent folosita in exploatările miniere pe dispozitivele unor utilizatori, a fost un scurtcircuit de linkuri cunoscut sub numele de URL scurt. Până când a fost descoperit, a fost descărcat de 15.000 de ori. O altă extensie Chrome, care a fost la fel de vinovată si care folosea un poster de arhivă, s-a folosit de resurse pentru mining pentru a gestiona postări Tumblr.

Google nu este singura companie care are un comportament prohibitiv în zona cripto. Luna trecuta, producatorul de modele de iPhone, compania Apple, a interzis aplicatiile pe care le-a platit companiile in cripto pe dispozitiv.

In schimb Apple a permis anumite aplicatii din zona cripto. A fost de acord cu cele care au desfasurat astfel de activitati de pe tableta sau laptop. Sau cele care avea servicii in cloud. În plus, Apple a interzis, de asemenea, dezvoltatorilor de aplicații să afișeze anunțuri terță parte care au legatura cu zona cripto.

Sursa: ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!