Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,465.56
-3.61%
2
XRP
XRP
$0.2915
-6.27%
3
Ethereum
Ethereum
$105.40
-8.37%
5
EOS
EOS
$2.228
-7.04%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.91
-10.51%
7
Litecoin
Litecoin
$30.918
-6.20%
8
TRON
TRON
$0.026412
-9.25%
9
Stellar
Stellar
$0.087694
-9.71%
11
Cardano
Cardano
$0.038228
-7.94%
13
Monero
Monero
$43.584
-5.37%
14
IOTA
IOTA
$0.2521
-9.20%
Latest Crypto Fear & Greed Index

IBM a lansat o platforma bazata pe blockchain pentru Nestle, Unilever si Carrefour

I

IBM lansează platforma Food Trust, bazata pe tehnologia blockchain, pentru Nestle, Unilever si Carrefour. Potrivit unui post de la Forbes, IBM, o companie multinationala americana de tehnologie a informatiei, a lansat platforma IBM Food Trust pentru utilizarea globala a ecosistemului alimentar.

IBM a lansat o platforma bazata pe blockchain pentru Nestle, Unilever si Carrefour

IBM si zona de blockchain

Compania testează platforma de trasabilitate a alimentelor bazată pe blocuri pentru mai mult de 18 luni. Platforma a declarat că vor include comercianții cu amănuntul, angrosiștii și furnizorii. IBM a declarat că platforma cloud-ului va fi accesibilă persoanelor din întreaga industrie a lanțului de aprovizionare cu alimente.

Unul dintre primii parteneri ai companiei este Carrefour, un retailer multinational francez, cu 12.000 de magazine distribuite in 33 de tari. Alți jucători importanți în parteneriat includ Topco Associates și Wakefern. Atunci când sunt combinate, acestea reprezintă mai mult de 15 000 de magazine din întreaga lume. Companiile multinaționale precum Nestle, Unilever, Kroger și Tyson Foods sunt unii dintre partenerii importanți ai platformei IBM Food Trust.

Cand vom plati pentru alimente cu criptomonede?

Bridget Van Kralingen, vicepresedinte la IBM Global Industries, a declarat ca abordarea colaborativa a fost modul in care tehnologia blocurilor ar putea intari transparenta. Acest lucru ar asigura produse mai bune pentru clienți și, de asemenea, va beneficia de afaceri.

Brigid McDermott, vicepreședinte al IBM Food Trust, a declarat că platforma IBM Food Trust a abordat cinci bariere critice pentru implementarea tehnologiei de blocare a întreprinderilor.

Cele cinci bariere, conform lui Brigid, au fost: construirea unui ecosistem, crearea unui model de afaceri, asigurarea securității datelor și a drepturilor de acces, integrarea cu alte platforme și construirea unui sistem pe tehnologia întreprinderii „top of the test”.

Potrivit lui McDermott, a fost important să se abordeze toate aceste bariere pentru a se asigura că toți actorii din ecosistem s-au simțit incluși. Ea a declarat că garantarea faptului că fiecare participant a câștigat o rentabilitate rezonabilă a investiției a fost motivul esential.

IBM E INTERESATA SA PATENTEZE TEHNOLOGIA BLOCKCHAIN PE DRONE

Compania IBM a aplicat pentru brevetarea unui sistem care să folosească tehnologia distribuită a registrelor (DLT) pentru a aborda preocupările legate de confidențialitate și securitate asociate in cazul dronelor. Motivul din spatele acestei decizii are legatura cu rata crescuta a utilizării mașinilor cu automonie si inteligenta si care pot zbura si pot efectua operatiuni de supraveghere.

Potrivit documentelor publicate recent de catre Oficiul pentru Brevete și Mărci din SUA (USPTO), IBM a solicitat mai întâi brevetul. Dintre acestea, cel mai recent are legatura cu creșterea de aplicații de tip blockchain.

În cererea de brevet de invenție, autorii detaliază modul în care poate fi utilizat un registru de blocuri pentru stocarea datelor asociate zborurilor fără pilot de avion (UAV). Asta în special atunci când un risc de securitate este considerat relativ ridicat.

Practic brevetul are in vedere supravegherea controlorilor și a autorităților de reglementare a spațiului aerian. De ce? Din cauza numărului tot mai mare de drone care survoleaza diferite suprafete.

Sursa: ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!