Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,461.32
-2.77%
2
XRP
XRP
$0.2938
-3.83%
3
Ethereum
Ethereum
$105.78
-5.21%
5
EOS
EOS
$2.246
-4.77%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.94
-8.15%
7
Litecoin
Litecoin
$31.022
-3.57%
8
TRON
TRON
$0.026963
-4.30%
9
Stellar
Stellar
$0.086193
-8.39%
11
Cardano
Cardano
$0.038120
-5.73%
13
Monero
Monero
$43.644
-5.50%
14
IOTA
IOTA
$0.2579
-2.93%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Hitachi, o firma japoneza veche de 108 ani, vrea sa testeze tehnologia blockchain

H

Conglomeratul multinațional, Hitachi Ltd și operatorul de telecomunicații, KDDI Corporation, au dezvăluit că testează o soluție de tip blockchain care va vedea caracteristicile biometrice ale cumpărătorilor care sunt utilizate pentru autentificare înainte de a rezolva plățile cu amănuntul.

Hitachi, o firma japoneza veche de 108 ani, vrea sa testeze tehnologia blockchain

HITACHI vrea sa implementeze tehnologia blockchain in zona de retail

Inițial, sistemul de decontare a cupoanelor va fi testat la magazinele de vânzare cu amănuntul KDDI din Tokyo și la magazinele de fast-food ale lanțului Mr. Donut. Potrivit Hitachi, cumpărătorii își vor înregistra informațiile biometrice, precum și creditele cuponului, atunci când se înscriu pentru a utiliza sistemul. Aceste date vor fi apoi criptate înainte de a fi stocate în blockchain.

Atunci când efectuează tranzacții la puncte de vânzare cu amănuntul care acceptă cupoanele și care acționează ca noduri pentru rețeaua de blocuri, cumpărătorii vor putea să-și autentifice identitatea utilizând un dispozitiv modern. Cu ajutorul acestuia ei își vor scana amprentele digitale. Cererea va fi apoi difuzată în rețea înainte de soluționarea sigură a tranzacției.

„Tehnologia proprietară Hitachi, care colaborează cu PBI [Public Biometrics Infrastructure] permite generarea automată a semnăturii electronice cu date caracteristice ale informațiilor biometrice cu risc scăzut de furt”. Informatia apare într-o declarație scrisa intr-un comunicat transmis de catre un oficial japonez.

Pe lângă utilizarea tehnologiei PBI proprii, Hitachi a împrumutat tehnologia open source a Hyperledger în dezvoltarea soluției sale de tip blockchain.

HITACHI interesata de tehnologiile de tip open source

Decizia Hitachi de a folosi tehnologia blockchain a fost motivată de diferitele avantaje prezentate de tehnologie, inclusiv de faptul că utilizatorii pot fi autentificați într-o manieră intuitiva. Asigurându-se în același timp că informațiile referitoare la utilizarea cupoanelor sunt păstrate exacte, precum și actualizate.

Utilizatorii vor beneficia, de asemenea, de faptul că nu vor trebui să prezinte cupoanele la punctele de vânzare cu amănuntul. În plus, cupoanele pot fi utilizate chiar și fără a avea un smartphone, mărind astfel confortul cumpărătorilor.

Aceasta nu este prima dată când Hitachi face o incursiune în tehnologia blockchain. Conglomeratul japonez, care există încă din 1910, este deja membru al Hyperledger și a contribuit la proiectul Hyperledger alături de alte companii japoneze, cum ar fi Colu, NTT Data și Soramitsu.

HITACHI IN CONTEXTUL BLOCKCHAIN

Anul trecut, în luna februarie, după cum a raportat CCN, Hitachi a anunțat că a implementat o platformă de tip blockchain pe PointInfinity, programul său de gestionare a punctelor de loialitate și programul de recompense adoptat de furnizorii de servicii și comercianți în beneficiul clienților frecvenți. În acel moment, programul PointInfinity avea mai mult de 150 de milioane de membri.

Prin înființarea Laboratorului de Inovare Financiară din Silicon Valley, Hitachi va accelera cercetarea și dezvoltarea tehnologiei blockchain. Va avea focus in crearea de colaborări cu clienți noi. Si dezvoltarea de soluții pentru susținerea inovației de afaceri în instituțiile financiare”. Declara atunci Hitachi într-un comunicat de presă.

VREI SĂ CÂȘTIGI BITCOIN CÂND TE JOCI PE MOBIL ? ÎN JAPONIA SE POATE

Compania japoneză de aplicații și jocuri mobile pe Android și iOS, GMO Internet Group, a dezvoltat o aplicație mobilă. Aplicatia permite utilizatorilor să câștige criptomonede Bitcoin în timp ce se joacă diferite jocuri.

Potrivit unui comunicat de presă, noua aplicație – CryptoChips – va fi inițial integrată cu un joc de luptă teritorial în timp real, dezvoltat, de asemenea, de OMG numit „Whimsical War”, un joc care va semăna cu varianta de mobil a Dota sau cu alte jocuri de genul.

Sursa: https://www.ccn.com/

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!