Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$6,408.26
0.80%
2
Ethereum
Ethereum
$209.50
-1.03%
3
XRP
XRP
$0.3249
-0.63%
4
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$426.76
-2.12%
5
EOS
EOS
$5.214
1.72%
6
Stellar
Stellar
$0.2070
-0.55%
7
Litecoin
Litecoin
$54.214
-0.30%
9
Cardano
Cardano
$0.072104
4.25%
10
Monero
Monero
$111.78
-0.17%
12
IOTA
IOTA
$0.5305
-0.80%
13
TRON
TRON
$0.019790
0.84%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Iranul vrea sa foloseasca criptomonede in schimburile comerciale cu Rusia

I

Moneda națională a Iranului, rial-ul, se așteaptă să piardă cel puțin 57% din valoarea sa până la sfârșitul anului 2018. Motivul? Totul din se intampla pe fondul unei corecții mai slabe decât cea a băncii. Potrivit ccn, titularii rialului iranian au pierdut mai mult de jumătate economiile stocate în fiat.

Iranul vrea sa foloseasca criptomonede in schimburile comerciale cu Rusia

Hiperinflația la 132% in IRAN

Datorită unei amalgamări a unor diverși factori, inclusiv sancțiunile stricte impuse de guvernul S.U.A. asupra Iranului, moneda națională a țării a înregistrat o scădere puternică de la începutul anului 2018.

Bitcoin, de la valoarea maximă de 20.000 de dolari, prețul a scăzut cu 70%, repetând corecția pe care a experimentat-o ​​în 2014. Dar, dacă piața criptocurrency se mișcă în mod similar cu corecția sa în 2014, cea mai gravă corecție a istoriei pieței, prețul activelor digitale majore, cum ar fi bitcoin și ethereum, ar trebui sa inceapa sa intre pe un  trend ascendent.

Rialul iranian a înregistrat o scădere substanțială a valorii sale pe parcursul ultimelor șase luni. Scăderea valorii rialului nu a fost la fel de intensă ca corecția bitcoinului. Intre timp, piata de cryptocurreency se așteaptă să se redreseze din regiunea de 5.000 $.

Se așteaptă ca valoarea rialului să scadă cu 57% pe baza datelor matematice și a ratei de hiperinflație la 132 la sută.

Iranul vrea sa foloseasca criptomonede in schimburile comerciale cu Rusia

Comparatii intre IRAN si Venezuela in ceea ce priveste hiperinflatia

Rata inflației rialului iranian nu este la fel de dăunătoare economiei ca rata de hiperinflație extremă a Venezuelei la peste 30.000 de procente. Diferența dintre rialul iranian și bolivarul venezuelean este că prima este încă folosită ca un magazin de valoare și un mijloc de schimb în interiorul țării și printre aliații săi, în vreme ce poporul din Venezuela a încetat să mai folosească Bolivarul din cauza lipsei sale de valoare monetară.

Cryptomonedele, cum ar fi bitcoin și eter, moneda nativă a protocolului bloc Ethereum, au evoluat în alternative adecvate pentru monedele naționale care nu funcționează. Chiar și guvernul iranian și-a exprimat intenția și planul pe termen mediu de a utiliza criptomonedele pentru a transfera bani între aliații săi, în special Rusia.

Mohammad Reza Pourebrahimi, șeful Comisiei parlamentare a afacerilor economice a Iranului [IPCEA], a declarat:

[IPCEA] a obligat Banca Centrală a Iranului să înceapă să elaboreze propuneri pentru utilizarea criptomonedelor. În ultimul an sau doi, utilizarea de criptomonede a devenit o problemă importantă. Aceasta este una dintre modalitățile bune de ocolire a utilizării dolarului, precum și înlocuirea sistemului SWIFT. Ei [Rusia] împărtășesc opinia noastră. Am spus că, dacă reușim să promovăm această activitate, atunci vom fi primele țări care folosesc criptomoneda în schimbul de bunuri „.

Tot mai multe valute nationale vor sa migreze catre criptomonede

Este posibil ca atât guvernele, cât și persoanele care suferă de pe urma căderii monedelor naționale să treacă pe criptomonede. Motivul? Criptomonedele nu intră sub incidența rețelei financiare globale și nu pot fi cenzurate de economiile de vârf.

În acest an, guvernul american și-a consolidat sancțiunile împotriva Iranului. SUA a împiedicat țara să tranzacționeze cu instituții și entități financiare din afara țării. Controlul impus asupra rețelei financiare a Iranului a determinat scăderea valorii rialului.

Pentru a evita astfel de sancțiuni, guvernele care supraveghează sistemele monetare aleg criptomonede. Motivul? Pentru ca daca acele monede fiat nu sunt considerate valute de rezervă, totul poate fi reconvertit. Acele entitati ar putea utiliza în mod strategic fonduri descentralizate și publice. De ce? Pentru a tranzacționa bani în viitor, chiar și cu riscul volatilității ridicate a pieței.

Sursa: https://www.ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Iranul vrea sa foloseasca criptomonede in schimburile comerciale cu Rusia

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Ai fost abonat cu succes

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!