Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,417.81
-1.76%
2
XRP
XRP
$0.2888
-3.17%
3
Ethereum
Ethereum
$105.08
-2.44%
5
EOS
EOS
$2.230
-3.61%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.42
-1.50%
7
Litecoin
Litecoin
$30.960
-0.67%
8
TRON
TRON
$0.026653
-4.39%
9
Stellar
Stellar
$0.083338
-7.17%
11
Cardano
Cardano
$0.037554
-2.57%
13
Monero
Monero
$43.107
-2.74%
14
IOTA
IOTA
$0.2542
-1.45%
Latest Crypto Fear & Greed Index

India vrea să folosească tehnologia blockchain împotriva SMS-urilor

I

Autoritatea de reglementare a telecomunicațiilor din India (TRAI) vrea să adopte tehnologia blockchain pentru a sublima campaniile agresive de telemarketing prin intermediul apelurilor telefonice și SMS-urilor. Deși autoritățile indiene nu sunt de acord cu folosirea tehnologiei blockchain în tranzacții comerciale și pentru zona de comerț transfrontalieră (vezi ultima dispută diplomatică pe acest subiect între India și Venezuela), se pare că totuși conceptul de blockchain este o alternativă pentru lupta împotriva scam-ului.

Inițiativa este cu atât mai mult o premieră cu cât autoritățile de la New Delhi privesc cu destul de multă suspiciune zona de cryptocurrency. Cu toate acestea, reprezentanții TRAI sunt dispuși să își ducă demersul mai departe. 

SCAM-ul și blockchain-ul – cine câștigă și ce?

Discuțiile dintre oficialii guvernamentali și specialiștii din zona de crypto se duce de mai mult timp. Motivul? Eliminarea pe scara largă a apelurilor nesolicitate si a comunicării prin intermediul SMS-urilor mobile. Potrivit autorității de reglementare, în India există un miliard două sute de milioane de utilizatori de telefonie mobilă, Datele au fost colectate în decembrie 2017.

Cu tehnologia de blockchain, TRAI se va putea urmări mai ușor securizarea informațiilor de contact a sute de milioane de utilizatori, pentru a le asigura acestora confidențialitatea de care au nevoie. Informațiile vor fi disponibile numai pentru telemarketerii înregistrați în anumite condiții și totul sub controlul atent al TRAI.

Autoritatea de reglementare a spus că va colabora, de asemenea, cu operatorii de telecomunicații și cu alte părți interesate pentru a aborda problema cu un cadru de reglementare, în timp ce se îndreaptă către tehnologia blockchain.

BLOCKCHAIN FOLOSIT PENTRU PReVENȚIE, NU PENTRU GENERARE DE PROFIT

,,Blockchain-ul gândit de noi alături de specialiști și ingineri va garanta și va asigura confidențialitatea. Numai cei autorizați să acceseze detalii vor putea accesa detaliile abonaților și numai atunci când vor să livreze servicii, și doar în anumite intervale și cu o anumită recurență, astfel încât să nu genereze tensiuni în rândul clienților.”, a [povestit un oficial TRAI.

În altă ordine de ide, TRAI va deveni prima organizație care va pune în aplicare acest tip de reglementare și se va folosi de protocoale din cadrul blockchain pentru prevenție și nu pentru activități comerciale și economice.

Tehnologia blockchain va solicita abonaților să dea consimțământul înainte de a primi orice comunicare. Practic vorbim de un fel de GDPR indian. Utilizatorii finali vor putea, de asemenea, să-și revizuiască sau să-și retragă consimțământul instantaneu în orice moment. Actualul sistem de oprire durează o săptămână pentru a înregistra alegerea utilizatorului.

PENTRU CĂ ȘI INDIENII AU GDPR-UL LOR

Cu tehnologia blockchain, TRAI a confirmat că acest drept va fi oferit instantaneu. Mai mult, registrul de blockchain-uri va înregistra toate comunicările. Vor fi vizate discuțiile între abonați și companiile de telecomunicații. Motivul? Simplu.  Pentru a capta acordul utilizatorilor pentru informații. Pentru a proteja abonații care au dat consimțământul pentru comunicare. Proiectul propune de asemenea prevenirea utilizării abuzive a apelurilor repetate nesolicitate.

Cadrul propus va fi implementat mai întâi într-o casetă de reglementare. În acest spațiu utilizatorii pot accepta să primească mesaje spam. Totodată ei pot să aleagă să le blocheze cu totul pentru a testa eficiența soluției.

Sursă: https://cointelegraph.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!