Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,428.44
-1.39%
2
XRP
XRP
$0.2902
-2.55%
3
Ethereum
Ethereum
$105.39
-1.98%
5
EOS
EOS
$2.242
-3.12%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$111.24
-0.85%
7
Litecoin
Litecoin
$30.978
-0.40%
8
TRON
TRON
$0.026861
-4.02%
9
Stellar
Stellar
$0.083573
-6.73%
11
Cardano
Cardano
$0.037770
-1.89%
13
Monero
Monero
$43.394
-2.23%
14
IOTA
IOTA
$0.2561
-0.48%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Insulele Marshall: The Sovereign -prima criptomonedă guvernamentală oficială din lume

I

O mișcare interesantă cu implicații majore socio-economice vine din partea unui stat insular. Statul Insulele Marshall a decis să intre cu acte în zona de blockchain și să adopte ca monedă oficială o criptomonedă numită-,,The Sovereign” (Suveranul). Guvernul Federal al insulei a semnat recent noua lege și a adus mai multe schimbări în nomenclatorul economic. Dacă până acum moneda oficială era dolarul american, acest lucru se va schimba. În paralel, pe teritoriul insular va circula si dolarul american, doar că moneda oficială va fi The Sovereign. Se știa încă din martie de această inițiativă, dar de cateva zile a fost semnat decretul oficial guvernamental.

Insulele Marshall: The Sovereign -prima criptomonedă guvernamentală oficială din lume

Mișcarea este văzută de reprezentanții statului ca o modalitate de a susține bugetul economiei locale. În plus, datorită acestei schimbari, și nevoile cetățenilor vor fi ancorate la noile trend-uri din domeniul tranzacțiilor.

Populația Insulelor Marshall are in jur de 55.000 de locuitori, astfel încât schimbarea, chiar daca nu va afecta multe persoane, va avea totuși un impact semnificativ. Motivul? Atât cetățenii insulelor, cât și turistii vor trebui să se adapteze, deoarece băncile și companiile de cărți de credit vor trebui să înceapă să o accepte noua monedă.

Insight-uri din spatele cortinei

În februarie, oficialii de rang înalt din Insulele Marshall au confirmat încă de pe atunci că republica din Pacific va emite propria criptomonedă pentru a fi distribuită drept mijloc legal de plată. Moneda digitală a primit de asemenea aprobarea Parlamentului țării.

Ca țară, ne rezervăm dreptul de a emite o monedă sub orice formă, fie ea în formă digitală sau nu„, spunea atunci David Paul, ministru în cadrul cabinetului președintelui Insulelor Marshall, Hilda Heine .

The Sovereign va fi lansat printr-o ofertă inițială de monede, iar oferta va acoperi peste 24 de milioane de token-uri, ca măsură de precauție împotriva inflației.

Ran NeuNer, un cripto investitor din cadrul CNBC Africa, fondator ONCHAIN Capital, scria pe contul sau de twitter următoarele:

,,..Dacă o națiune suverană, care nu are sancțiuni economice sau politice internaționale din varii motive, și este parte componentă din cadrul Organizației Națiunilor Unite, are o monedă legală în propria țară, băncile trebuie să o susțină. Iată câteva documente care arată că Insulele Marshall îndeplinesc toate criteriile și au semnat un proiect de lege în Parlament prin care creează prima criptomonedă suverană din lume”, a explicat Ran Neuner.

Insulele Marshall: The Sovereign -prima criptomonedă guvernamentală oficială din lume

Context socio-economic

Statul Insulele Marshall este membru al Națiunilor Unite și este un stat suveran. Decizia istorică pe care a luat-o va genera un impact major asupra băncilor la nivel global. Să nu uităm că în urmă cu cateva luni si Venezuela îsi lansa propria moneda digitală. Moneda era destinată pentru criptarea petrolului si a fost numită petro. Dar ea nu a înlăturat complet bolivirul din circulație.

În prezent, Venezuela este sancționată de SUA. Președintele Donald Trump a emis o hotărâre executivă care interzice oricui din teritoriile SUA sau SUA să investească în petro. Încă nu se știe ce decizie va luă SUA cu privire la Insulele Marshall. Să nu uităm totuși că până la implementarea totală a noii criptomonezi, economia statului insular era evaluată in dolari. Astfel, la finalul lui 2014, Insulele Marshall aveau un buget de circa 150 milioane de dolari. De asemenea, PIB-ul nominal pe cap de locuitor era situat undeva la 3.000 de dolari.

Cum va influența nouă monedă aceste valori și cum va fluctua valorea ei pe piață? Sunt întrebări la care doar în viitor vom afl răspunsul. Pentru mai multe informații, rămâneți conectați la criptomonitor. Cu noi o să afli primul!

Sursa: theverge.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!