Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,417.81
-1.76%
2
XRP
XRP
$0.2888
-3.17%
3
Ethereum
Ethereum
$105.08
-2.44%
5
EOS
EOS
$2.230
-3.61%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.42
-1.50%
7
Litecoin
Litecoin
$30.960
-0.67%
8
TRON
TRON
$0.026653
-4.39%
9
Stellar
Stellar
$0.083338
-7.17%
11
Cardano
Cardano
$0.037554
-2.57%
13
Monero
Monero
$43.107
-2.74%
14
IOTA
IOTA
$0.2542
-1.45%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Guvernul catalan vrea să ducă contractele de energie în blockchain

G

Catalonia continuă să testeze granițele puterii centralizate în Spania, de această dată cu ajutorul descentralizării tehnologiei blockchain. În ciuda represaliilor din partea poliției spaniole, după încercarea obținerii autonomiei în octombrie anul trecut, guvernul catalan intenționează să apeleze la un protocol Airdrops pentru îndemna oamenii din regiunea nord-estică a Spaniei să folosească token-uri în blockchain pentru contractele de energie.

Guvernul catalan vrea să ducă contractele de energie în blockchain

Planul este de a stimula generarea energiei solare dincolo de politicile prohibitive de la Madrid. Dacă Venezuela a intrat în zona de crypto currency cu petro ca să evite blocada SUA. Guvernul catalan vrea să investească în blockchain pentru a evita monopolul spaniol.

O abordare disruptivă asupra distribuției de contracte de energie

Comerțul cu Spania pe modelul peer-to-peer este limitat de normele care impun consumatorilor care produc energie solară (cunoscuți sub numele de „prosumers”) să plătească o taxă de acces la rețeaua electrică înainte ca ei să poată vinde surplusul de energie înapoi în rețeaua națională sau să o împartă cu alții.

Cu toate acestea, această dezbatere depășește cu mult climatul politic al Spaniei. Piețele de energie sunt foarte reglementate în întreaga lume, iar noua abordare poate să reprezinte un val de perturbări. Vorbim practic de contracte smart care vor avea ca subiect surse regenerabile de energie și de inovare.

Restricționarea vânzării surplusului de energie electrică înapoi în orice rețea națională de electricitate face mult mai puțin atractivă ideea de a primi electricitate cu ajutorul unor panouri fotovoltaice.

Lluïsa Marsal, din cadrul Institutului Catalan de Energie al guvernului din Catalonia, supraveghează un proiect disruptiv care elimină limitele legale și economice privind împărțirea și comercializarea energiei autonome.

Soluția implică un simbol crypto „ION” pentru a vitaliza microgrilele gestionate de comunitate (grupuri de resurse cu focus pe distribuția de energie, cum ar fi generatoarele solare pe acoperiș care se pot conecta la rețeaua principală sau pot funcționa în modul singular).

Marsal a subliniat că tokenul nu a fost conceput ca o provocare pentru autoritatea de la Madrid, ci mai degrabă pentru a se asigura că comerțul cu energie este atrăgător pentru consumatori.

Puterea poporului stă în blockchain

Token-ul ION și wallet-ul aferent vor fi complet deschise și publice și vor fi bazate pe standardul ethereum ERC-20, a declarat Marsal.

Mai degrabă decât să fie vândut pentru a strânge fonduri ca un simbol ICO, acesta va fi distribuit prin protocolul Aidrops pentru a utiliza o parolă comună atunci când utilizatorii se înscriu în blockchain și își instalează wallet-ul ION. Cantitățile livrate vor varia între 100 și 5000 ION-uri, în funcție de angajamentul utilizatorului.

Walletul este încă în curs de dezvoltare și încă nu a fost lansat niciun cod. Planul urmează să înceapă în aproximativ două luni, printr-o schemă pilot care acoperă cinci municipalități din Catalonia.

În cele din urmă vor fi distribuite peste 8400 milioane de ION. Acest lucru este gândit pentru reflecta puterea în kilowați-oră (kWh). Sistemul are în vedere capacitatea de producție a centralele nucleare din Catalonia.

În ceea ce privește modul în care tokenul va funcționa în mâinile utilizatorilor, sistemul va utiliza o medie. Va fi practic o medie de măsurare a kWh în utilizarea energiei solare. Atunci când cineva utilizează mai mult decât media, plătește. Plata pentru excesul de token-uri se va face în sistem de cryptocurrency. Dacă folosesc mai puțin, sunt recompensați în blockchain.

Această abordare a măsurării energiei electrice este menită să ofere o mai mare flexibilitate. De exemplu, grupurile de utilizatori mici și discrete pot fi de acord asupra programelor de consum de energie. Ele se pot decide asupra utilizării aparatelor la momente diferite ale zilei sau zile diferite ale săptămânii. Contractele de tip smart în blockchain ar putea ajuta la gestionarea cotei de consum. Acestea vor defini fiecare utilizator în cadrul acestor programe.

Sursa: https://www.coindesk.com/

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!