Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,399.56
-2.33%
2
XRP
XRP
$0.2856
-4.33%
3
Ethereum
Ethereum
$103.98
-3.75%
5
EOS
EOS
$2.214
-4.27%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$108.07
-3.58%
7
Litecoin
Litecoin
$30.412
-2.76%
8
TRON
TRON
$0.026189
-5.44%
9
Stellar
Stellar
$0.082707
-8.10%
11
Cardano
Cardano
$0.037025
-4.07%
13
Monero
Monero
$42.713
-3.43%
14
IOTA
IOTA
$0.2498
-3.29%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Întrebarea zilei: Sunt manipulate pieţele în zona de cryptocurrency?

Î

CONTEXT

Bitcoin a mai scăzut 2 procente în data de 13 iunie. Dar ideea nu este despre fluctuaţia Bitcoin. Potrivit unei universităţi din statul american Texas, citată de către businessinsider, preţul Bitcoin ar fi fost manipulat în 2017. Instituţia a făcut un studiu în care a vorbit despre corelaţiile dintre Bitfinex şi Tether.

Întrebarea zilei: Sunt manipulate pieţele în zona de cryptocurrency?

Directorul executiv al Bitfinex a negat acuzaţiile.

Cât adevăr se află în spatele acestor lucruri, sunt detalii pe care le vor lămuri părţile implicate în scandal. Dar întrebarea rămâne? Pot fi, sau cât de mult pot fi manipulate pieţele care fac tranzacţii în zona de cryptocurrency?

Ce inseamnă o manipulare în zona de cryptocurrency?

Odată cu creşterea volumului de tranzacţii în zona de cryptocurrency, cu înmulţirea numărului de criptomonede, şi acuzaţiile legate de manipularea acestor pieţe s-au multiplicat. Primii care au încercat să combată asta au fost americanii care au infiinţat tot felul de comisii pentru a corecta marjele şi fluctuaţiile masive dîn zona tranzacţiilor digitale.

Fie ca vorbim de spoofing sau alte procese de manipulare, totul influenţează în mare măsură modul în care sunt percepute anumite criptomonede.

Pomparea de capital, tranzacţiile cu protocoale ICO la preţ de dumping sau alte tipuri de interacţiuni în blockchain pot scinda foarte uşor comportamentul unor investitori.

Ce înseamnă spoofing?

Spoofing-ul este o formă de manipulare a pieței. Potrivit specialiştilor, procesul este simplu. Comercianţii accesează MainNet-ul şi încep să vândă şi să cumpere între ei volume mari în perioade scurte pentru a arăta o creştere falsă asupra activităţii pieţei.

Să ne aducem aminte de perioada în care autorităţile guvernamentale americane desfăşurau tot felul de verificări şi controale. În acea perioadă Bitcoin scădea cu peste 5 procente în doar 90 de minute.

Ce spun guvernele lumii despre manipulare în zona de cryptocurrency

Să nu uităm că anul trecut Coreea interzicea protocoalele de tip ICO pentru a încerca să se protejeze în eventualitatea unor manipulări în anumite tranzacţii. Decizia Guvernului de la Seoul de a interzice ICO a stârnit atunci un val de reacții considerabile atunci când a devenit lege. Frica publicului a dus la proteste în masă și a existat o perioadă în care s-a solicitat demisia miniștrilor de guvern.

Şi Japonia vrea să facă schimbări la modul cum se raportează la cryptocurrency.

Agenția de Securitate Financiară din Japonia (FSA) a anunțat că din 18 iunie vor exista limitări.  Sunt vizate operațiunile din blockchain-uri care oferă un grad mare de anonimat utilizatorilor finali. Sunt vizate în special tranzacţiile cu Monero (XMR), Augur (REP) și zcash (ZEC).

Mai jos un material care explică destul de succint lucruri. Un material care încearcă să răspundă la întrebarea zilei  – Sunt manipulate pieţele în zona de cryptocurrency?

Nota:

Acest material este o opinie personală. Pentru dezbateri pe această temă folosiți adresa de e-mail . Sau folosiți rubrica de comment de mai jos.

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!