Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,472.76
-3.11%
2
XRP
XRP
$0.2954
-4.58%
3
Ethereum
Ethereum
$106.88
-5.87%
4
EOS
EOS
$2.257
-5.26%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$112.65
-8.32%
7
Litecoin
Litecoin
$31.329
-3.99%
8
TRON
TRON
$0.027375
-6.36%
9
Stellar
Stellar
$0.088210
-8.12%
11
Cardano
Cardano
$0.038833
-5.84%
13
Monero
Monero
$43.636
-6.37%
14
IOTA
IOTA
$0.2577
-5.89%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Inovatie: Tranzactii cu Bitcoin prin mesaj text. E pregatita piata pentru asta?

I

Intuit a primit un brevet care descrie o metodă prin care plățile Bitcoin pot fi procesate prin utilizarea de mesaje text. Brevetul a fost depus la Oficiul de Brevete din SUA .

Inovatie: Tranzactii cu Bitcoin prin mesaj text. E pregatita piata pentru asta?

Aplicația a explicat un sistem care ar permite utilizatorilor să-și finalizeze plățile utilizând telefoanele mobile. Aceasta ar include, de asemenea, o rețea de tip „peer-to-peer virtual currency” care ar stoca fondurile utilizatorilor.

Plati cu Bitcoin prin SMS?

Metoda include primirea, printr-un serviciu de plată de la un dispozitiv mobil plătitor al unui user, a unui mesaj de plată cuprinzând o sumă de plată și un identificator al unui dispozitiv mobil destinat beneficiarului unui bun sau serviciu.

Brevetul a enumerat diverse modalități de a încheia o tranzacție la primirea unei cereri de procesare a unei plăți. În prima opțiune, un apel vocal fără răspuns va fi folosit pentru a verifica telefonul mobil. În a doua opțiune, va fi utilizată o parolă pentru a accesa contul de utilizator.

Odată ce datele sunt verificate, sistemul va verifica dacă plătitorul are suficiente fonduri pentru a finaliza plata. În cazul în care beneficiarul nu are un cont virtual, sistemul va crea unul și apoi va transfera fondurile. În final, beneficiarul va fi notificat printr-un mesaj text.

Ce inseamna asta pentru piata crypto?

Intuit a lansat, de asemenea, serviciul BitBin QuickBooks PayByCoin în parteneriat cu BitPay în 2014. Imaginile de probă prezentate în brevetul recent utilizează, de asemenea, conturi de utilizator BitPay pentru a demonstra tranzacțiile BTC. În afară de cripto, compania Intuit s-a axat și pe tehnologia blockchain. Cum? Găzduind un laborator de inovare în San Fransisco pentru a explora diferitele sale utilizări.

Brevetele Crypto sunt în creștere

Luna trecută, MasterCard a câștigat un brevet care descrie o metodă de stocare atât a numerarului cât și a cripto într-un singur cont. Brevetul, care a fost depus în iunie 2016, nu a oferit detalii suplimentare pana acum. Seth Eisen, șef al departamentului de comunicații de la MasterCard, a explicat că brevetele au fost menite să protejeze „proprietatea intelectuală a companiei”, chiar dacă sistemele nu sunt implementate în viitor.

La inceputul acestui an, raportul de brevete Bitcoin a publicat o lista cu primele 10 companii care au depus majoritatea brevetelor Bitcoin. Bank of America a obținut primul loc cu 45 de brevete depuse în 5 ani. Ali Baba și IBM au fost al patrulea și al cincilea pe listă, cu 36 și 34 de brevete depuse de fiecare companie. MasterCard a depus 21 de brevete, lăsându-l în a opta poziție. Având în vedere numărul de brevete pe care MasterCard le-a câștigat în acest an, nu va fi o surpriză dacă ar asigura o poziție în primele cinci companii în 2019.

WESTERN UNION VREA SĂ DEPUNĂ UN BREVET PENTRU UN BLOCKCHAIN

Sistemul propus de Western Union utilizează o verificare biometrică pentru a se asigura că expeditorii autorizează toate tranzacțiile. Această verificare poate apărea sub forma unei scanări a amprentelor digitale, a unui eșantion de voce al unui utilizator sau a unei scanări de retină.

Cererea de brevetare indică faptul că sistemul a fost conceput ca un instrument general pentru a găzdui majoritatea tipurilor de rețele electronice. Cu toate acestea, documentul menționează în mod specific că „în anumite exemple de realizare” rețeaua de transfer electronică poate fi o rețea de criptomonede. Apar menționate criptomonede precum: Bitcoin, Litecoin sau Peercoin.

Sursa: https://www.ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!