Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,463.39
-3.07%
2
XRP
XRP
$0.2936
-4.58%
3
Ethereum
Ethereum
$105.61
-6.30%
5
EOS
EOS
$2.245
-5.31%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.76
-9.23%
7
Litecoin
Litecoin
$30.978
-4.42%
8
TRON
TRON
$0.026975
-6.37%
9
Stellar
Stellar
$0.086818
-9.15%
11
Cardano
Cardano
$0.038299
-6.59%
13
Monero
Monero
$43.636
-6.13%
14
IOTA
IOTA
$0.2581
-4.26%
Latest Crypto Fear & Greed Index

ICE, proprietarul bursei de Valori din New York, pariaza tot pe Bitcoin. Piata creste

I

Intercontinental Exchange Inc (ICE.N), proprietarul Bursei de Valori din New York, a declarat că intenționează să formeze o companie și o platformă de tranzacționare. Platforma este recomandata pentru active digitale, cum ar fi bitcoin. Platforma va permite și contracte futures bitcoin livrate fizic.

ICE, proprietarul bursei de Valori din New York, pariaza tot pe Bitcoin. Piata creste

Operatorul de bursă și de compensare a declarat că noua platformă va fi construită utilizând tehnologia cloud a Microsoft Corp (MSFT.O) și va colabora cu companii precum Starbucks Corp (SBUX.O) și Boston Consulting Group. Motivul? Pentru a permite consumatorilor să comercializeze, să stocheze și să cheltuiască criptocuritate.

ICE, Bitcoin si viitorul pietei de cryptocurrency

ICE nu a dat o dată de lansare pentru noua companie, numită Bakkt, și a declarat că alte detalii vor fi anunțate în următoarele săptămâni. Cu toate acestea, intenționează să lanseze un contract futures pe termen scurt, livrat fizic. Plus un serviciu de depozitare, prin intermediul contului de tranzacționare și de compensare a contractelor futures din SUA.

Planurile din zona de cryptocurrency ale ICE ar putea juca un rol semnificativ în a ajuta matricea pieței pentru clasa activă în curs de dezvoltare. De ce? Deoarece ea continuă să atragă mai mult interes din partea instituțiilor financiare tradiționale.

„Prin aducerea unei infrastructuri reglementate, împreună cu aplicațiile instituționale și de consum pentru activele digitale, ne propunem să construim încredere în clasa de active pe scară globală”, a declarat Jeffrey Sprecher, Chief Executive ICE.

Sprecher afirmă că ar putea ajuta și managerii convenționali de active să atragă investitori mai tineri, care sunt uneori la fel de sceptici față de produsele financiare tradiționale.

„Generatia Millenials nu are încredere în instituțiile financiare tradiționale. Pentru a-și câștiga încrederea, băncile, brokerii și administratorii de active pot folosi o monedă în care cred si generatia de Millenials. Iar daca vorbim de ei, sigur vorbim de cripto. Toti din generatia Millenials au auzit de Bitcoin. Folosirea monedelor digitale aduce mult castig „.  a declarat Jeff Sprecher pentru Fortune.

Bitcoin e pregatit sa fie adoptat la scara larga?

Baakt va fi condus de Kelly Loeffler, un executiv senior ICE. Planurile ICE urmăresc lansarea din decembrie de către grupurile de schimb concurente Cboe Global Markets Inc (CBOE.O) și CME Group Inc. (CBOE.O) de contracte futures pe acțiuni de tip cash-settled. Noua platformă de criptare a valorii ICE va fi inițial utilizată pentru tranzacționarea și conversia monedelor bitcoin versus fiat, a declarat ICE din Atlanta.

Acest lucru îl plasează în concurență directă cu Coinbase, una dintre cele mai mari burse de cripto din Statele Unite, în care ICE este un investitor. Coinbase nu a avut o reactie pana acum.

ICE speră ca Bakkt sa schimbe perceptia despre Bitcoin si cripto

„În calitate de comerciant cu amănuntul, Starbucks va juca un rol esențial. Mai ales în dezvoltarea de aplicații practice. Zona de încredere și reglementate pentru ca consumatorii să-și poată transforma activele digitale în dolari americani”. Declaratia ii apartine Mariei Smith, vicepreședinte Starbucks.

Investitorii din Bakkt ar trebui să includă un afiliat al Fortress Investment Group. Dar si din Eagle Seven si Galaxy Digital. La fel cu Horizons Ventures siAlan Howard. De asemenea si cu Pantera Capital si Protocolul Ventures, plus Grupul Susquehanna International, LLP.

Sursa: https://www.reuters.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!