Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,452.24
-4.04%
2
XRP
XRP
$0.2907
-6.54%
3
Ethereum
Ethereum
$104.72
-8.92%
5
EOS
EOS
$2.219
-7.51%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.00
-11.28%
7
Litecoin
Litecoin
$30.624
-7.28%
8
TRON
TRON
$0.026133
-10.62%
9
Stellar
Stellar
$0.087191
-10.04%
11
Cardano
Cardano
$0.038296
-7.65%
13
Monero
Monero
$43.260
-6.24%
14
IOTA
IOTA
$0.2522
-9.33%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Google e pregatit sa permita reclame despre cripto. Cum raspunde piata?

G

Google este pregătit să își actualizeze politica de anunțuri publicitare în luna octombrie. In plus, Google vrea sa permita unor companii din zona cripto să facă publicitate pe platforma sa. Compania a anunțat acest lucru într-un post oficial azi.

Google e pregatit sa permita reclame despre cripto. Cum raspunde piata?

Google vrea sa schimbe paradigma si sa permita reclame cu continut explicit despre criptomonede

Conform anunțului oficial, începând cu luna octombrie, Google va permite schimburilor de cripto înregistrate pentru a face publicitate pe platforma sa Google Adwords, vizând publicul din SUA și Japonia.

Această decizie urmează anunțului din martie cand toate afacerile legate de cripto au fost interzise să cumpere anunțuri pe Google Adwords. Motivul? Ele au fost descrise de insiderii din industrie drept „incorecte” și „îngrijorătoare”.

Pentru a-și justifica interdicția legata de anunțurile despre cripto, Google a declarat că îi protejează pe clienții săi de oferte frauduloase. Aici Google s-a referit la „ofertele inițiale de monede, schimburile de cripto, portofelele de criptocurrency și sfaturi privind tranzacționarea prin cripto”.

Cum a reactionat industria?

Alți giganti din domeniul tehnologiei, cum ar fi Facebook și Twitter, au făcut declarații similare într-un val de interdicții de publicitate cripto la începutul acestui an.

De atunci, Facebook și-a inversat interdicția de anunț pentru firmele de cripto, aprobate în prealabil, menținând în același timp o interdicție privind anunțul inițial de oferte a monedelor (ICO) – o mișcare similară cu cea efectuată astăzi de Google.

În iunie, în timpul unui interviu exclusiv cu Cointelegraph, Jimmy Wales, Wikipedia, a comentat încercările de a reglementa blocurile și cripto-industriile, spunând: „Nu puteți interzice matematica. Nu poți interzice blocurile. În luna iulie, co-fondatorul Google, Serghei Brin, a anunțat că este un miner din Ethereum (ETH) la Summitul de blocuri din Maroc.

Imaginea Google afectata dupa ultimul scandal din cauza noilor politici intruzive ale Chrome

Chrome are o noua politică care obligă userii să semneze browserul în contul lor. Astfel, data viitoare când vă conectați la un serviciu Google, cum ar fi Gmail, datele sa fie salvate. Acest lucru autorizează Chrome să livreze datele dvs. de navigare locale către Google, permițându-vă să îl „sincronizați” pe toate dispozitivele dvs., care anterior solicitau consimțământul utilizatorului.

Această schimbare a politicii a fost identificată de criptograful Matthew Green. Vorbim de un profesor la Universitatea Johns Hopkins. El a scris într-un post pe blog că schimbarea a fost suficient de problematica pentru securitatea și confidențialitatea utilizatorilor.

Decizia Google de a-și eroda în continuare politicile de protecție a datelor reprezintă o oportunitate pentru companiile care se concentrează pe confidențialitate, cum ar fi Brave, de a penetra în continuare piața de browsere aglomerată.

BRAVE – O alternativa viabila

Brave a îmbogățit rapid utilizatorii de când a lansat un ICO de 36 milioane de dolari anul trecut. Pentru a înțelege, aplicația Android a lui Brave are mai mult de 10 milioane de descărcări. Iar compania spune că browserul are în prezent 4 milioane de utilizatori lunari activi pe toate dispozitivele. Asta de la 3 milioane în iulie.

În plus, browserul a câștigat, de asemenea, recenzii favorite de la publicatii precum Popular Science. Brave a fost numit ca alternativă viabilă la Chrome și Safari.

„Dezvoltatorii au construit acest browser pe Chromium. Un proiect open-source care servește și ca bază pentru Chrome. Astfel încât este posibil să observați unele asemănări cu aspectul acelei aplicații”, scria publicatia despre Brave. „Pe lângă securitate, Brave include toate caracteristicile obișnuite pe care le-ați aștepta de la un browser mobil. Inclusiv navigarea incognito, marcajele browserului și gestionarea parolei.”

Sursa: cointelegraph.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!